Skocz do zawartości

Wyniki ankiety na temat filtrów za backlinki

Lexy

Rekomendowane odpowiedzi

@KataLogi, jasne, jasne. Niebezpieczny jest tylko trend który ma promować takie działanie jako O.K. Na to zgody nie ma (bynajmniej mojej skromnej osoby).

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

• Odpowiedzi 238
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Nikonem jeśli ktoś dodaje np. do danej grupy precli swoje strony by po czasie je wyciąć to jest bardzo nie fair, ale my korzystając z narzędzi podczas gdy inni nie mogą też nie jesteśmy fair. Fair to by było jakby każdy klepał ręcznie swoje stronki i to też nie do końca.

Maszynka G. to taki Rumak tylko prostszy w obsłudze i dużo bardziej Black :D

Mi tam co raz bardziej podoba się ta gierka z google :boks: a ten pomysł z narzędziem do podpieprzania się, wręcz genialny jest. Ten kto na to wpadł w google na pewno ograniczył wiele etatów i pozwolił sporo zaoszczędzić firmie i dostał spora premię albo awans :winko:

Co z tego dla mnie wynika ?? to co u innych nowe testy, testy :pisze: i :drink::ganja::piwko2: i znów :pisze: i tak w koło macieja.

Zwróćcie uwagę na najważniejsze. To, że disavow links tool jest szkodliwe, jest jedynie domysłem. Faktem natomiast jest to, że strony są banowane nie z winy zewnętrznych osób, tylko z winy ich twórców.

Jeśli macie aż tak duże obawy o to, że Wasze strony zostaną zbanowane w wyniku skorzystania z narzędzia wspomagającego likwidację filtrów, to może czas zastanowić się nad zmianą podejścia do tworzenia zaplecza?

Takie zgłaszanie wszystkiego do disallow nie do końca daje rezultaty lepiej jest pozbyć się na trwałe linka z danej lokalizacji. Można sobie przeanalizować następującą ścieżkę:

1) Powiadomienie o nienaturalnych linkach.

2) Zgłoszenie disallow.

3) Ban na strony zgłoszone do disallow.

4) Zmiana domen zaplecza.

5) Powiadomienie o nienaturalnych linkach.

I taka sytuacja może się powtarzać dość długo zanim ktoś przestanie zmieniać domeny. Jak jeszcze jest mały serwis z lekkim linkowaniem to da się to ogarnąć ale jak jest strona od lat linkowana to sytuacja jest prawie nie do ogarnięcia.

Dlatego dobrze jest wyrobić sobie nawyk rejestrowania przechowywania loginów do katów i innych lokalizacji gdzie mamy linki aby samemu je usuwać nie angażując admina zamiast niszczyć wszystkie lokalizacje.

Przecież np. takie WP-Katy domyślnie ślą dane na maila, można w każdej chwili usunąć wpis więc zgłasza disallow tylko ten co na prawdę mu się nie chce robić nic innego.

...

zgłaszanie wszystkiego do disallow nie do końca daje rezultaty lepiej jest pozbyć się na trwałe linka z danej lokalizacji

I właśnie w takiej kolejności powinno się to odbywać - najpierw usunięcie linków uznanych za szkodliwe, a później zgłoszenie tych, których nie udało się usunąć.

dobrze jest wyrobić sobie nawyk rejestrowania przechowywania loginów do katów i innych lokalizacji gdzie mamy linki aby samemu je usuwać nie angażując admina zamiast niszczyć wszystkie lokalizacje.

Problem jest wtedy, kiedy poprzednia firma SEO nie udostępnia klientowi tych danych, sama również nie usuwając tych wpisów.

...To, że disavow links tool jest szkodliwe, jest jedynie domysłem...

Takim samym domysłem jest wytypowanie przez osobę sprawdzającą, który link szkodzi. To, ze filtr ręczny został zdjęty nie oznacza, że wytypowało się linki faktycznie szkodzące, bo taki filtr zdejmuje pracownik po sprawdzeniu jak dużo i co zostało zgłoszone. To nie filtr za sprawy on site, gdzie dokładnie wiesz co zmieniasz i czy daje to efekt.

...może czas zastanowić się nad zmianą podejścia do tworzenia zaplecza?
Jak ktoś przesunie suwaczek i algo zacznie czepiać się tego lepszego zaplecza, to wtedy zaproponujesz zastanowienie się nad cakowitym przejściem z pozycjonowania na adwordsy? ;)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Jak ktoś przesunie suwaczek i algo zacznie czepiać się tego lepszego zaplecza, to wtedy

Dostosuję się do zmian i poprawię jego jakość.

Zwróćcie uwagę na najważniejsze. To, że disavow links tool jest szkodliwe, jest jedynie domysłem.

Nie jest domysłem. Analizując moje bany, parametry dokładnie pokrywają się z algorytmem Twojego skryptu. Zresztą łatwo zauważyć że ilość domen z PR i starych w SWL'ach jest mniej więcej stała. Lecą te wytypowane przez was.

Natomiast Wasz algorytm typowania tak jak napisał @zakręcony jest oparty na domysłach.

to może czas zastanowić się nad zmianą podejścia do tworzenia zaplecza?

Może czas na autorefleksję? Może to nie cały świat się myli tylko JA?

zamiast niszczyć wszystkie lokalizacje.

A może to leży w czyimś interesie?

ale jak jest strona od lat linkowana

To jest naprawdę zabawne.

To coś jak "przestał nam pan być potrzebny, teraz wrzucimy pana do dołu z wapnem" :)

nihil fit sine causa

Zeszliśmy z tematu tego, jak inni radzą sobie z likwidacją filtrów. Jak na razie propozycja była jedna - zmiana domeny - chociaż trudno mi to nazwać sposobem na wyjście z filtra. Macie jakieś inne, sprawdzone metody?

Summa summarum nowa aktualizacja pingwina będzie się opierać (moim zdaniem) o wycięcie stron / serwisów zgłaszanych narzędziem do usuwania stron , informacje o "znaleziono linki do twojej strony" jest niekonkretna i gó**o warta bo nie dość, że z automatu to automat jeszcze gównianie skonfigurowany i 80% łebmajstrów w panice będzie zgłaszać jak leci w efekcie czego rykoszetem oberwą dobre zaplecza rykoszetem.

Efekt ? W efekcie trzeba będzie tworzyć dedykowane zamknięte zaplecza - cena w górę. Dodatkowo działania konkurencji (blasty) zrobią swoje.

Finalnie będzie jeden wielki cyrk i burdel którego logiką nie ogarniesz a marketing wizira zrobi swoje i seoimpotenci będą się reklamować jako superhiperturbo biali do bólu :).

Jedyny plus , że odpadną ci z gwarancjami , topami w 3 dni i innymi debilnymi ofertami ;)

Amen

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

aktualizacja pingwina będzie się opierać

Nawet nie trzeba aktualizacji. Już algorytm został nauczony rozpoznawania sporej części zalecz.

"znaleziono linki do twojej strony"

Właśnie najlepiej nie mieć linków. Zresztą disallow rekurencyjnie filtruje kolejne strony, a ten komunikat jest jego efektem ;) Tocz swój kamień Syzyfie...

nihil fit sine causa

Macie jakieś inne, sprawdzone metody?

Jak dostaje informację o nienaturalnych linkach to wyrażam swoje zdziwienie, następnie proszę o wskazanie konkretnych linków (bo się na tym nie znam) . Potem oświadczam (z przykrością), że nie mogę mieć władzy nad tym kto gdzie umieszcza linki do mojej witryny pisząc przy okazji, że skoro w/g zapewnień inżynynierów google "złe" linki są nie zliczane i algorytm to po jaką cholere informacja o nich ? No i zaczynam się zabierać za przebudowę linków .

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności