Skocz do zawartości

Problem z pozycjonowaniem

dino6213221

Rekomendowane odpowiedzi

Optymalizacja linków wewnętrznych dużo daje w wypadku stron o dużej ilości zaindeksowanych podstron i w przypadku linkowania zewnetrznego na podstrony - w takim przypadku mozemy raz, że ładnie sterować przepływem robotów a dwa mamy pozycjonowanie z wnętrza serwisu na frazy i słowa kluczowe zawarte w anchorach jak ktoś chce case to niech sobie rzuci okiem na wikipedię .

Przy kilkustonicowych mikrostronkach najważniejszą rzeczą są linki, treść, optymalizacja metatagów i znaczników a dopiero potem wpływ na pozycję ma linkowanie wewnętrzne optymalne.

Teraz bedzie skomplikowana matematyka także uwaga :P pytanie:

ile linków wewnętrznych można umieścić do jednej strony w stronie która ma 4 podstrony ? Pominę kwestię głębokiego linkowania zewnetrznego dającego pierdyliardy możliwości ... :D

opozycja przeciw niemu

Do żadnej opozycji nie zamierzam wstępować ani tym bardziej nie jestem, sprawa była prosta Blake zaczął niepotrzebnie dorabiać filozofię do prostej rzeczy więc tylko zwróciłem uwagę, że coś nie ten teges :)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

• Odpowiedzi 40
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Przy kilkustonicowych mikrostronkach najważniejszą rzeczą są linki, treść, optymalizacja metatagów i znaczników

Jesteś pewien na 100%? Wg mnie brakuje czegoś na 1 pozycji przed tym wszystkim i bynajmniej nie chodzi o linki wewnętrzne, bo strona, która razem z główną ma 4 podstrony będzie miała tylko 3 takie linki - odpowiadając na pytanie. Ale tak, ta pozycja, którą pokazałem nie wzięła się z samego linkowania wewnętrznego, bo treść i metatagi też zrobiłem, co nie znaczy, że nie warto tego linkowania zrobić tak jak należy.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Wg mnie brakuje czegoś na 1 pozycji przed tym wszystkim

Fakt zapomniałem o modlitwie "Panie ustrzeż mnie przed zawistną konkurencją i okiem rajtera" :D

nie warto tego linkowania zrobić tak jak należy.

Nikt nie mówił, że nie warto, mówiliśmy o wpływie na pozycje linkowania wewnętrznego rozpatrując konkretny przypadek ...

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

o modlitwie

Kurde o ile wiem algo to algo, z bogami nie ma nic wspólnego, ale jest jeszcze jedna rzecz, którą trzeba zrobić dla lokalnego biznesu :) Ale stary wróbel to na pewno wie, tylko pewnie specjalnie nie pisał ;P

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

W tym konkretnym przypadku nie ma nic innego potrzebnego. Strona jest zbyt mało rozbudowana.

Ok, ja bym jednak coś jeszcze zrobił dla tego konkretnego przypadku, ale opisywał nie będę ;)

PS. Pozycja z 25 jest dzisiaj na 18... rośnie, może uda się zrobić frazę za 60 PLN netto bez linkowania :)

pomiedzy blake a beerbant

To chyba pierwszy raz na forum zerkasz :)

Chyba, że zaciekle czytasz dział polityczny, bo tam czasem coś się wtrącę, ale to raczej z Bogusiem chyba Beerbanta pomyliłeś.

pomiedzy blake a beerbant

To chyba pierwszy raz na forum zerkasz :)

Chyba, że zaciekle czytasz dział polityczny, bo tam czasem coś się wtrącę, ale to raczej z Bogusiem chyba Beerbanta pomyliłeś.

W polityce juz nie siedze:)

Bylbym wdzieczny gdybyscie "Panowie" dali se spokoj:)

Sorry za OT

zakładałem multikonta

Ja bym tam wolał, żeby takie dyskusje miały miejsce, z konkretnymi przykładami i wnioskami. Ale ogólnie to chyba źle interpretujesz trochę, bo tutaj żadnej "potyczki" nie było...

Piwa nie masz co szykować, chociaż ja sobie na trawienie po obżarstwie komunijnym za chwilę coś łyknę.

To musi być duża wdzięczność i na dodatek przemnożona x2 bo musimy sie z Blejkiem "podziałkować" , nie ma zmiłuj się :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności