Skocz do zawartości

Durne obrazki we wpisach dają przewagę?

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 44
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

kombinowanie obrazka do każdego wpisu spowolni merytoryczną moją pracę i większość czasu będę spędzał na szukaniu obrazka w sieci albo robieniu zdjęć aby je zamieścić.

Ale kogo to obchodzi ? To nie jest problem użyszkodników którzy lubią obrazki , grafikę czy inne rzeczy które uatrakcyjniają monotonię tekstu - internet to nie zbiór prac magisterskich czy tylko opracowań naukowych pisanych drobnym druczkiem :) .

jeśli kosztem mego cennego czasu będę głupie obrazki dodawał do wpisów.

Popraw wydajność skoro inni potrafią :)

Dla mnie to takie typowe narzekanie na sąsiadów , że mają lepiej ode mnie ;) ., poza tym skąd ta pewność, że Twoje wypociny maja jakąkolwiek wartość ?

Maxiu zwrócił Ci uwagę na dosyć ważną podstawową rzecz jezeli tego co chciał Ci powiedzieć nie rozumiesz to szczerze mówiąc masz problem bo grafika strony (dobrze wykorzystana ) jest jednym z elementów uwzględnianych w rankingu ..

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Dla mnie to takie typowe narzekanie na sąsiadów , że mają lepiej ode mnie ;) ., poza tym skąd ta pewność, że Twoje wypociny maja jakąkolwiek wartość ?

Maxiu zwrócił Ci uwagę na dosyć ważną podstawową rzecz jezeli tego co chciał Ci powiedzieć nie rozumiesz to szczerze mówiąc masz problem bo grafika strony (dobrze wykorzystana ) jest jednym z elementów uwzględnianych w rankingu ..

Tak, jest to narzekanie na to, że ktoś kto może ma gorszej jakości teksty, punktuje obrazkami nic nie wnoszącymi do sprawy.

"Maxiu" przyrównał raczej znaczenie obrazków (mowa o obrazkach a nie o wykresach itp.), do znaczenia komentarzy i filmów a to jest po prostu herezja.

OK - uzyskałem w tym wątku odpowiedź na moje tytułowe pytanie natomiast jest to moim zdaniem błąd, że Google premiuje wpisy z prawniczymi młotkami, plikami banknotów i świnką - skarbonką które nic - zupełnie nic nie wnoszą do tematu.

Site rulez

Tak, jest to narzekanie na to, że ktoś kto może ma gorszej jakości teksty, punktuje obrazkami nic nie wnoszącymi do sprawy.

To jest narzekanie na samego siebie ;)

"Maxiu" przyrównał raczej znaczenie obrazków (mowa o obrazkach a nie o wykresach itp.), do znaczenia komentarzy i filmów a to jest po prostu herezja.

Nic nie zrozumiałeś niestety

OK - uzyskałem w tym wątku odpowiedź na moje tytułowe pytanie natomiast jest to moim zdaniem błąd, że Google premiuje wpisy z prawniczymi młotkami, plikami banknotów i świnką - skarbonką które nic - zupełnie nic nie wnoszą do tematu.

Odpowiedź uzyskałeś ale czy ją zrozumiałeś wątpię ;) (bez urazy)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

do znaczenia komentarzy i filmów a to jest po prostu herezja.

dobra dajcie Jemu już spokój, on nawet nie czyta ze zrozumieniem, nie mówiąc już o zrozumieniu tego co Piszecie. Może zawsze sam ze sobą dyskutować, będzie to dyskusja z człowiekiem którego naprawdę kocha, szanuje i jest autorytetem :D.

EOT

Tego, że grafika też jest pomocna w SEO i wpływa na zainteresowanie zawartością strony.

To teraz pozostają Ci dwa wyjścia:

1. Usiąść w kącie i płakać.

2. Dodać nic nie wnoszące obrazki młotków i świnek do swoich wpisów.

Co wybierzesz?

Jest jeszcze trzecie wyjście i to wybieram. Dalej będe pisał bez dodawania obrazków dzięki czemu będe mógł napisać więcej notek albo o wyższej wartości ponieważ nie będę musiał tracić czasu na szukanie obrazka. Dzięki temu wpis będzie miał jako ciekawy więcej komentarzy niż jako mniej ciekawy ale ze świnkką- skarbonką. Raczej bowiem nikt nie komentuje świnek-skarbonek.

Szkoda tylko, że blogi z gorzymi tekstami ale za to z obrazkami będą miały powiedzmy nie gorzej w serpach a to dzięki tym obrazkom. Jest to moim zaniem ze szkodą dla użytkownika.

To wszystko.

Tego, że grafika też jest pomocna w SEO i wpływa na zainteresowanie zawartością strony.

To już wkrótce po założeniu wątku niniejszego stało się dla mnie znane że wpływa na SEO natomiast nic nie wnosi i nie powinna być premiowana w związku z tym i tego chyba niektórzy nie rozumieją.

Site rulez

natomiast nic nie wnosi i nie powinna być premiowana w związku z tym i tego chyba niektórzy nie rozumieją.

No właśnie , widać Ty tego nie rozumiesz - to można nazwać wpływem "wartości dodanej" ...

więcej [...] o wyższej wartości

To jest Twoje subiektywne zdanie, jednak musisz pamiętać o tym że niekoniecznie większość może je podzielać i tu tkwi problem :)

A próbowałes kiedyś oglądać film bez dźwięku, albo słuchać filmu bez obrazu? Albo czytać opowiadanie, baśń z obrazkami i bez.

Co będzie wg Ciebie ciekawsze i bardziej atrakcyjne?

Porównanie do filmu bez dźwięku albo bez obrazu to całkowite nieporozumienie w tym temacie. Jednak odpowiem tak: słuchanie audycji o bezrobociu a "oglądanie" jej i słuchanie w telewizji gdy na ekranie jest cały czas statyczny obrazek kogoś wywijającego kieszenie w których nic nie ma (nie ma pieniędzy) żadnej róznicy mi nie czyni.

natomiast nic nie wnosi i nie powinna być premiowana w związku z tym i tego chyba niektórzy nie rozumieją.

No właśnie , widać Ty tego nie rozumiesz - to można nazwać wpływem "wartości dodanej" ...

To w takim razie "wartością dodaną" jest też np. to: ;-) - tak, emotikon.

Site rulez

słuchanie audycji o bezrobociu a "oglądanie" jej i słuchanie w telewizji gdy na ekranie jest obrazek kogoś wywijającego kieszenie w których nic nie ma (nie ma pieniędzy) żadnej róznicy mi nie czyni.

Niestety tu się mylisz, różnica jest ogromna o czym można przeczytać w każdej książce o psychologii. Parę dni temu skończyłem czytać dzienniki reportera co był w Afganistanie i próbował opisać tamtejszy klimat i to co się tam dzieje. Co kilkanaście stron były wykonane przez niego zdjęcia i mimo, że wszystko było dobrze opisane - ujrzenie na zdjęciu wypalonej ziemi, albo potężnego transportera daje dodatkowy obraz sytuacji. Oczywiście nie zmienia tego o czym pisał autor, ale jest takim dodatkowym, wzmacniającym bodźcem.

Oczywiście zdjęcie świnki czy młotka sędziowskiego niewiele by wniosło - ale roboty google chyba jeszcze tego nie wiedzą ;)

To w takim razie "wartością dodaną" jest też np. to: ;-) - tak, emotikon.

Każda taka rzecz używana z umiarem ma wpływ , na koniec mogę Ci zagwarantować, że słabsza merytorycznie treść ale wzbogacona o grafikę umieszczona w estetycznej oprawie będzie się cieszyć większą popularnością od treści hipersuperturbo merytorycznej przedstawionej li tylko w formie czystego tekstu - taka ludzka natura, że chętniej jemy byle gówna o ładnej kompozycji i podane na ładnym talerzu :D

@Odnowa właśnie dla takich jak ty Google wprowadziło Pandę.

Można łatwo ocenić przydatność obrazków dla użytkowników. Wystarczy, że wyłączysz w przeglądarce wyświetlanie obrazków i tak zaczniesz korzystać z internetu :)

A tak na poważnie, to wiadomo, że zaplecze trzeba robić starannie. Im bardziej przyjazne dla ludzi są strony zapleczowe tym większa, szansa że ktoś do tego sam z siebie będzie linkował. Do śmieciowego zaplecza nikt poza tobą linka nie doda.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności