Skocz do zawartości

Powielanie treści, a pozycjowanie

Rekomendowane odpowiedzi

Czy tworzenie długich unikalnych artykułów i wielokrotne publikowanie ich jest korzystne dla pozycjonowania strony?

Prowadzę blog na zapleczu strony i zastanawiami się czy publikowanie tych samych artykułów na blogu zewnętrznym-blogspot.com od google i podlinkowywanie ich do strony głównej mojej strony jest korzystne dla jej pozycji?

tyszek- dzięki za wskazanie pojęcia o którym mowa. Teraz nawet google chce mi odpowiedzieć na moje pytanie :)

Szkoda, że na tym forum nie ma możliwości kliknięcia "pomógł" jeszcze raz dzięki :)

Jeszcze jedno pytanie, jeżeli część tekstów już mam zdublowanych na blogspot to czy usunięcie ich stamtąd coś polepszy?

Czy już jest za późno?

Zaręczam, że to nie wystarczy. Znaki przestankowe są dla podmiotowego zagadnienia zupełnie bez znaczenia, a zamiana kilku słów to za mało.

Przy określaniu duplikatów prawdopodobnie brane są pod uwagę tylko frazy uznane przez algo za "ważne" dla tematyki artykułu. Teoretycznie możesz zmienić 50% treści, a G i tak uzna to za duplikat.

- Przypadek? Wszechświat nie może sobie pozwolić na taki luksus.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności