Skocz do zawartości

Czy adwords utrudnia pozycjonowanie?

Rekomendowane odpowiedzi

tylko moje subiektywne wrażenie

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Nie bez powodu są zbiorowe pozwy przeciwko google związane manipulacją wyników na rzecz adwords

Jeżeli czegoś nie da się zrobić, potrzebny jest ktoś kto o tym nie wie ... Przyjdzie i to zrobi

Adwords nie ma żadnego wpływ na wyniki organiczne. Czy utrudnia? Raczej przeciwnie. Reklamy adwords zajmują po wyszukaniu około 70% ekranu, a organiczne 30%, jeśli jesteś tu i tu to zaufanie do twojej marki będzie duże i będzie więcej wejść niż byłbyś tylko w adwords lub tylko w organiku. Pomóc sobie można też w doborze fraz do organika, tam łatwiej je dopasować i przeanalizować, np jak one przekładają się na zakup, itp. Aczkolwiek adwrods nie wspomaga seo, ani też nie wpływa na seo w żaden inny sposób,a to że google ciągle zmienia algorytm, żeby wyniki organiczne stały się bardziej organiczne to już inny temat:)

Z google adwords jest jak z narkotykami, jak raz wejdziesz to potem trudno się wykaraskać z tego.

Byłem, płaciłem coraz więcej i wycofałem się z adwords.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

testy kosztują czas, kasę w tym przypadku na adwordsy domeny, strony, treść, linkowanie, zasoby. Wiec chyba rozumiesz ze takie coś się robi nie dla tego zęby na PIO się chwalić. Ale test jest banalnie prosty chyba każdy kto chce może jego sobie przeprowadzić. Czym większa ilość domen tym prawdopodobieństwo większe, czym mniej mniejsze. I cala arytmetyka.

Osobiście zauważyłem zależność między adwords a pozycjonowaniem nawet w odrębnie jednej domeny. Mam taką sytuacje. Domena na wszystkie frazy była w top 10. Klient postanowił zrobić sobie kampanie na wszystkie frazy, które były pozycjonowane. Z tą różnicą, że na niektóre frazy w adwords był na pierwszym miejscu na 3 podstronach, a na niektóre tylko na pierwszej podstronie. Te frazy, które były często wyświetlane w adwords wyleciały na 3 podstronę i maksymalnie osiągają 21 pozycję. Natomiast te co pojawiają się tylko na pierwsze podstronie podniosły się o kilka oczek. Wczoraj odłączyłem kampanie i zobaczymy jakie będą tego skutki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności