Skocz do zawartości

Pytanie nowicjusza

Rekomendowane odpowiedzi

Żeby znaleźć się po lewej stronie musisz mieć wysoki Wynik Jakości dla danej frazy a żeby to osiągnąć trzeba spełnić parę rzeczy.

Odpowiednia reklama dla danego zapytania (prawidłowy podział kampanii na grupy i przypisanie do grup dobrze dobranych tekstów reklam dla fraz) przekładająca się na wysoki CTR.

Odpowiedni CPC uwzględniający konkurencje

Do tego parę innych rzeczy takich jak np. trafność strony do zapytania, czyli czy po przejściu na stronę użytkownik znajduje to co chce (mierzone współczynnikiem odrzuceń).

To chyba najważniejsze rzeczy ale o tej godzinie mogłem o czymś zapomnieć

Dzieki bardzo.

Reklama chbya jest niezla bo jest czesto 1sza z prawej strony od razu - a czy to jest tak że prawie nigdy reklama nie jest od razu na tym żółtym polu i trzeba poczekać czy się spradza reklama ? Czy można tak ustawić/zrobić dobrze kampanię że niemal od razu wskakuje na żółte pole z lewej strony ?

Prawidłowo wykonana kampania pozwala niemal natychmiast znaleźć się na żółtym tle nad wynikami organicznymi. Zależy to od optymalizacji samej kampanii, strony docelowej, konkurencji i budżetu. Nawet przy wyniku jakości 10/10 i sporym budżecie nie zawsze osiągniemy lewą stronę.

Sredcznie Budowlane Zapraszam  Narzedziak24.pl

A tutaj uruchamiasz marketing szemrany ...

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Jeżeli masz Wynik Jakościowy 10/10 to poprawić miejsce może już tylko zwiększenie stawki za kliknięcie. Ale nie w każdym wypadku jest to uzasadnione. Niekiedy lepiej skupić się na tańszych i mniej konkurencyjnych słowach kluczowych.

Dzieki bardzo.

Reklama chbya jest niezla bo jest czesto 1sza z prawej strony od razu - a czy to jest tak że prawie nigdy reklama nie jest od razu na tym żółtym polu i trzeba poczekać czy się spradza reklama ? Czy można tak ustawić/zrobić dobrze kampanię że niemal od razu wskakuje na żółte pole z lewej strony ?

Z tego co mi się wydaje właśnie tek jest. Reklama nie pojawi się na lewej stronie jeśli nie ma statusu "zatwierdzona", czy jak to tam teraz jest "odpowiednia". Musi więc zostać zaakceptowana.

Myślałem, że masz problem z pojawieniem się na żółtym polu od dłuższego czasu. Jeśli reklama jest nowa trzeba zaczekać do 2 dni nawet i nic z tym się nie da zrobić.

... nie ma czekania :) trzeba ciągle optymalizować. I nawet przy wyniku 10/10 da się zrobić jeszcze więcej :) bo wyznacznik 10/10 mówi Ci tylko, że masz korelację między słowem kluczowym, stroną docelową i tekstami reklamowymi, ale zawsze możesz dąrzyć do poprawy współczynnika konwersji itp...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności