Skocz do zawartości

Wątpliwości starego pozycjonera

Rekomendowane odpowiedzi

Hmm, naciąłeś się na dialera, czy jak?

Starego wróbla na plewy widziałeś kiedyś nabranego ? :D

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

• Odpowiedzi 38
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Ja jestem ciekaw jak wygląda sprawa technicznych rozwiązań gwarantujących unikalność treści. "Dane zaciągane są z XMLi od 30 partnerów, produktów jest aktualnie 60k, planowo będzie około 100 tysięcy." - to najprostsza recepta na duplicate content.

Bardzo płatny katalog stron oparty na WordPressie.

Naukowo o kulturystyce i fitness w serwisie FitnessLab.pl.

Ja jestem ciekaw jak wygląda sprawa technicznych rozwiązań gwarantujących unikalność treści. "Dane zaciągane są z XMLi od 30 partnerów, produktów jest aktualnie 60k, planowo będzie około 100 tysięcy." - to najprostsza recepta na duplicate content.

Wszystko jest zależne od tego jaki % danej podstrony bedzie zaciągany - w przypadku jak nie przekroczy około 20% treści całej podstrony to nie bedzie duplikacji

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Starego wróbla na plewy widziałeś kiedyś nabranego ? :D

:)

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

generalnie od poczatku forum nie bylo za duzo trafnych odpowiedzi. Ale za to dzial narzedzia dziala czasem...

to jest sedno sprawy. Forum o pozycjonowaniu, a rad jak pozycjonować jak na lekarstwo. Rozumiem, są zagadnienia, których nie zdradza się, bo ma się dzięki nim przewagę konkurencyjną. Ale są też dziedziny, które można spokojnie opisać.

Mniejsza o większość. Widzę, ze się nie da jeszcze w Polsce prowadzić takich działań. Wszyscy myślą tylko, że ktoś chce ich oszukać, okraść lub wykorzystać ich pomysły. Smutne to, ale to nasza historia nas tego nauczyła.

Wracając do meritum. Skoro nie uda się poprowadzić tego wątku w stronę porad dotyczących strategii, to niech koledzy specjaliści napiszą "mniej więcej" jaki jest koszt napisana przez nich strategii dla porównywarki produktów takich jak mój projekt. 100 tysięcy produktów, branża empikowa.

Skoro nie uda się poprowadzić tego wątku w stronę porad dotyczących strategii,

Może masz po prostu złe założenia?

Nikt nie da Tobie na tacy gotowego rozwiązania, ewentualnie pomysłów. Z dwóch powodów, po pierwsze Ci co się na tym znają, mają tyle pracy, że im się nie chce udzielać darmowych porad, Po drugie, nawet jak się ktoś taki znajdzie, to z pewnością zdajesz sobie sprawę z tego, że jest to naprawdę ogrom pracy przygotowaniem takiej strategii. Więc raczej nie licz, że ktoś Ci tutaj da gotowe rozwiązanie.

Może powinieneś sam opisać dokładniej jaki masz pomysł na strategię i poszczególne jej punkty poddać pod dyskusję?

Oczywiście w takiej dyskusji będziesz miał wiele głosów nic nie wnoszących do sprawy, ale mając podstawową wiedzę (a taką już masz), bez problemu to odsiejesz.

to niech koledzy specjaliści napiszą "mniej więcej" jaki jest koszt napisana przez nich strategii dla porównywarki produktów takich jak mój projekt. 100 tysięcy produktów, branża empikowa.

Zwróć się z zapytaniem ofertowym do firmy, która się tym zajmuje.

Chciałbyś dostać za darmo strategię a Ty będziesz z tego czerpał zyski. To tak nie działa.

Taka informacja wybiega poza ramy forum.

Na razie na forum nie ma działu non profit, więc za taką usługę należy płacić.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

napiszą "mniej więcej" jaki jest koszt napisana przez nich strategii dla porównywarki produktów takich jak mój projekt. 100 tysięcy produktów,

Mniej to 15 K więcej to 45 K

dla porównywarki produktów takich jak mój projekt. 100 tysięcy produktów, branża empikowa.

No i bądź przygotowany na minimum 100K na wdrożenie projektu tak aby to miało ręce i nogi, jeżeli myslisz o tym rzczywiście poważnie, jak to ma być kolejna stronka tylko zaciągająca towary listowane w/g cen to polecam allegro tam sprzedają takie "porównywarki" gotowe za kilkaset złotych ...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności