Skocz do zawartości

Wątpliwości starego pozycjonera

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę pracujesz i 3 dni odpoczywasz? Przy gotowej, zoptymalizowanej stronie to nie przesadzajmy, można zrobić szybciej.

Słuchaj, po pierwsze nigdzie nie napisałem, że strona jest gotowa, nie mieszaj optymalizacji z opracowaniem strategii, bez urazy ale strategia to nie napierd*** linkami czy optymalizacja a znacznie więcej . Z tego co widzę nie dostałeś jeszcze chyba szansy na taką robotę więc nie masz doświadczenia. Gwarantuję Ci, że jak ją dostaniesz i będziesz chciał to zrobić fachowo to sam zobaczysz, że im dalej w las tym więcej drzew ...

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

• Odpowiedzi 38
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

ale strategia to nie napierd*** linkami

Czy ja coś pisałem o linkowaniu? Mowa jest cały czas o strategii.

jeszcze ze 3 tygodnie i z miesiąc konsultacji

WYbacz, ale wątpię, że robisz strategię dla międzynarodowego koncernu tupu "Coca Cola" wchodzącego na polski rynek.

Z tego co widzę

Masz szklaną kulę? Może wydzierżawisz czasem? Przydała by się...

nie dostałeś jeszcze chyba szansy

Nie musiałem dostawać, sam sobie ją zrobiłem, frazy przynoszące 1M UV miesięcznie i również sam opracowałem dla nich strategię.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Gramer, o 04 maj 2013 - 09:46, powiedział:

strategię chciałbym ułożyć razem ze specjalistami

Rozumiem, że magik jest dla Ciebie specjalistą? Bo to co napisałem już wcześniej - szukasz specjalisty na PiO - to jest złe miejsce do szukania specjalistów. Tutaj znajdziesz Łukasza Pykę, Damiana Grodzkiego i Magika & Rudą.

@Blake, tak szybko się wypaliłeś na PiO? Miej trochę wiary :D

A jeśli chodzi o optymalizację to faktycznie @Beer ma rację- za dużo gadania o linkach, często za mało uwagi na dobór fraz, prawidłowej budowy stron itd. Tak na moje amatorskie oko ;)

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

prawidłowej budowy stron itd

Jeżeli chodzi o to to jak najbardziej się zgodzę, że w tydzień czy dwa nie da się tego zrobić, ale tutaj była dyskusja o startowaniu od zera. Cały czas mam na myśli autora tematu i to, że stronę ma gotową i twierdzi, że zoptymalizowaną, jeżeli jakieś tam drobne poprawki optymalizacyjne mają być to ma to podobno robić Zgred. Więc kolejne etapy to samo opracowanie strategii promocji - czy jest to tylko promocja w wynikach organicznych, czy dochodzą do tego kampanie reklamowe. Z tego co widzę, to chyba chodzi tylko o pozycjonowanie, jeżeli jest budżet na SEM to wtedy całkiem inaczej wygląda też kampania SEO i też inaczej wygląda czas jej przygotowanie. W tym temacie jest za dużo zmiennych, żeby oceniać coś nie znając nawet tematyki serwisu.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Czy ja coś pisałem o linkowaniu? Mowa jest cały czas o strategii.

Pisałeś o optymalizacji co jest rzeczą wtórną

WYbacz, ale wątpię, że robisz strategię dla międzynarodowego koncernu tupu "Coca Cola" wchodzącego na polski rynek.

Nie, skądże, jest to jeden z tzw "wiodących turoperatorów" (jeżeli rozróżniasz różnicę pomiedzy turoperatorem a biurem podróży)

Masz szklaną kulę? Może wydzierżawisz czasem? Przydała by się...

Wystarczy analiza wypowiedzi - szklana kula idzie na bok , przykład :

Przy gotowej, zoptymalizowanej stronie to nie przesadzajmy, można zrobić szybciej.

Nie musiałem dostawać, sam sobie ją zrobiłem, frazy przynoszące 1M UV miesięcznie i również sam opracowałem dla nich strategię.

Jeżeli chcesz dziecięcej licytacji to opracowywałem podobne projekty dla serwisów które mają 800K i więcej dziennie :) ale to nie jest żadną wykładnią bo w branży ero w której kiedyś coś tam robiłem miałem znacznie większe ilości UU także Twój argument (bez urazy jest śmieszny).

Zaś jeżeli chodzi o merytoryke to chciałbym wiedzieć w ile godzin zrobisz analizę konkurencji dla kilku K fraz bo w opracowaniu koncepcji tak jak i w bizplanie najważniejszą sprawą jest rozeznanie rynku oraz analiza konkurencji.

Także sam widzisz, że w niektórych przypadkach szklana kula jest niepotrzebna :)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

bo w branży ero

kiedyś coś tam robiłem

Branżę ero robiłem w 2004 roku i nie wiem jak jest teraz, ale wtedy fajnie patrzyło się na lecące minuty na dialerkach. 800k UV dziennie nie było, bo wtedy to tyle osób miało modemy na całą polskę, ale tak, większość trafiała na mojego dialera ;) Czasów nie ma co porównywać, licytować też nie ma się co, bo i zmieniają się czasy i konkurencja w danej branży.

w ile godzin zrobisz analizę konkurencji dla kilku K fraz

Nie analizowałem tylu fraz dla jednej strony, aż tak długich ogonów nie robię. Może inaczej - nie kasuje za tak długie ogony, bo one same wchodzą przy dobrej optymalizacji. Z drugiej strony na pewno zdajesz sobie sprawę, że połowa z tych fraz (przy kilku k) będzie miała ruch na poziomie od kilku do kilkunastu UV miesięcznie. Jest sens skupiać się na analizie takich fraz?

Jest sens skupiać się na analizie takich fraz?

Taki sens, że potrafią przynieść najwyższą konwersję po optymalizacji witryny która jest następnym etapem po opracowaniu strategii , zetkniesz się z wszystkowiedzącymi białymi kołnierzykami w korpo czy dużych firmach to zobaczysz ile czasu będziesz spędzał na opracowaniu tabelek i wykresów na poparcie swoich analiz :D

zetkniesz się z wszystkowiedzącymi białymi kołnierzykami w korpo

Nie zetknę się. Mam zasady - jeżeli nie dostosują się do moich zasad to ja pierd... corpo. Corpo już przerabiałem i nie mam zamiaru więcej wchodzić w takie goowno. Wolę zarobić mniej i robić swoje.

Ale druga sprawa ważniejsza! Łukasz Pyka = magik89??

Po opublikowaniu posta w tym temacie otrzymałem PW takiej oto treści:

Prosimy niezmiernie o podesłanie oraz podpisanie się pod postem związanym z Łukaszem Pyką na nasz temat. O dalszych naszych postępowaniach wobec Pana stwierdzenia będzie konsultować się z Panem nasz główny kierownik oraz doradca prawny. Czekamy więc na dane osobowe oraz firmowe

Czy ktoś mi wyjaśni o co biega, bo nie jarzę?

PW zostało wysłane przez @magik89

PS2. Odpowiedź do autora powyższego PW:

Proszę niezmiernie cmoknąć mnie w ... policzek.

Główny kierownik brzmi groźnie

A i tak księgowa najważniejsza i o niej zapomnieli :D

fajnie patrzyło się na lecące minuty na dialerkach

Nie bawiłem się w oszukiwanie ludzi i uważam, że nie ma co się tym chwalić ...

oszukiwanie ludzi

Hmm oszukiwaniem bym tego nie nazwał (nie robiłem promocji za złotówkę) cena była wyraźnie napisana a że ludzie chcieli oglądać gołe pupki... W dzisiejszych czasach nie miałbym pomysłu na zarobek w branży ero (sprzedawać tabletek nie mam zamiaru).

Główny kierownik brzmi groźnie :hahaha:

Też się go wystraszyłem, bo do teraz nie mogę zajarzyć o co chodzi z tym fragmentem:

podpisanie się pod postem związanym z Łukaszem Pyką na nasz temat

Czytałem 3 razy to co napisałem (mogłem coś pomieszać, bo parę drinów walnąłem, ale nie... napisałem to co chciałem, czyli:

Tutaj znajdziesz Łukasza Pykę, Damiana Grodzkiego i Magika & Rudą.

Przecinek i "i" to znaki interpunkcyjne i każda z wymienionych osób wg mnie nie była powiązana ze sobą, ale jak widać chyba coś jest na rzeczy. Czyżby nasz znajomy Pan Łukasz P. zaczął korzystać ze słownika automatycznie poprawiającego błędy ortograficzne? Ale kurde wątpię, żeby tak szybko nauczył się zasad poprawnej składni zdania, bo i ole magik89 czasami wypisuje głupoty na temat SEO to raczej zdania poprawnie mu się sklejają.

cena była wyraźnie napisana

:hahaha:

Zobacz postblake, o 04 maj 2013 - 23:13, powiedział:

cena była wyraźnie napisana

:hahaha:

Hmm, naciąłeś się na dialera, czy jak? :hahaha:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności