Skocz do zawartości

Linki tematyczne

Linki tematyczne  

23 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy google zwraca uwagę na linki tematyczne ?

• Tak
      7
    • Nie
      11
    • Nie wiem
      1

Rekomendowane odpowiedzi

W przypadku dodania, wpisu do mocnego katalogu, z dobrym unikalnym opisem i pewnym nasyceniem danego słowa kluczowego, mozna zauważyć, że czasem bez linkowania, taka podstrona wchodzi np. do TOP50, na daną frazę.

Jeżeli założymy że lepiej linkować ze stron, które na nasz anchor są wysoko, to ma to jakiś sens.

Zazwyczaj jednak takie podstrony nie utrzymują się w TOP100 za długo, no i oczywiście dużo zależy od trudności frazy.

Zajmuję się optymalizację oraz pozycjonowaniem stron internetowych, wystawiam F.Vat. Proszę śmiało pisać, dzwonić, chętnie odpowiem na wszelkie pytania, wycenię frazy, doradzę.

https://websy.pl/ kontakt@websy.pl, tel: 697715522, NIP: 716-254-81-05, REGON: 060330653

Napisałem na fejsie :

Tak , tematyczność ma znaczenie - jeżeli strona A ma 10 BL ze stron tematycznych a strona B ma 10 BL ze stron nietematycznych oraz zakładając, że moc każdej pojedynczej strony gdzie umieszczony jest BL jest taka sama w obu przypadkach (czyli te podstrony mają tę samą ilość/moc linkujących ich BL to strona A znajdzie się wyżej w wynikach. Napisze więcej - w określonych przypadkach znaczenie ma nawet tematyczność linków wychodzących. Tyle w temacie , kto chce niech wierzy, kto nie chce niech nie wierzy mi to kalafiorem

Michał też swoje dopisał

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Czy dla algorytmu linki : "wynajm limuzyn" , "kwiaciarnia" , "suknie ślubne", są to linki tematyczne ?

Czy linki:

Pozycjonowanie i optymalizacja, tworzenie stron oraz tworzenie sklepów - Xann Internet Solutions

Są tematyczne? Rozumiem, że ogólnie pozycjonujesz się na inne fraz a te to tak przypadkiem się tutaj znalazły, bo na tych frazach Ci nie zależy.

Uwzględniając dopasowanie szerokie: tak :)

A dopasowanie wąskie?

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Czy dla algorytmu linki : "wynajm limuzyn" , "kwiaciarnia" , "suknie ślubne", są to linki tematyczne ?

Jeżeli są umieszczane na stronach posiadających wspólne cechy tematyczności to tak , jeżeli są umieszczone na stronach typu podnośniki hydrauliczne czy dotyczących przemysłu stoczniowego to nie . To chyba nie takie trudne przyporządkować cechy wspólne ?

jezeli ta tematyczność jest tak dobra jak te tematycznie dopasiowane reklamy w wynikach, to... no jest bardzo istotna :x

To tylko świadczy o tym , że firmy których reklama tam się wyświetla gó**o się znają na pozycjonowaniu skoro nie potrafią zoptymalizować kampanii AdWords ;)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Beer, chcesz powiedzieć, że tu juz firmy robiące adwords Klientom sie znają na robocie? :)

edyta: zmieniłem przykład, ten jest lepszy, wytłumaczysz jak posadzki omineli, a stodołe nie? ;)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności