Skocz do zawartości

Forumowicze to PILNE !!!

Daniel Kędzierski

Rekomendowane odpowiedzi

po trzecie ktoś zaznaczy w ofercie że nie wystawia faktur vat i możesz go pocałować w nosek

Nie calkiem tak. Aby wykonac komus usluge musisz sie zastosowac do jakis norm.

1. Mozesz miec firme i wystawic fakture

2. Mozesz miec firme i wykonac usluge na paragon jak klient nie chce faktury

3. Mozesz podpisac umowe o dzielo z firma. Jednak umowa jest opodatkowana i podatek pobiera firma zlecajaca Ci wykonanie tego dziela. Ty dostajesz juz kwote opodatkowana.

Jezeli koles lamie wszystkie prawa to nie ma tutaj znaczenia kwota wolna od opodatkowania. Jezeli udowodnisz mu, ze wykonuje usluge zarobkowo to zainteresuje sie nim US i bedzie musial sie rozliczyc z tego co posiada oraz zalapie sie na domiar ;)

I niemam nic przeciwko tym 10 zł - ale ja nigdy wcześniej nie napisałem że za 10 to kant a ci Panowie jasno określi że ci co mają drożej to naciąganie a to już zakrawa na nie uczciwą konkurencje. Bo oni nie mają przebicia - a czy ja im bronię się przebijać. Czy ja się przebiłem w 1 dzień ?

Tak takie dzialanie podpada pod nie uczciwa konkurencje. Jest odpowiednia ustawa ktore reguluje takie sytuacje. Moze warto abys zerknal i poczytal co tam pisza i co mozesz.

Wydaje mi sie, ze nie powinienes sie obawiac takich pozycjonerow za 10 zl. Skoro masz zlecenia od Plus GSM to jestes duzy, znany i takich klientow do siebie przyciagasz. Raaczej nie bedziesz sie bawil jakas stronke o logo i dzwonkach bo jakby to wygladalo na Twojej liscie referencyjnej. Rowniez powazni klienci nie pojda do byle kogo. Wybiore Ciebie bo np wczesniej zrobil to Plus GSM.

• Odpowiedzi 33
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Zgadzam się z tobą że nie należy podnosić podatków dla dużo zarabiających to jest jak odcinanie tlenu gospodarce. Do kasy państwa i tak trafią grosze, ale tak to jest jak za rządzenie biorą się kretyni .

Niestety mamy pecha bo nasi kretyni sa niereformowalni. Mieli przyklad juz kilka razy, ze jak obnizyli podatek to do kasy Panstwa wplyneli wiecej pieniedzy.

Przyklady:

- akcyza na alkohol

- podatek liniowy od firm

Nie rozumiem rowniez tlumaczenia, ze podatek 50% dla najbogatszych jest sprawiedliwy spolecznie. Przeciez liniowy podatek procentowy od dochodu jest sprawidliwy. Jezeli mamy zaplacic np 20% od:

100 zl - to wychodzi 20 zl

1000 zl - to wychodzi 200 zl

Przeciez kwota bedaca procentem rosnie wraz z opadkowana kwota. Zarabiam wiecej oddaje wiecej pieniedzy. Zarabiam mniej oddaje mniej. Proste i sprawiedliwe.

Tyle, ze jak cos jest proste i sprawiedliwe to powoduje powazny problem. Nie bedzie trzeba tabunow urzednikow do kontrlowania i kontrolowania kontrolujacych ;).

od kiedy i dlaczego jest to kwota wolna od podatku ????? bo to jakas rewelacja - nie slyszalem o kwotach dochodu ktore są wolne od podatku teraz to mnie rozbawiłeś - nawet jeżeli jest wolna to ewidencja jest obowiązkiem. 2 sprawa jak pisze ze nie wysatwia to nie wystawia - ty idź zapytaj księgowego czy to ma jeszcze jakieś potwierdzenie prawne - bo pisac to sobie na płocie pisało ci*a i wiesz co można nociś.:-)

Jeżeli uzyskjesz dochody masz obowiązek je widencjonować czy w postaci UMOWY o dzieło lub innej, f-vat itp. Ale nie ma możliwości odmowy wystawienia dokumentu potwierdzającego wykonanie usługi. Nie wiem skąd takie ustawy wziołeś ale nie zgodzę się z tym napewno.

Pozatym tak z uwagina fakt iż już swoje kroki zrobiłem nie będę się rozpisaywał co można a czego nie. Myślę że efekt będzie widoczny i przemówi dużym rozgłosem także na forum a narazie zamykam temat bo przechodzi w inny nie dotyczący mojego postu.

Co do 2 wypowiedzi zgadzam się że drogi też może być przekrętem - ale zaznaczam ja na Allegro nie umieściłem aukcji że ci za 10 zł to naciągacze a oni taki napisali więc w tym momencie zrobili coś co pozwoli im zakończyć tematykę SEO w swoim życiu za moją pomocą.

Powiem tak - nie sztuka coś niszczyć a sztuką zbudować.

Pozdrawiam

tu już nie chodzi o listę referencyjną klientów i nie robię tego dla tego że: oni mi szkodzą - oni nawet mi nie zagrażają ale robię to dla innych tutaj forumowiczów którzy chętnie rozniwneli by skrzydła a taką konkurencje toja chętnie zobaczę - bo może i w końcu w Polsce dojdzie do czasów że jeden seo z 2 seo spotkają się pogadają, później będzie 40 seo i bedzie ok.

Ja uważam że konkurencja to zdrowy objaw rynku - akurat tej formy nie uznaje za konkurencje dla siebie lecz tylko jako robaka rynku który go niszczy.

Mam sporo dobrych klientów nie tylko z uwagina pozycjonowanie bo to jest akurat tylko 10% udziałem tego co robimy.

Szooczek to tylko miniatura pewnej innej formy która została założona dla jakiś tam celów które po części sie sprawdziły a po części zawiodły lecz nie jest żadnym kosztem więc zostaje przy życiu.

Dolisty firm które mógłbym wymianiać w reklamie to jest ich masa

zywiec, ing bank slaski, whirpool, esso, aral - jest tego sporo.

Ale ok szkoda już gadać :-)

Powiem tak jutro jestem w wawie moze są jakies pozycjonery z wawy to jakies piwko wypijemy

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności