Skocz do zawartości

Pozycjonowanie w 2013 roku - jak to robić

Rekomendowane odpowiedzi

W mojej branzy... jest obecnie tak...ze ci co sie nie pozycjonuja idą do gory... ale tylko dlatego że ci co sie pozycjonuja lecą na łeb na szyję ustępując miejsca tym ktorzy nic nie robią. Takie moje spostrzeżenie. Do tego wszędzie wyłążą tylko tagi albo wyniki wewnętrznych wyszukiwarek w ktorych nic nie ma.

• 3 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 34
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Jakie strategie pozycjonowania powinny być stosowane w tym roku waszym zdaniem?

Skuteczne :)

Sorry ale nie moglem sie powstrzymac ;] A tak serio to szczerze mowiac nic sie znaczaco nie zmienilo od lat tutaj. G uwala jedno zrodlo, znajdujemy kolejne, linkujemy dopoki dziala az do kolejnego uwalenia. W koncu G zatoczy kolko, stare rzeczy zaczynaja dzialac i tak w sie turlamy juz dobre pare lat. Jak na razie jedyna wieksza zmiane jaka widze to coraz mocniejsze uwzglednianie social media (ktore nie wszedzie sie sprawdzi i na pewno nie w kazdej branzy) w miare jak Chroma i inne Google produkty beda zbierac wiecej info - poleganie na nich.

Zobaczymy co dwa kolejne updaty algorytmu w tym roku przyniosa ;) Chlopaki z G sie odgrazaja, ze dobiora sie do xxxx platnym linkom i standardowy spam bedzie prawie niemozliwy - co z tej gadaniny wyniknie nie wiem ale jak na razie nic sie nie zmienilo od lat...

Edit: Sorry za multi posta. Pogubilem sie

Chlopaki z G sie odgrazaja, ze dobiora sie do xxxx platnym linkom i standardowy spam bedzie prawie niemozliwy

Nie ma takiej możliwości ;)

SZUKASZ NAPRAWDĘ DOBRYCH I TANICH PROXY ?

Proxy w ilości 70 tys. wymieniane cyklicznie, stabilność anonimowość i nielimitowany transfer:

KLIKNIJ I KUP LUB PORÓWNAJ WSZYSTKIE RODZAJE PROXY

"ale jak na razie nic sie nie zmienilo od lat..."

Trochę się jednak zmieniło. A co? Jest napisane wyżej. :D

Masz może jedna stronę i nie zauważyłeś różnicy. Albo taki z Ciebie obserwator. ;)

To powiedz mi co sie zmienilo? Od dobrych paru lat wystarczy dowalic linkow i tyle. Zmieniaja sie jakies drobne szczegoliki ale glowna zasada jest wciaz tak sama - zaindexowac jak najwiecej linkow. Zaraz wyskoczysz pewnie z pandami, pingwinami itd. ale to wciaz tylko bzdety. Wieksze zroznicowanie anchorow, unikalna tresc, dluzsza tresc, usunac h1, ta siec padla, ta powstala, linki z tej platformy przestaly dzialac, z tamtej zaczely - szczegoliki ktore wychodza w praniu.

Jedyne co Google tak na prawde zmienilo to ulatwili negatywne SEO i zmienili podejscie spamerow do tematu. Teraz nikt sie nie spuszcza nad strona, nie pilnuje zeby byla super dopieszczona i utrzymala sie najdluzej tylko napieprza je w setkach i ma gdzies czy beda w serpach tydzien czy miesiac bo caly czas leca kolejne.

Witam,

Mam do Was wszystkich konkretne pytanie:

Jakie strategie pozycjonowania powinny być stosowane w tym roku waszym zdaniem?

....

na ten temat jest fajny art:

https://www.silesiasem.pl/link-building-xx-wskazowki-jak-tworzyc-i-zdobywac-linki

https://www.seoparty.net/news/artykuly/link_building

Marketing internetowy dla firm

Nic się nie zmieniło - pozycjonowanie pięć lat temu i dzisiaj wygląda tak samo.

Nie do końca. 5 lat temu nie trzeba było aż tak mocno trzymać się zasady, aby różnicować co się da - pilnowało się głównie, aby nie przesadzić z tymi samymi anchorami. Teraz konsekwencje niestosowania się do tego są znacznie szybsze i ostrzejsze, niż dawniej. Więc dla mnie to główna zmiana.

To powiedz mi co sie zmienilo?

Wyszukiwarka, która ma większość rynku w Polsce, wprowadziła metody inżynierii społecznej oraz strategię FUD do swojej polityki biznesowej.

Myślę, że to są największe zmiany w branży od kilku lat.

Pandy, Pingwiny są mało istotne, ważniejszym elementem obecnego pozycjonowania jest nieuczciwa konkurencja. Nie ma tu oczywiście na myśli metod depozycjonowania np. SWLem, ale zgłaszanie stron do narzędzi wymyślonych przez G.

i ma gdzies czy beda w serpach tydzien czy miesiac bo caly czas leca kolejne.

Nie uważasz, że to zwiększa koszty pozycjonowania. To jedna ze strategi wyszukiwarki, o których pisałem wyżej.

To tez należy do oczywistych zmian.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Najważniejsze w 2013 to :

optymalizacja

treść

linkowanie

modlitwa o nie podpierd*** zaplecza i nie zrumakowanie

to powinno wystarczyć ...

W sumie to co zawsze tylko z nastawieniem na jakość teraz się liczy a nie byle jakie BL bez tematyki.

Serwis internetowy ToTemat działa od 2020 roku. Publikujemy artykuły na różne tematy techniczne.

Nie do końca. 5 lat temu nie trzeba było aż tak mocno trzymać się zasady, aby różnicować co się da - pilnowało się głównie, aby nie przesadzić z tymi samymi anchorami. Teraz konsekwencje niestosowania się do tego są znacznie szybsze i ostrzejsze, niż dawniej. Więc dla mnie to główna zmiana.

Tak jak pisalem: bzdeciki. Myslisz, ze robi mi jakas roznice czy w xrumerze wsadze <a href=domena.com>fraza</a> czy <a href=domena.com>{fraza1|fraza2|fraza3|fraza4}</a> ? No nie robmy jaj... To zar jest a nie zmiana w algo. Dla spamu to kompletnie nieodczuwalna, za to masa 'czystych' stron oberwala. A jak to dziala w praktyce... srednio bo caly czas wbijam strony linkujac nieraz tylko 1 anchor (slownie: JEDEN).

Wyszukiwarka, która ma większość rynku w Polsce, wprowadziła metody inżynierii społecznej oraz strategię FUD do swojej polityki biznesowej.

Myślę, że to są największe zmiany w branży od kilku lat.

Pandy, Pingwiny są mało istotne, ważniejszym elementem obecnego pozycjonowania jest nieuczciwa konkurencja. Nie ma tu oczywiście na myśli metod depozycjonowania np. SWLem, ale zgłaszanie stron do narzędzi wymyślonych przez G.

Nie uważasz, że to zwiększa koszty pozycjonowania. To jedna ze strategi wyszukiwarki, o których pisałem wyżej.

"metody inzynierii spolecznej" "strategie FUD" wszystko fajnie, dumnie to brzmi ale... jak sie sprawdza w praktyce? Na chwile obecna slabo skoro w topy nadal wskakuja strony nie majace ani jednego lajka, plusa czy tweeta? W jakiejs tam przyszlosci, owszem, zacznie to miec sensowne znaczenie. Tylko, ze blizej nieokreslona przyszlosc nas srednio interesuje, wazne co mozna wbic tu i teraz. Nie liczac tego, ze socialem jest tak samo latwo manipulowac jak i linkami. Potrzeba tylko nieco innych narzedzi i znajomosci dzialania poszczegolnych platform.

Nieuczciwa konkurencja i zglaszanie stron to narzedzi G... Jesli strona jest pozycjonowana ladnie, czysto i przejrzyscie to jak ma jej zaszkodzic zglaszanie do czegokolwiek? A jesli bylo robione cos niezgodnego z Googlowymi wytycznymi to czemu 'nieuczciwa' konkurencja? Kazdy moze zglosic strony, kazdy moze wyszukac czyjes zaplecza itd.To czesc tej gry. Jesli robisz cos niezgodnego z wytycznymi G to sie nie dziw, ze ktos inny uzyje tego przeciw tobie.

Eeee... Chcesz powiedziec, ze G wprowadza takie zmiany aby agencje i pozycjonerzy kasowali wiecej swoich klientow? Czy moze te $8 za domene + $4 za hosting extra ma odstraszyc spamerow od spamowania? Bez urazy ale to nie ma sensu.

@Up chyba nie zrozumiałeś co

autor miał na myśli ;) - brak jasnych reguł gry, sprzeczne informacje, fakty sprzeczne z teorią, ochrona własnego dooopska za tarczą wypowiedzi "białych rycerzy", ( doprowadzenie do sytuacji, że z braku tychże jasnych reguł nawet ja zostałem porpierd***czem :D ) i tak dalej i tak dalej :).

Eeee... Chcesz powiedziec, ze G wprowadza takie zmiany aby agencje i pozycjonerzy kasowali wiecej swoich klientow?

może nie kasowali więcej klientów co, aby SEO stało się ekonomicznie nieopłacalne w stosunku do AdWords

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności