Skocz do zawartości

Wyniki ankiety na temat filtrów za backlinki

Lexy

Rekomendowane odpowiedzi

Szczególnie Ci, którzy podpie.. innych, żeby później mieć pracę i to dobrze płatną:))

I to jest podstawowy dylemat etyki w SEO biznesie. Skoro pozycjoner "ma gdzieś" swoją konkurencję i interesuje go tylko swój portfel, to czy będzie interesował go klient i jego strona czy portfel klienta.

Klientów się łapie na promocje debilne gwarancje i niską cenę :D. Klienci potem jak pelikany .... :D

Do tego dochodzi fakt, że 90% z nas nie potrafi nic innego jak tylko napierd****ć linkami z automatów nie potrafiąc nawet dobrze ich skonfigurować :D .

nihil fit sine causa

• Odpowiedzi 238
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

permisywizm i relatywizm moralny

No i teraz serwery wiki się zagotują od ataku pokemonów :D

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Skoro pozycjoner "ma gdzieś" swoją konkurencję

Na tym polega pozycjonowanie. Jak udaje mi się wbić z trudną frazą do top 3 to nie martwię się tym, że zajęłam miejsce dotychczasowemu liderowi... Ty zapewne też nie. Więc czemu mam się martwić o to, że ucierpieć może strona emitująca "szkodliwego" linka do mojej/klienta strony, a jej właściciel uniemożliwia jego usunięcie?

Trzeba podpowiedzieć googlasom, żeby wprowadzili jeszcze "lojalke" , chociaż już coś na kształt lojalki już jest, bo jak chcesz wysłać prośbę o ponowne rozpatrzenie to musisz wyrazić zgodę na biczowanie, ukamieniowanie i posypać głowę popiołem bo inaczej formularz nie puści ...

Coś podobnego powinni wprowadzić w sądach - zanim oskarżony będzie chciał powiedzieć coś na swoją obronę to wcześniej będzie musiał podpisać przyznanie się do winy :D

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Nie jestem odpowiednią osobą do prawienia morałów jednak:

Jak udaje mi się wbić z trudną frazą do top 3 to nie martwię się tym, że zajęłam miejsce dotychczasowemu liderowi.

Więc czemu mam się martwić o to, że ucierpieć może strona emitująca "szkodliwego" linka do mojej/klienta strony

https://www.youtube.com/watch?v=QEFYFcxpohI

Dostrzegasz różnicę?

nihil fit sine causa

Mało trafne porównanie. W drugim przypadku jest ryzyko, że zaszkodzę stronie, która wcześniej zaszkodziła mojej.

PS Jak na razie nie padła w tym temacie propozycja innego rozwiązania wraz z informacją o czasie oczekiwania na zdjęcie filtra.

wcześniej zaszkodziła mojej.

Udostępniła, najczęściej nieodpłatnie miejsce na linka. W "umowie" nie było "rozmyślam się". Ban w ramach wdzięczności?

innego rozwiązania

Jak by nie było disallow to co byś zrobiła?

nihil fit sine causa

To co dawniej, usunęłabym śmieciowe linki i wzmacniałabym profil backlinków. Teraz korzystam z disavow, bo daje szybsze rezultaty i jest pewny - to jego główna zaleta.

To jak? Napiszesz, ile czasu zajmują Ci inne metody likwidacji filtrów za backlinki?

że ucierpieć może strona emitująca "szkodliwego" linka

Nie masz pojęcia, który link jest szkodliwy a który nie. Możesz się jedynie domyślać po własnych obserwacjach i testach, ale który tak na 100% jest szkodliwy to tego nie dowiesz się nigdy.

Kolejna sprawa, to jak pozycjonujesz? Spamujesz po forach? Tworzysz "sztuczne" strony pod zaplecze? Śmieciowe, bezwartościowe domeny których nikt nie zaspamuje?

No nic, trzeba będzie zacząć chodzić po polskich forach, zbierać "nienaturalne" posty z linkami i wrzucać do maszyny podpier.. co parę dni. Zobaczymy jak wtedy będzie wyglądało to całe WHITE SEO.

A co tam, łatwiej będzie podpier... każdą stronę z topów, bo na pewno znajdzie się na nią niejeden "sztuczny" link. Maszynka z kilku k profili na pewno zmusi "żywe roboty od spamu" żeby zajrzały na taką stronę.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności