Skocz do zawartości

Pozycjonowanie w 2013 roku - jak to robić

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam do Was wszystkich konkretne pytanie:

Jakie strategie pozycjonowania powinny być stosowane w tym roku waszym zdaniem?

Zauważyłem na podstawie kilu stron, ze dodawania linków na rożnych skryptach, platformach z różna częstotliwościa, ręcznie czy też z automatu itp nie daje już zbytniego efektu, takiego jak przed panda czy pingwinem. Wydaje mi się, że dziś już chyba ważne staje się tylko google+, bo po coś one chyba jest. Sam zarząd google w jednej z wypowiedzi powiedział, ze szykują zmiany wg których wyszukiwarka będzie pracować na zasadzie upodobań użytkowników, czyli social google+ sie nasuwa.

Niewiem, może to tylko moje przemyślenia a może to czysta prawda, możecie mi pomoc i wypowiedzieć się jakie techniki stosujecie w tym roku ?

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 34
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Nic się nie zmieniło - pozycjonowanie pięć lat temu i dzisiaj wygląda tak samo.

Jeśli Google+ będzie odgrywało kiedyś znaczącą rolę w kształtowaniu wyników, to nigdy nie będzie to rola dominująca, ponieważ manipulowanie pozycjami byłoby wtedy tańsze.

Na emeryturze po SEO zajmuję się R&D.

Linkowanie mało daje, strony nielinkowane z dobrze napisanym tekstem bywają wyżej od tych mocno linkowanych zauważyłem to przy stworzeniu swojej nowej strony tematycznej pod strony pozostałe, nowa strona znalazła się wyżej od tych starych domen co mają po 3, 4 lata. Wpływ social-mediów ma na pozycję także duży wpływ, na jednej stronie mam więcej wejść dzięki facebookowi i google+, jeżeli ludzie często lajkują artykuły to jest znacznie zauważalny wzrost pozycji podstrony w google na słowa kluczowe na jakie pozycjonuje się serwis i podstrony serwisu, a także wpisy na blogu np.

Samo pozycjonowanie przez ostatnie lata bardzo mocno się zmieniło, teraz trzeba bardzo uważać by linki do naszej witryny nie lądowały na witrynach przypadkowych i z marną treścią, ponieważ to nie zwiększy pozycji a może zaszkodzić. Tak samo z katalogami i innymi presllami, ja swoich witryn nie dodawałem do żadnych katalogów i preslli, a mimo to witryny dość wysoko stoją w google. Linkowanie zapewne ma jakiś tam wpływ na pozycję, ale z pewnością nie taki jak kiedyś.

...zauważyłem to przy stworzeniu swojej nowej strony tematycznej

Skoro zauważyłeś to na jedenej stronie, więc na pewno dotyczy to też innych.

Zajmuję się optymalizację oraz pozycjonowaniem stron internetowych, wystawiam F.Vat. Proszę śmiało pisać, dzwonić, chętnie odpowiem na wszelkie pytania, wycenię frazy, doradzę.

https://websy.pl/ kontakt@websy.pl, tel: 697715522, NIP: 716-254-81-05, REGON: 060330653

Witam,

Zauważyłem na podstawie kilu stron, ze dodawania linków na rożnych skryptach, platformach z różna częstotliwościa, ręcznie czy też z automatu itp nie daje już zbytniego efektu

Dobrze że nic takiego nie zauważyłem bo bym się naprawdę zestresował :)

Ja wiem tylko tyle, dobra optymalizacja strony i pisanych tekstów daje bardzo dużo do wyników korzyści w wyszukiwarce google, do tego polecanie podstron z artykułami itp w serwisach społecznościowych takich jak google+ i facebook także daje dużo korzyści co do pozycji w wyszukiwarkach jak i samej oglądalności witryny, na samym linkowaniu niem a co się opierać, a to dlatego że google non-stop zmienia i aktualizuje swój algorytm.

Ludzie piszą non-stop o katalogach stron ze trzeba dodawać itp, a to wcale nie prawda, teraz tymi katalogami można sobie tak zaszkodzić że ciężko potem wyjść z filtra lub bana, a samo dodawanie strony do tych katalogów pożera całe mnóstwo czasu i cierpliwości. Moim zdaniem 100 razy lepiej jest dać znaczek na stronie pod artykułem lubie to i G+ niż dodawać do katalogów, ludzie naturalnie sami będą polecać dobre wpisy artykuły czy oferty na swoich profilach i stronach w portalach społecznościowych. Dobre jest także linkowanie jedynie do bardzo wartościowych i tematycznych stron. Teraz nie powinno iść na ilość linków tylko na jakość. Chodź z tego co teraz w google widać te ich notoryczne wprowadzanie tych pand i pingwinów na niewiele się zdaje, bo i tak spam jest w większości wyników, ja teraz rzadko cokolwiek odnajduje na pierwszej stronie wyników google, trzeba przewijać wyniki min do 2 lub 3 strony czyli do tych wyników od 20 lub 30 miejsca w rankingu googla.

Najważniejsze w 2013 to :

optymalizacja

treść

linkowanie

modlitwa o nie podpierd*** zaplecza i nie zrumakowanie

to powinno wystarczyć ...

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Najważniejsze w 2013 to :

optymalizacja

treść

linkowanie

modlitwa o nie podpierd*** zaplecza i nie zrumakowanie

ja szczególnie w naszym kraju to ostatnie postawiłbym na 1 miejscu ;) o ile ująłeś to jakoś wagowo :)

także morał z tego taki: "daj dobrodziejowi na tacę i pierd*** rumaki" ;)

Czy to aby odpowiedni dział do tak poważnej dyskusji? LOL

https://leczyc.pl - Oferta stacjonarnego leczenia alkoholizmu Warszawa
psychiatra Warszawa - https://psychiatra-gabinet.pl
Interesuje Cię problematyka zależności odwiedź https://medox.org.pl znajdziesz odpowiedź jak leczyć uzależnienia, tu nie leczą pedagodzy i księża tylko lekarze  i psycholodzy z uprawnieniami..

Co rozumiecie przez optymalizację? W jaki sposób to robicie ?

a jak ty to robisz bo oferujesz przecież, może się wymienimy,i sposobami?

Czy to aby odpowiedni dział do tak poważnej dyskusji?

wiele osób dział dowcipy ma wyłączone z szykajki, wiec chyba tu więcej osób to zobaczę :D

Również pozdrawiamy.

Na to wygląda, ze napieprzanie linkami się skończyło. Obserwujac topy co z tego ze wchodzi jakas nowa strona nabita linkami jak zaraz wogole jej nie ma. Ja domeny firmowej nie moge zmieniac co 2 miesiace. A drugie ze w topach coraz wiecej widac stron bez linkow praktycznie a o dobrej optymalizacji i uzytecznosci.

...dobrej optymalizacji i uzytecznosci...

Zapewne zależy od branży. Może podasz jakiś przykład? W mojej branży w TOP bywają blogi prawie bez linków i cienką treścią. Z duzo gorszą aniżeli te strony co są niżej.

Na moje G. wyłącznie chodzi o kasę z adwords (dlatego tyle zamętu) a teraz dodatkowo o charatatywne podpie.....nie konkurencji a ostatnio nawet siebie (nowość).

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności