Skocz do zawartości

GA + ilość uu = Dobra pozycja strony w serp

KataLogi.co

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie chciałbym poruszyć ten temat.

Mając GA Ilość wejść na www jest już jednym z ważniejszych czynników wpływającym na pozycje czy to dalej legendy?

Mi dwa serwisy spadły w serp po stracie dużej ilości wejść z g.image. Ten który miał wiecej wejść z image spadł niżej. I właściwie to jedyne zmiany były stąd moje pytanie ? :)

tak teraz zauważyłem dopiero te m.in :)

Właśnie też obstawiałem że to nie rankingowy ale zaczynam się zastanawiać nad tym. Na pewno warunkiem jest GA. Jedyne zmiany na tych stronach to był spadek ruchu z image na dodatek ta z większym spadła niżej. Reszta jest bez zmian,te same schematy linkowania, ten sam przyrost , tyle samo nf i df, i tak dalej.No wszystko wskazuje na ten spadek z image a z drugiej strony słysze że to nie rankingowy :)

Gdyby ruch na stronie powodował wzrost pozycji to wykupowanie AdWordsów wzmacniałby pozycje w wynikach organicznych, a oczywiście tak nie jest. Jedno nad czym warto się zastanowić to wpływ socialu na wyniki pozycjonowania. Ale to osobny temat do rozważenia.

Mniejsza o social co z tymi wejściami , właśnie obserwuje statystyki dwóch innych stron z podobnym schematem linkowania (więcej niż 50% linków dla tych 3 stron jest z identycznych źródeł)Ta problematyczna miała znaczący ruch z g. image po czym nagle wszystko się posypało a te dwie zachowały swoje pozycje tylko drobniutkie wahania są. Dodatkowo przyrost i utrata linków jest na podobnym poziomie co przed spadkiem i podobnym do tych dwóch stron które zachowały pozycje . Skoro google udostepnia GA i ma do niego dostęp to czemu by miała podwyższać pozycję strony nawet jesli ma nowe linki, to tylko im mówi ze linki sa słabej jakości i prawdopodobnie strona jest linkowana sztucznie i teraz to dopiero się wystawiłem :)

Ba moja flagówka która ma średnio ponad 75% direct wejśc i max 5%-10% z wyszukiwarki (ma GA zainstalowane) pozycje w top nie drgnęły na całkiem nie złe frazy pomimo że wejść z g i refferalów jest ttyle co psu napłakał łacznie max 100 uu na 500-700uu ogólnych i jak tu nie podejrzewać że ilośc wejść ma wpływ na pozycje :)

Zabieram się do tworzenia stronki w której będzie tyle directów co w tej pierwszej ale bez GA już zobaczymy co z tego wyjdzie.

Czyli GA może pomóc odpowiednio dobranym stronom a innym tylko zaszkodzic i marnowac kupe pracy przy linkowaniu .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności