Skocz do zawartości

Pilnie szukam wtyczki

rissah

Rekomendowane odpowiedzi

Witam i proszę o pomoc, może ktoś ma jakiś pomysł.

Szukam wtyczki, której działanie byłoby podobne do upprev, ale żeby wyświetlała mi okienko w prawym górnym rogu ekranu (takie przyklejone do ekranu, niezależnie od scrollowania zawsze w tym samym miejscu), a którego rozmiary i zawartość byłyby konfigurowalne (chodzi mi o wstawienie "szybkiego kontaktu", numery telefonów i klikalny adres e-mail).

Znalazłem w archiwach coś takiego:

https://www.forum.optymalizacja.com/topic/173377-reklamy-po-bokach-okna-glownego/#entry1195888

ale nie za bardzo radzę sobie z kodem (a chciałem uzyskać efekt np. białego prostokąta z czarną ramką i tekstowo - klikalną zawartością).

Jeśli ktoś zna taką wtyczkę, to proszę o namiary. Wszelkie Notification - bary, viperbary itp. odpadają, bo chciałem, aby wyświetlało się to w postaci prostokąta jak przy wtyczce upprev, a nie paska na całą szerokość ekranu.

<div style="position: fixed; top:0; right:0; background: #000; color: #fff; padding: 10px;">Twoja treść</div>

proszę, a kolory chyba sobie umiesz sam ustawić :)

a9177b36246d7ce96fa698c9971dd36b.png

Sprzęt akwarystyczny kupuj w moim - sklep akwarystyczny.

adwokat częstochowa - Radca prawny Grzegorz Ledwoń. Pomoc w sprawie odszkodowania.

@THI: dzięki wielkie za pomoc. Kolory i treść sobie ustawię :). A w którym pliku ten kod wkleić? w header.php? czy w szablonie pojedynczej strony czy wpisu?

Edit: już znalazłem, wkleiłem w header.php i wstępnie działa. teraz kombinuję, jak zrobić ramkę wokół tego pola, żeby ten czarny prostokąt miał np. białą ramkę jeszcze. Z resztą (klikalny adres mail itp. powinienem sobie poradzić).

Możesz wstawić w pliku header.php zaraz po <body> albo przed </body>

jak chcesz ramkę w białym tle daj:

background: #fff; border: 1px solid #000;

A jak nie dasz rady to szukaj w google podpowiedzi bo jest dużo na ten temat :)

a9177b36246d7ce96fa698c9971dd36b.png

Sprzęt akwarystyczny kupuj w moim - sklep akwarystyczny.

adwokat częstochowa - Radca prawny Grzegorz Ledwoń. Pomoc w sprawie odszkodowania.

@THI:

Wkleiłem do szablonu strony, bo wklejony w headerze nie wyświetlał się poprawnie (przy scrollowaniu w dół chował się za zawartością strony). Dzięki wielkie za pomoc raz jeszcze.

@THI:

Wkleiłem do szablonu strony, bo wklejony w headerze nie wyświetlał się poprawnie (przy scrollowaniu w dół chował się za zawartością strony). Dzięki wielkie za pomoc raz jeszcze.

jak sie chowa to dodaj do stylu

z-index: 500; (500 to wartość przykładowa ale powinna byc ok, jak nie zadziała to daj 1000 itp)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności