Skocz do zawartości

Podlinkowanie wpisów

Ormianin

Rekomendowane odpowiedzi

Witam szanowanych pozycjonerów. Zauważyłem ostatnio że moje wpisy w katalogach się kiepsko indeksu ją. Dodałem stronę do kilkudziesięciu katalogów a linki widoczne w GWT są tylko dwa pomimo, ze minęło juz sporo czasu od dodania. Używałem tylko darmowych katalogów. Mam dodatkowo kilka zaindeksowanych stron pod moje zaplecze, które jeszcze nie linkują do pozycjonowanej strony. Czy wykorzystanie ich do podlinkowania wpisów w katalogach (oczywiście bardzo ostrożnie, pojedyncze linki na niektórych pod stronach) i usuniecie linków po zaindeksowaniu wpisów może się nie spodobac google? Tzn czy takie linkowanie wpisów i usuwanie linków może doprowadzić do bana? I czy w ogóle jest sens się w to bawić?

Z gory przepraszam za polskie znaki (raz są a raz nie ma) ale pisze z beznadziejnej klawiatury w tablecie.

Pozdrawiam

multikonto

Dziękuje bardzo za podanie możliwości ale prosilbym jeszcze o odpowiedz na główne pytanie tj. Czy linkowanie do wpisów w katalogach i zdejmowanie linków po zaindeksowaniu strony może się skończyć banem dla strony linkujacej oraz czy może to przynieść pozytywne efekty?

multikonto

Logicznie rzecz ujmując - jeśli do czegoś NIE MA odnośników to nie ma PO CZYM indeksować strony - zostanie ona usunięta z indeksu.

Tak jak z portfelem - wkładasz tam pieniądze - jesteś happy - wyjmujesz to masz pusto - nie jesteś happy.

Antysz akysz

https://piaseczno.eu/

Naprawdę uważasz, że zaideksowanie wpisu w zaspamowanym, darmowym katalogu przyniesie Ci korzyści?

A płatny to już nie jest zespamowany?

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Płatnych zaspamowanych jest też dużo. Tylko, że płatnych porządnych trochę jest, natomiast te darmwe do których rzeczywiscie warto dadać stronę można policzyć na palcach jednej ręki.

Era dodawania do wszystkich katalogów jak leci już jest za nami. W tej chwili warto mieć swoją listę wartościowych i tylko do nich dodawać. Ciekawą listę zrobił m.in Cezzy.

Ciekawe hobby dla każdego.

Dodawanie strony do darmowych kataów to tak jak ścinanie gałęzi na której sie siedzi

]17 postów Dołączył: Wczoraj, 15:17

Uwielbiam takie gwiazdy dnia rejestracji. Zarejestrować się, napisać naście postów bez sensu. Zastanawiam sie po co i w jakim celu? Ile teraz trzeba mieć postów do sygnaturki?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności