Skocz do zawartości

Powiadomienie... Czy wygasłe linki trzeba zgłaszać?

m@rcin1

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć

mam pytanie

chce skorzystać z narzędzia do usuwania linków

analizuje własnie wszystkie linki z narzędzi

i mam pytanie..

w bazie jest sporo linków z różnych katalogów z 2005 roku gdzie domeny (byłe katalogi) już nie istnieją wraz z moimi wpisami

czy takie linki również zgłaszać pomimo, że fizycznego linku nie ma już do mojej strony?

Szukasz grafika? - projekty od 600 zł netto

najlepszy grafik - sam sprawdź

Hmm a czym kierujesz się przy przygotowywaniu spamraportu?

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

OMG, pozycjonujesz w seomozie? nie wiedziałem, że mają wyszukiwarkę.

Ogólnie wysyłanie spamraportów nie jest tutaj mile widziane. Jeżeli nie wiesz jak wyjść z filtra za linki to kontaktuj się z właścicielami stron na których uważasz, że linki są be z prośbą o ich usunięcie.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

blake a gdzie ja napisałem, że pozycjonuje się w seomozie?

może przeczytaj 5 razy zanim odpiszesz

biorę wyniki z seomoza dla danych "podejrzanych linków"

poza tym nie robi spam raportu tylko usuwam własne linki z katalogów z 2005 roku gdzie nie ma jak ich usunać.

Szukasz grafika? - projekty od 600 zł netto

najlepszy grafik - sam sprawdź

lepiej nie korzystaj z tego narzędzia do podpier..... ponieważ stracą wszyscy, wyślij email do kata i wp a admini na pewno usuną wpisy, P G na pewno nie da Ci pierwszej pozycji za to że będziesz korzystał z tego wspaniałego narzędzia, linków których już nie ma, g nie bierze pod uwagę straciłeś pozycje ponieważ straciłeś linki

• 2 tygodnie później...

czy takie linki również zgłaszać pomimo, że fizycznego linku nie ma już do mojej strony?

Takich nie musisz. Zgłaszać powinieneś te, które nadal się wyświetlają, a których nie masz możliwości usunąć. Usunięte Google i tak sam wychwyci.

Problem białego szeptacza polega na tym, że będzie szeptał pół roku i może czasami zahaczy o 10 pozycje, więc szlak go trafia jak ktoś w ciągu tygodnia wbija się w topy i co wtedy robi?

WYSYŁA SPAM RAPORT!!!

Dlatego postuluję :D o zrobienie listy jak pisze Trotyl z forami na których biali rycerze szeptają i puszczanie takie listy raz dziennie w SPAM RAPORT. A co! Przecież link "szeptany" jest tak samo nienaturalny jak link na darmowym preclu. Tym bardziej, że można to łatwo udowodnić :) - są osoby, które za $ robią szeptankę, więc jest to link KUPIONY! Co NIE JEST zgodne z wytycznymi "wielkiego brata".

Jestem pewien, że jak Ci biali rycerze wykończą publiczne miejscówki to ci czarni zbiorą się do kupy i zrobią im z tej "szeptanki" jesień średniowiecza...

w bazie jest sporo linków z różnych katalogów z 2005 roku gdzie domeny (byłe katalogi) już nie istnieją wraz z moimi wpisami

Aby aktywnie się przyczynić do rozwoju internetu należy również zgłaszać prewencyjnie wszystkie możliwe nazwy nie zarejestrowanych jeszcze domen (tak na wszelki wypadek) także odpal jakieś narzedzie generujące nazwy wolnych domen , zrób listę i zgłoś ją ...

Z cała pewnością zostanie to docenione ...

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Ponieważ nie wszyscy przeczytali ze zrozumieniem, chyba łącznie z Tobą, to zacytowałem to co napisałeś.

Jaki ma sens zgłaszanie w spamraporcie linków których już nie ma? Już tak Cie rajcuje podpie..lanie, że nie zwracasz uwagi na sens tego co robisz albo piszesz? To jest chore ...

Jeśli to prawda, że w bazach do disavow znajdują się linki których już niema w sieci, to w ogóle jest to ciekawostka potwierdzająca główny cel istnienia disavow, czyli ocenianie za darmo przez żywych frajerów tego co wypluwa z siebie Wielkie G.

Tutaj będą zaj...iste trzy linki...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności