Skocz do zawartości

katalogi stron - nienaturalne linki

zgred

Rekomendowane odpowiedzi

Wyjątkowo "białe" się pewne osoby ostatnio zrobiły.

Gdy zacząłem kilka lat temu tutaj zaglądać pamiętam, że ktoś miał napisane:

"Nic tak nie wybiela jak Spam Raport co niedziela".

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

• Odpowiedzi 189
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Jak jakiś czas temu wchodził disavow to wiele osób się pytało "po co to". Teraz już wszyscy wiedzą, że do podp..... i to narzędzie nie jest dla właścicieli wiytryn tylk dla "seowców". Mam takie wrażenie, że wiele pseudo znawców wciąż, nie załapało po kwietniu 2012 co trzeba robić aby być wysoko więc łapią się wszystkiego czego mogą, nawet podp... Zresztą ten proceder zawsze był, ale sądzę, że teraz jest na taką skalę, że nawet nie zdajemy sobie z tego sprawy.

Mam takie wrażenie, że wiele pseudo znawców wciąż, nie załapało po kwietniu 2012 co trzeba robić aby być wysoko więc łapią się wszystkiego czego mogą

Nie znaleźli żadnej wskazówki na tym forum, to musieli wypracować nowe techniki. Taktyka Google nigdzie indziej nie sprawdza się tak dobrze, jak na polskim gruncie (stereotyp :P).

Jeśli Wp-katy zostaną "przepalone" (jak to pisze Zgred), to będzie wina tylko i wyłącznie osób, które zrzekają się linków z tego skryptu.

Jeśli coś jest na rzeczy to świadczy o tym, że Wp-katy działają.

Jaki jest sens zabijać kurę znoszącą jajka?

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Tak to jest jak się za półdarmo sprzedaje multikody.

Nie ma to nic do rzeczy. Noob kupi i tak tam gdzie drożej bo będzie myślał, że są lepsze, bo droższe. Co nie zmienia faktu, że katy nie lecą za cenę multikodu, ale za właśnie za takie rzeczy, że ktoś przeblastuje swoje wpisy. Druga sprawa to niewłaściwy dobór anchorów i ich zbyt duża ilość na proste frazy, ale to już inna bajka, która akurat bezpośrednio nie zaszkodzi katalogowi, bo zaszkodzi dopiero wtedy jak ktoś będzie chciał je usuwać w disalov.

Wp-kat jest na tyle fajnym skryptem, że każdy wpis można edytować, można go nawet usunąć kilkoma kliknięciami, więc jest to też niewiedza tych, którzy chcą użyć narzędzia do zrzekania się linków.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Noob kupi i tak tam gdzie drożej

Zejdźmy na ziemię w Polsce jesteśmy wszakże. Mam na bieżąco ogląd na to co się sprzedaje w różnych grupach i sprzedaje się oczywiście to co TANIE, a to co dalej napisałeś jest między innymi konsekwencją tego faktu.

Wszystko co robi sie masowe... przestanie kiedyś działać! to nieuniknione ze seokaty zdechną i wpkaty też w takiej formie jak sa wypuszczane jako cale listy z multikodem za 5 zl.

Ale fakt faktem ze takie posty od tak doswiadczonych uzytkownikow są naprawdę niesmaczne.

...Jaki jest sens zabijać kurę znoszącą jajka?

A po co dbać modlić się o kasę na swoją krowę jak można modlić sie by szlak trafił krowę sąsiada ;)

Swoją drogą disallow to obusieczna broń, bo z jednej strony pokazujesz, że te linki są be (konkurencja,inna nieudolna firma, sam przesadziłem,), a te ktore zostawiasz są dobre. Tylko co się stanie z tymi dobrymi, jak zaczną się im blizej przyglądać i sprawdzać, czemu debeściacki algo nie uznał ich za te, które manipulują ich rankingiem?

Kiedyś napisał bym, że zostanie się z ręką w nocniku, ale tu się zostaje z reką bezposrednio w ( )( ) bo nocnika nawet nie będzie.

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Za tanie są multikody bo dodanie do ponad 100 stron za 10 złotych na zawsze to śmiech na sali. Z drugiej strony stawiają ludzie katalogi hurtowo i nawet im się ich nie chce dobrze podlinkować mocnymi linkami aby jakiś pierwszy lepszy blast im nie zajechał kata. Multikody powinny kosztować min 50 zł to wtedy część osób by sobie dało spokój z wrzucaniem wątpliwych stronek.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności