Skocz do zawartości

Matt Cutts: Google Penguin 2.0 Już w "najbliższych tygodniach"

vaterop

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 93
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Nie klikam Adwordsów i tych reklam kontekstowych chyba że mnie zainteresują i jest to właśnie to czego szukam w google. Wiesz co mnie najbardziej denerwuje? To ze szukając ostatnio wymagań sprzętowych do pewnej gry na PC zanim znalazłem odpowiednie informacje jakich szukałem, to przed tym odwiedziłem dziesiątki stron internetowych z tagami dotyczących tej gry i wymagań, jednak na nich nie było żadnej merytorycznej informacji, a zazwyczaj była na nich tylko jedna linijka tekstu i to wszystko. Właściwy serwis z podaną informacją o wymaganiach gry znalazłem dopiero na 6 podstronie z wynikami google, gdzie to wszystko było bardzo ładnie opisane i informacja 100% pasowała dla mnie. To jest chore, bo coraz bardziej dochodzi się po takim szukaniu do wniosku ze ta wyszukiwarka google dla nikogo nie służy, a mało tego gnębi jeszcze webmasterów i posiadaczy stron internetowych. Wnerwia mnie to, sam mam witryny i jak są spadki w wynikach to mnie szlag trafia, ale jeszcze bardziej wnerwia mnie to, że w tej wyszukiwarce ciężko jest cokolwiek znaleźć.

wnerwia mnie to, że w tej wyszukiwarce ciężko jest cokolwiek znaleźć

Twój wybór, że korzystasz akurat z Google ;]

Moje skromne przemyślenia na temat pozycjonowania próbuję przedstawiać na blogu -> https://blog.karlosky.pl
Osoby zainteresowane współpracą w zakresie SEO zapraszam na stronę www.topmaker.pl oraz https://pozycjonowanie-bialystok.pl

No i to dowodzi że google nie traktuje ludzi poważnie i olewa też firmy. Powinni poprawić te wyniki wyszukiwania i wywalać ten spam z wyszukiwarki bo ja już teraz korzystam z Google a do tego używam też Binga i to coraz częściej zaczynam używać Binga i jakoś powoli przekonuje się do wyszukiwarki Microsoftu, pewnie nie tylko ja tak robię ale jeżeli chcę coś znaleźć w sieci a tego w Google odszukać się nie da, to trzeba sobie jakoś radzić innymi dostępnymi w sieci narzędziami.

Ja liczę na to że nowa aktualizacja może troszeczkę wyeliminuje spam z wyników wyszukiwania, a da trochę normalnych wartościowych wyników.

:)

Pytanie tylko co chcą osiągnąć zapowiadając tak wcześnie pingwina.

Strach, niepewność, nerwowe ruchy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności