Skocz do zawartości

Czy byliśmy pierwsi na tej Ziemi?

Jacek J.

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 114
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Czym istotnym różni się przekonanie od wiary?

na moje przekonanie bierze pod uwagę możliwość zaistnienia sytuacji przeciwnej a wiara do wystąpienia tej przeciwnej (lub potwierdzającej) sytuacji jest niezłomna :)

gorąco dzisiaj jakoś tak :D

Nie miałem na myśli wiary religijnej.

a ja napisałem o każdej wierze -. w przypadku wiary religijnej sytuacja potwierdzająca/zaprzeczająca jest nie do udowodnienia w doczesnym życiu więc na zawsze pozostanie wiarą :)

Buhahaha, sam ze sobą zaczął dyskusję :D

Tak to jest jak się chłop zapętli ;)

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Zamiast spekulować polecam książki popularno naukowe z serii na ścieżkach nauki. Np tytuł Milczenie Gwiazd. Jest tam dokładnie opisane co musimy odkryć aby np. udowodnić, że na Ziemi jesteśmy nie pierwszą cywilizacją. Jest opis jak trwają poszukiwania "innego" życia na naszej planecie. Tak, bowiem zamiast szukać we wszechświecie warto najpierw znaleźć u siebie obce formy życia. Opisy trwających poszukiwań sygnałów innych cywilizacji. Opis dlaczego być może nigdy sie nie skontaktujemy mimo, że mogą istnieć. Różne formy prawdopodobieństwa ich istnienia i inne tematy. Dość szeroko jest opisane jak powstało życie na Ziemi, więcej się nauczyłem niż w szkołach.

Polecam wszystkim tego typu książki zamiast spekulacyjnego jazgotu, szczególnie, że w nich wszystko jest poparte faktami. Pozdrawiam

ps. najciekawszy wątek dotyczy obawy, że mimo istnienia tak wielu planet typu ziemskiego to jest powód by myśleć, że jesteśmy jedyni we wszechświecie :) dlaczego? zachęcam do poszukiwań i przede wszystkim czytania!!!! (zamiast pieprzenia głupot chce się rzec)

Najlepszy portal branży gier liczbowych Lotto to: Wyniki Lotto NET

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności