Skocz do zawartości

katalogi stron - nienaturalne linki

zgred

Rekomendowane odpowiedzi

Wg. mnie siła Pingwina ujawni się dopiero po disavow'ach ludzi, jak disów będzie wystarczająco dużo strona trafi jako oznaczona flagą "bezwartościowa" lub "spam". Mechanizm będzie taki jak w gmailu i wykrywaniu spamu (jak wiemy są w tym najlepsi). Osobiście szczególnych zmian nie zaobserwowałem, kiedy puściłem disavow na jedno z wygasających zaplecz skierowanych na jedna stronę. Strona pozycjonowana jak stała tak stała. (Linkowana wyłącznie zgłoszonymi stronami) Możliwe, że efekt obserwowany czasem, że ktoś zyskuje przez disavow jest następujący: Strona zgłasza gdzie mu się nie podobają linki. -> jeśli inni też zgłosili te strony zostają oznaczone, ich moc spada lub jest ujemna -> Ci co mają zgłoszone nie dostają negatywnego "feedbacku". Chociaż co do tego negatywnego link juice nie jeszcze całkiem jestem przekonany, ale na blogu Senuke był pokazywany test jasno pokazujący, że skasowanie pewnych linków (nie zgłoszenie) miało pozytywny wpływ na pozycję.

• Odpowiedzi 189
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
w GWT z reguł są uwidocznione domeny, które są podejrzane jako szkodliwe

Coś dziwne rzeczy piszesz. Ktoś ci się na konto włamał ? :P

jeśli zaczynają się tam pojawiać nieumiejętnie użyte wp-katy to tylko kwestia czasu kiedy skrypt będzie "przepalony".

Jak będziesz na tą samą frazę linkował bez różnicowania to nieważne czy wpkat czy co innego i tak dostaniesz info o nienaturalnych linkach.

...

to nieważne czy wpkat czy co innego

true, jeżeli przesadzisz z ilością linków to nie ma to żadnego znaczenia skąd one będą.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Miałem cos napisać ale stwierdziłem, że nie warto.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Ja zapytam Cię Zgredziu tak- nie lepiej było powiedzieć klientowi, że wg Ciebie domena jest spalona i pozycjonować nową z Twoją optymalizacją i linkowaniem? Chyba, że zarabiasz właśnie na tym, by pokazywać co jest be a nie na pozycjonowaniu...

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Jeżeli jest to domena firmowa, znana w PL jak i poza granicą to zmiana nazwy domeny w grę nie wchodzi... Z tego co widzę klient już jakiś czas temu wykonał zmianę domen z com na pl więc siłą rzeczy podejrzewam, że com-ka jest spalona. Tak czy siak tutaj zmiana domeny jest niemożliwa. I to nie jest moj pierwszy klient z domeną firmową, której zmienić po prostu nie można.

Przy okazji: grupy seoków też dostały ode Mnie powiadomienia.

Powiem, że takich zleceń zaczyna przybywać, dzięki temu jest robota - żmudna, ciężka, zajmuje się tym kilka osób w PL (i to nie tylko Ci ktorzy mają łatkę białasów). Zajmują się tym też firmy SEO (i duże i małe), którzy pozyskali takiego klienta (znam kilka przypadków) jak rownież dlatego, że sami klienta spalili ...

To była tylko kwestia czasu kiedy linki będa musiały być na detoxie - jest popyt na usługe to i jest podaż :-)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Jak to czytam, to zaczynam dochodzić do wniosku, że za parę lat google osiągnie swój cel i będą tylko linki naturalne, bo będzie strach dodać jednego nienaturalnego linka do katalogu. Poumierają wszystkie grupy katalogów i nikt nie będzie stawiał nic publicznego, będą tylko prywatne "precle" które nie będą preclami, tylko normalnie aktualizowanymi stronami dla usera, tak na wszelki wypadek, żeby nikt nie pod...

Jednym słowem SEO stanie się nie opłacalne dla końcowego klienta przy takich kosztach.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

blake no wlasnie i tak ma byc! W sumie juz jest... jak patrze na niektore hasla... i mam domene swiezynke z ktora nic nie robie... i siedzi w topie. A konkurencja ciagle sie czyms dopala i za chwile jej nie ma i stawia nowe... i dodaje linki i znow i znow i znow. To daje do myslenia, ze faktycznie obecnie lepiej odejmowac sobie linki niz dodawac.

Nie wszystkie wp-katy mają nienaturalne linki.

:D za głoszenie herezji kiedyś palili na stosie...

i siedzi w topie

Wypas owiec w bieszczadach zrobisz samą optymalizacją, właśnie wczoraj pokazywałem co potrafi zrobić dobra optymalizacja dla frazy regionalnej. Póki co 18 pozycja po tygodniu od optymalizacji bez żadnego linka i żeby dopchać ją w topy wystarczy kilka linków a nie masowy spam, jednak to są frazy proste, regionalne a przy tych trudniejszych bez linków się już nie obejdziesz, linkować trzeba, ale z głową.

Zgred wiedzę masz sporą, ale domyślam się, że nie znasz funkcjonowania wp-kat. Wystarczy porównać grupy wp-kat i wszystko się wie. 5 stron tematu, a nikt nie dotknął sedna rzeczy. Moja grupa ma obecnie naturalne linkowanie.

Pozycjonowanie i optymalizacja stron i sklepów internetowych -> grafpa.pl

To była tylko kwestia czasu kiedy linki będa musiały być na detoxie - jest popyt na usługe to i jest podaż :-)

Wszystko niby pasuje ale mam wrażenie, że Ty się cieszysz z takiego obrotu sprawy. Pożyjemy, zobaczymy.

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Wszystko niby pasuje ale mam wrażenie, że Ty się cieszysz z takiego obrotu sprawy.

NIe cieszę.

Blake mylisz sie, dość trudne frazy wchodzą spokojnie, bez linkowania.

Prawda jest taka, ze wszystkie grupy katalogow zdechną. Bedzie sie dodawalo tylko do pojedynczych katalogow, typu onet, gazeta, zgred, a nie masowek! To jest już przećwiczone, i bylo cwiczone po kolei na kolejnych skryptach, ktore kolejno byly usmiercane przez masowke. Na poczatku bylo malo seokow i wtedy dzialaly swietnie, ale im dalej tym bylo gorzej, bo wlascicielom nawet skory sie juz nie chcialo zmieniac czy wlasnych kategorii powstawiac.

Linki beda z prywatnych zaplecz, bo wszystko co masowe jest po prostu zabijane i jest na krotka mete. Zaczną ładować ci do grupy same zaplecza, bo bedzie strach dodac strone docelowa, a im wiecej takiego syfu bedziesz mial w swojej grupie tym szybciej cala grupa bedzie dead i koło się zapętla:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności