Skocz do zawartości

Hosting pod około 5/6 WordPress'ów i tyle samo for.

Majstersztyk

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Poszukuję hostingu pod około 5/6 WordPressów i tyle mniej więcej tyle samo for.

Miałem wynajęty serwer wirtualny na webd.pl(dużo problemów), biznes-host.pl (ogólnie działało dobrze ale mały limit dziennych wiadomości wysłanych z serwera) no i teraz Mintshost.pl. No z tym ostatnim to mam najwięcej problemów od kilku tygodni non-stop "Internal Server Error", administracja pisze "juz powinno byc ok", no niestety jest to nieprawda i nie jest ok. Był też moment w którym wszystkie moje strony zostały wyłączone bez wcześniejszego poinformowania. Okazało się, że nagle moje strony wykorzystują 50-60% procesora(nic na stronach nic nie było dodawane zmieniane).

Szukam stabilnego serwera w którym dzienny limit wysłanych maili z serwera to co najmniej 2500, transfer miesięczny to 100GB(lub więcej).

Budżet to około 150zł/rok. (niewiele, ale wydaje mi się, że jest to realna kwota).

Czytałem dużo różnych opinii na różne firmy i nie mogę nic wybrać.

Ps. Nie polecam Mintshost'u, na malutką stronę(jeden blog, bez forum itd.) może jest wystarczający, ale nie na coś większego.

Pozdrawiam

Za niski budżet. WP potrafi być kobylasty, fora tak samo. Ciekawe, czy masz tam np. WP Super Cache. Działania optymalizacyjne mogą pomóc zmieścić to na hostingu dzielonym. Jakie skrypty forów?

Na dłuższą metę to i tak raczej nie wystarczy - po prostu musisz zracjonalizować budżet. Zapewne kwalifikujesz się już na VPSa, ale pewnie z rootem sobie nie poradzisz, no i nie w tej cenie. Powinieneś już zacząć zarabiać na tych serwisach - może warto się nad tym zastanowić?

Gdy podbijesz budżet przynajmniej x2, możesz zacząć szukać PORZĄDNEGO hostingu. Nie mówię o dziwnych tworach, gdzie jesteś upychany z setkami innych użytkowników. To jest Twoim problemem - rozpychasz się za mocno na serwerze, dlatego "wywala" Ci strony. Też byłem w takim punkcie, że "jeszcze nie VPS, już nie hosting dzielony" i znalazłem coś dla siebie w IQ PL, a mianowicie ich pakiety Profesjonalne. Dodatkowo masz możliwość kontrolowania obciążenia w panelu. Za 400zł netto masz pakiet Profesjonalny S w IQ PL, choć możliwe, że to też będzie za mało. Pocieszenie takie, że IQ posiada naprawdę mocne maszyny, nie ma mowy o jakimś chorym oversellingu.

Ale do tego musisz zrewidować swój budżet - albo oczekiwania. Niestety, taka rzeczywistość...

- Poszukuję hostingu pod około 5/6 WordPressów i tyle mniej więcej tyle samo for [...]

- Szukam stabilnego serwera w którym dzienny limit wysłanych maili z serwera to co najmniej 2500, transfer miesięczny to 100GB(lub więcej).

- Budżet to około 150zł/rok. (niewiele, ale wydaje mi się, że jest to realna kwota).

Więc twoj "budżet" wynosi 12,5 / miesiąc... Ten hosting powinien "dać radę": https://www.ovh.pl/hosting/ o ile zwiększysz "budżet" do 19,99 / miesiąc :olaboga:

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

na jupe miałem 20 wordpressów i śmigało ok, teraz jak trafiły na jakąś amatorską listę do SB dostawały tyle hitów, że musiałem przenieść na dedyk. Pytanie jak duży jest ruch na nich, ale jak masz budżet 150zł/rok to raczej niewielki więc nie wiem o co szum.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności