Skocz do zawartości

Zaspamowane, zapomniane forum:-)

Rekomendowane odpowiedzi

Hejka,

Stworzyłam swego czasu stronę, którą cały czas rozwijam. Po pewnym czasie dodałam do niej forum. Niestety nie miałam czasu aby się forum zajmować (za dużo spamerów, nie miałam siły z tym walczyć). Usunęłam więc forum ze strony, tzn usunełam do niego link i myślałam że po sprawie. Niestety do forum wciąż można było się dostać m.in z google.

Dziś to zauważyłam:-D

Wchodzę, patrzę a tam multum spamu z linkami etc.

Forum ostatecznie wykasowałam.

Zastanawiam się teraz co z googlem. Z pozycji jakoś zbytnio nie spadłam ale czy tak duża ilość spamu na forum mogła mieć negatywne konsekwencje dla mojej strony (m.in na pozycje w wyszukiwarce), czy ostatecznie usunięcie forum rozwiąże sprawę?

Prawdopodobnie nic teraz z Googlem ;) Usuwałem już kilka takich forów zainstalowanych w podkatalogu na stronie i obyło się bez spadków w Google dla witryny głównej i jej innych podstron - jednak domeny miały dobre pozycje i wiele "wartościowych" linków z innych witryn. Istnieje minimalna szansa, że to będzie miało wpływ na pozycje ale to już trzeba by rozważać konkretną domenę i jej obecną optymalizację SEO. Jak domena stara, mocna i wartościowa to powinno obyć się bez problemów.

Pozycjonowanie stron w Google :: pierwszywgoogle.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności