Skocz do zawartości

Skok w statystykach...

Drag

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich (1 post) k-hello.gif

Mam pytanie odnośnie tematu.

Dnia 14 marca 2006 roku poszerzyłem działalność strony (zrobiliśmy z redakcją ogromną robotę)...

No ale kurcze szok - 13 marca było hmm... 13 kliknięć, a 14 marca - 89 potem 60, 80, 55 itp.

Ale mam pytanie odnośnie takich skoków, czy to nie wpłynie na to że mi mogą usunąć konto?

A w razie czego napisałem im wiadomość i coś tam odpisali (jak to google - 'sztuczny tekst').

Odpowiadając na Pana pytanie dotyczące zgłaszania problemów, proszę mieć na uwadze, iż w każdej sytuacji może się Pan z

nami skontaktować. Dołożymy wszelkich starań, aby odpowiedzieć na każde Pana pytanie. Proszę zauważyć, iż konto może być

zablokowane w sytuacji, gdy wydawca złamie Zasady programu AdSense.

Breha... bo odpowiedź nie ma zupełnie nic z mojego pytania :D

Pozdrawiam, Drag. k-happy.gif

Ja obserwuje skoki kilków nawet o 500%. A wszystkiemu winny jest GOOGLE tak właśnie on. Ostatnim czasem, kilka razy w miesiącu ilość stron zaindeksowanych wzrasta u mnie o 100k i wtedy widoczne są zwiększone ilości wejść w reklamy.

To chyba normalne, że jest taki moment gdy statystyki nagle podskoczą. Gdy ktoś np. lepiej dopasuje reklame lub wprowadzi dodatkową stronę.

Ja też spodziewam się w najbliższym czasie takiego "skoku". Rusza nowa stronka. Hehe :D

Mam nadzieje, że google nie "wynagrodzi" moich starań...

NoteFighter.net - gra uczaca czytania nut

Dokładnie tak samo, jak kliki nagle spadną (u nas w ten weekend o ok.60% w dół razem z odwiedzinami, raczej spowodowane pogodą i zbliżającymi się świętami). Patrz w CTR bardziej niż w same kliknięcia, po CTR poznać można oszusta :>

Potrzebujesz pomysł na biznes? Zapraszam na największe forum biznesowe w Polsce!

No CTR na 1 stronie mam 1,5% a na drugiej prawie 11%

(tematyka ta sama ale na 1 reklamy są dopasowane)

To chyba w porządku (?)... nie wiem bo jak se czytam

te teksty na temat ludzi co google wyrolowało to

monitor mam ochote pogryźć... a akurat reklamy google

mają mi pomóc w powiększeniu serwisu =)

11% było na początku po calym dniu spadlo do 8%

Ale czemu taki duży?

Wyświetleń 430, a kliknięć 35.

(edit: a na tej drugiej stronie po calym dniu CTR spadl do 0,4% - niezla roznica prawda ? XD Tego sie boje - reakcji google)

Ta nowa strona (świeża) jest stroną serwera do gry, a reklamy są ścisłe z tą grą związane (reklamy kasy do gry itp, a nawet info na temat sprzetu dla takich serwerów), a strona na której CTR jest mniejszy też jest o tej tematyce ale reklamy są zupełnie o czymś INNYM... (polskie jakieś... flirty itp...) pomyśleć gdyby dopasować też reklamy do tej drugiej strony... Ale raczej wątpie żeby sie dało... Tylko na stronie powitalnej są dopasowane... Będe próbować do bólu aż i tam sie uda =)

ps. zaraz sie wkurze :/ i na tej nowej stronie tematyka reklam sie zmienia... nawet polskie sie pokazują... kur...de...

Który w końcu tag jest dobry?

- google_ad_section_start

- google_adsense_start

Bo ja tu na forum 2 znalazłem i mam problem, a chce żeby reklamy sie nie zmieniały... =O

Aaa jeszcze dodam, że na tej stronie gdzie CTR jest wyższy reklamy też są lepiej płatne... (bo zagraniczne) ale sie zmieniają już... który tag jest prawidłowy? Czekam na odpowiedź...

Z góry dzięki, jakby ktoś chciał moge dać adres strony ale na priv - wiadomo moze komus cos odbije i zechce mu sie 'naklikac'

11% było na początku po calym dniu spadlo do 8%

...

Wyświetleń 430, a kliknięć 35.

(edit: a na tej drugiej stronie po calym dniu CTR spadl do 0,4% - niezla roznica prawda ? XD Tego sie boje - reakcji google)

Zawracanie :)

Gugiel wcześniej pokazuje kliknięcia niż odsłony, stąd z rana CTR pomiędzy 9.00 a 10.00 jest nawiększy, a pomiędzy 8.00 a 9.00 jest najmniejszy, zresztą po zakończeniu dnia, jeszcze często potrafi doliczyć tak z 10-15% odsłon, a klików nie więcej niż 5% - schodzą wyniki z zapadłych dziur i następuje jeszcze weryfikacja klików. Jak się ma kanały, zjawisko się pogłębia i często można zobaczyć "ogrągłe" liczby klików (całe setki) w ciągu dnia, co oznacza, że dane są "obrabiane" i CTR jest nieprawdziwy. Oczywiście widać to dobrze przy odsłonach liczonych w tysiącach na dobę, bo przy takim ruchu jak wyżej, to kilka klików w jedną stronę robi olbrzymią różnicę.

Strasznie brakuje porządnych statystyk klików w panelu :hello:

Tutaj będą zaj...iste trzy linki...

Draq spokojnie..

Google sobie nic nie pomyśli... To najnaturalniejsza rzecz na świecie WI777 o tym pisał.

Ostatnio na tym forum pojawiło siękilka osób, które non stop sieja defetyzm. A prawda jest taka, że 99% użytkownikósw nie ma się czym martwić. Nie popadajmy w jakąs psychoze.

Nikt nie siedzi nad tysiącami polskich kont i nia analizuje, takich drobnostek czając się "o ktoś ma 99$!! Zbanujmy mu konto!". Przy tej skali przedsięwziecia jakim jest adsense to byłoby bez sensu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności