Skocz do zawartości

katalogi stron - nienaturalne linki

zgred

Rekomendowane odpowiedzi

Katalogi i jakość? Nie wierze w jakość katalogów.

Wyjątkiem mogą być katalogi stanowiące uzupełnienie wortal/portal - branżowy/ogólnoteoretyczny/firmowy. Przykładowo katalog z trojmiasto.pl.

Jednak wierzysz :D

PS

obawiam się, że i tak zdecydowana wiekszość podglądaczy forum nie skorzysta z pomysłu :D

Moja  fotografia kulinarna  :D  Fu*k Google ......Ask me .... Chcesz nauczyć się strzelać? Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

• Odpowiedzi 189
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Klient najpierw zasyfił stronę śmieciowymi linkami a teraz żeby się ich pozbyć musi pociągnąć za sobą trochę stron (przynajmniej teoretycznie). Co to za różnica czy domena jest firmowa super znanej firmy czy domena o hodowli wiewiórek? Debil jest debil. Krótko mówiąc domena klienta w prośbach o usunięcie jest na tacy - jeżeli ktoś nie gra fair, należy z nim pograć tak samo - a to trudne nie jest.

Tego typu temat powstaje na PiO regularnie po czym wracamy do starych metod (lub też od nich nie odchodzimy). Ktoś tam gada coś tam a karawana robi swoje.

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

WPkatów zrobiło się za dużo. Są zbyt skuteczne

O skuteczności nie decyduje silnik a "skutecznych" WPkatów jest tyle co kot napłakał . Aby jakikolwiek gdziekolwiek link miał moc decydują inne rzeczy niż silnik

Ja proponuje powyższym wnioskiem zakończyć. Cała sprawa nie dotyczy systemu wp-kat, ale konfiguracji katalogów. Odpowiednio zrobiona konfiguracja nie spowoduje żadnych problemów.

Pozycjonowanie i optymalizacja stron i sklepów internetowych -> grafpa.pl

@japek: to samo... wcześniej radziłem sobie bez tego narzędzia. To tylko półśrodek.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Widzę że dużo ludzi bierze się za dodawanie do katalogów bez pojęcia podstawowych zasad, odrzucisz wpis takiego delikwenta to potem wypisuje na kontakt.

A jak zaakceptujesz taki wpis dla świętego spokoju ("...no przecież zapłaciłem...") to nie dość że katalog się "śmieci", to ten sam delikwent potem przygotowuje pliczek do disavow.

Nie mam tu żadnych pretensji do Zgreda, tylko sprząta po innych ;)

Dobry moderowany katalog stron, oraz zadbany katalog stron www. Sprawdź pagerank

@japek: to samo... wcześniej radziłem sobie bez tego narzędzia. To tylko półśrodek.

No tak tylko że teraz jawnie pokazujesz googlowi jakie linki są wg. ciebie złe wcześniej nie było takiej możliwości. Teraz możesz uznac że linki nie będą brane pod uwagę. Przed disavow również wysyłałeś prośby o usunięcie linków?

przeczytaj jeszcze raz moją wypowiedź: czy to narzędzie by istniało czy też nie - nie ma dla Mnie to żadnej różnicy w pracy nad linkami.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Da się: jeśli usuniesz je czyli znikną z indeksu. lub też sporządzisz to na przykład w excelu... i wyślesz.

Dobra, nie ciśnijcie już tak Zgreda. Co za różnica czy wyśle te linki do disavow czy nie, jak już przed nim pewnie wysłało z 30 osób. Znając życie najwięcej ślą Ci, którzy najgłośniej mówią jakie to złe narzędzie jest i jaki to wstyd z niego skorzystać. Trzeba się pogodzić z faktem, że Google osiagnęło swój cel (wygrało!). Nie za pomocą zmiany algorytmu, ale za pomocą zagrywek psychologicznych i wykorzystania faktu, że przyjaźń między pozycjonerami jest szorstka (brak współpracy, wzajemnej pomocy poza bardzo małymi grupkami, wciskanie kitów na forum początkującym). Prawdopodobnie jeszcze wielkiego użytku z zebranych danych nie robią, ale to zapewne kwestia czasu i dystans między kosztami seo a adwordsami znów się zmniejszy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności