Skocz do zawartości

Matt Cutts: Google Penguin 2.0 Już w "najbliższych tygodniach"

vaterop

Rekomendowane odpowiedzi

Trza "kupować" wiecej produktów google które przecież zgodnie z nową polityką prywatności są bezuzyteczne jak się chce zostać anonimowym :D . Ja czekam na pierwsze publikacje amatorskich filmów kręconych tymi okularami , przewiduję takie przeboje jak videorelacje ze srania, rzygania, ciupciania, picia, jedzenia i co ino :D . Będzie ubaw po pachy a za dwadzieścia lat jakiś misiu przechodząc ulicą dostanie smsa głosowego z wiadomością : "pamiętasz ? 20 lat temu rzygałeś po pizzy 20 m stąd a Twoja dziewczyna trzymała Ciebie za pasek od spodni. Czy chcesz przypomnieć sobie te wzruszające chwile ?? Wyślij SMS za jedyne 9.90 z VAT " ...

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

• Odpowiedzi 93
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Google robi to co robi bo nie ma konkurencji. Z Bingiem jest jak z Ebay teoretycznie lepszy ale w praktyce klapa.

Rozproszenie nie zadowolonych z google ludzí i brak wspólnego przeciwdziałania będzie miało tylko jeden efekt. Google zrobi to co chce a my dalej będziemy sobie narzekać po forach.

A wyniki są takie jakie są bo google chce spowodować aby użytkownicy wchodzili na strony wybrane przez google.I tu bynajmniej w pierwszej kolejności nie chodzi o te co lepiej płacą :)

Większość "szarych" ludzi nie śledzi poczynań Google i tak naprawdę ma to gdzieś.

Dla nich liczy się to, że mogą korzystać z usług, które się im przydają (wyszukiwarka, gmail, yt) i wszystko jest pięknie. A gadanie o jakimś ruchu oporu tak naprawdę nikogo nie obchodzi. Walka z wiatrakami.

Moje skromne przemyślenia na temat pozycjonowania próbuję przedstawiać na blogu -> https://blog.karlosky.pl
Osoby zainteresowane współpracą w zakresie SEO zapraszam na stronę www.topmaker.pl oraz https://pozycjonowanie-bialystok.pl

Ludzie to raczej mają ... Opór przed ruchem (szczególnie internauci) :D

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

@lixe

Super. To MS zyskał by gromadkę użytkowników, a całe SEO i tak musiałoby się skupiać na Google. Do kogo chcesz przemówić poprzez to forum? Choćbyś próbował pozycjonować w Bingu i sam zadbał o jak najlepsze wyniki, to i tak w świadomości większości Polaków nie istnieje inna wyszukiwarka poza Google.

Patrząc na tych starszych użytkowników można nawet stwierdzić, że dla nich Google to cały Internet.

Poza tym po co wspierać kolejną korporację?

Moje skromne przemyślenia na temat pozycjonowania próbuję przedstawiać na blogu -> https://blog.karlosky.pl
Osoby zainteresowane współpracą w zakresie SEO zapraszam na stronę www.topmaker.pl oraz https://pozycjonowanie-bialystok.pl

Żeby przeglądarki internetowe takie jak opera, firefox, internet explorer wspierały binga tak jak google i portale społecznościowe i informacyjne, to raz dwa dla google znikło by około połowa użytkowników w Polsce. Brak sukcesu Binga w Polsce jest dlatego, że ta wyszukiwarka na Polskim rynku się mało promuje, mało kto wie że w ogóle taka wyszukiwarka jak Bing jest, a żeby ludzie zaczęli korzystać z czegokolwiek, to muszą o tym skądś się dowiedzieć, proste.

Trochę lepszy marketing od strony Microsoft na polskim rynku znacznie poprawiłby pozycje Binga u nas w kraju. Tylko Microsoft nie chce chyba kasy wsadzić póki wyszukiwarka jest w fazach beta.

Co jak co ale Bing i Yandex to są dwie ostre konkurencje dla Googla, samo to że prezes Yandexa zapowiedział podbicie europejskiego rynku, już powinno zapalić czerwoną lampkę dla Googla, bo być może skończy się monopol Googla w Europie i to już niedługo, kto to wie.

Tym bardziej że w Rosji Yandex przoduje, a Google tam prawie się nie używa, a obszar Rosji to większość Azji i kawałek Europy, skoro tam Google słabo sobie radzi i Yandex go przebił, to podobnie może być w Polsce, a wystarczy tylko żeby Google jeszcze więcej spamu podawało na pierwszych wynikach w swojej wyszukiwarce, to ludzie sami znajdą sobie lepsze narzędzie do wyszukiwania.

Przecież jak np. coś jest zepsute lub zużyte to się wymienia na nowy model, a to samo może tyczyć wyszukiwarek, jak ludzie będą większość czasu spędzać na poszukiwaniu informacji w Google niż przebywać na witrynach z poprawnymi informacjami, jakie chcieliby znaleźć, to sami się przesiądą na coś co podczas szukania info zajmie im o wiele mniej czasu niż dotychczas, a teraz jak to się mówi "czas to pieniądz".

Ja sam się wnerwiam jak coś potrzebuje znaleźć w internecie na szybko i nie mogę tego w Google znaleźć, to odpalam Binga i mam i pewnie robi już tak sporo osób, ci co wiedzą że jest inna wyszukiwarka w sieci.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności