Skocz do zawartości

OVH - problem z rejestracją domeny. Czy ktoś już tak miał?

_michal

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, wszystkich.

Mam taki problem, może ktoś miał taki sam kiedyś. ; )

Mianowicie zakupiłem domenę w ovh.pl z rozszerzeniem .com.pl w trakcie rejestracji była ona wolna, tak więc zaproponowałem ją klientowi jako nazwę dla jego serwisu, oczywiście klient był zadowolony z nazwy domeny bo była ona dość popularna i trafna .

Po ustaleniu wszystkich szczegółów co do jej ceny itd, sprzedałem ją razem w pakiecie ze stroną którą wykonałem dla niego.

No właśnie i tutaj zaczyna się problem. Domenę od razu zamówiłem i opłaciłem było to dokładnie 2 maja br. Jednak, dzisiaj dostaję wiadomość e-mail od OVH z informacją, że domenę którą kupiłem jest już zarejestrowana i zamówienie nie może być zrealizowane. Od razu do nich napisałem, dlaczego w ich rejestratorze widniała ona jako domena dostępna. Niestety, odpowiedzi zwrotnej już nie uzyskałem.

Pierwszy raz mi się to zdarzyło, nigdy wcześniej nie miałem takiego cyrku z rejestratorem. Nie wiem teraz, jak to rozwiązać, bo w sumie klient całkiem nieźle chciał zapłacić za całość projektu plus jeszcze wyraził chęć pozycjonowania nowo powstałej stronki.

Druga sprawa, podejrzewam że jak skończy się to tak, że tej domeny faktycznie nie będę miał, to klient zrezygnuje z całego projektu i będę ponad 2 tyg do tyłu z robotą.

Więc drodzy użytkownicy, czy miał ktoś taką kiedyś sytuację? Może ktoś doradzi jak z nimi gadać w takiej sytuacji.

Ostatnio podobną sytuację miałem w AZ, zamówiłem 2 domeny .pl (około 1/2 dni temu), o godzinie 10:30 (chciałem w nocy, ale niestety miali jakieś prace z domenami polskimi w dns i nask), opłaciłem je od razu wszystko ok, przyszła aktywacja, potwierdzenia, przerzuciłem jej dnsy na dedyki, uruchomiłem stronki. Wczoraj wieczorem dostaje dwa maile od AZ.pl - niestety nie możemy dokonać rejestracji domeny blablabla.pl oraz drugi dadada.pl ponieważ są niedostępne lub zarezerwowane...

Tyle że domeny są w moim posiadaniu...

Osobiście na whmcsie korzystam z OVH dla swoich klientów, ale widać będzie potrzebna zmiana i inwestycja w coś lepszego - chyba wezmę kupię moduł do hrd bo to jest bez sensu. Najlepsze że tylko hrd i inni rejestratorzy podali mi informacje że są prace konserwacyjne, a serwerownie takie jak home.pl, az.pl, ovh wyrzucały tylko info że nie można, bra dostępnej albo rejestracja zablokowana. Cyrk...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności