Skocz do zawartości

Tytuł w google map

gryfcentrum

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanko, czy właściwym jest podczas zakładania wizytówki w goole podanie w tytule innej treści niż nazwa firmy założona we wpisie do ewdencji działalności gospodarczej? Żeby naświetlić temat zakładamy, że jakaś firma nazywa się Usługi weterynaryjne Piotr Kowalski, firma działa np. w Szczecinie. Jeśli takowa firma założy wizytówkę Weterynarz Szczecin to czy jest to w porządku, czy powinniśmy traktować to jako zwykły spam?

z góry dziękuję za odpowiedź.

Punkt ksero Gdynia - tani druk dla studentów oraz firm. Druk Gdynia - formaty od A5 do A0+.

WG wytycznych nie jest

No właśnie o to mi chodzi, w polityce jakości napisane jest, że należy podać nazwę firmy a nie zbiór słów kluczowych, a przecież wspomniana przykładowa fraza Weterynarz Szczecin to nic innego jak słowo kluczowe. Czy przypadkiem nie jest to nieuczciwe podejście do tematu? W końcu jeśli ktoś chce być uczciwym i podaje swoją faktyczną nazwę to jest jakby na straconej pozycji w stosunku do firm, które zamiast nazwy podają słowa kluczowe.

Punkt ksero Gdynia - tani druk dla studentów oraz firm. Druk Gdynia - formaty od A5 do A0+.

Ogólnie to nie pytałem o to, czy tytuł, nie będący nazwą firmy (mimo, że ta rubryka właśnie nazwy dotyczy) wpływa negatywnie bądź pozytywnie na miejsce w mapach. Moje zapytanie dotyczyło, czy tak należy robić (wydaje mi się, że jeżeli mamy zarejestrowaną firmę, to podajemy jej faktyczną nazwę a nie słowo kluczowe naszej działalności), czy jest to etyczne w stosunku do konkurencji, która podaje prawidłową nazwę (jeśli w niej posiada słowo kluczowe to tylko pogratulować, jest to jak najbardziej zgodne z prawem), w stosunku do klientów, no i czy jak ktoś z google by się dopatrzył takiego nadużycia to czy dana wizytówka nie zostałaby zbanowana.

Po pierwsze, to nie ja uczestniczyłem w nie powiem znanym mi z rozmów w pracy temacie przeprowadzek, mylisz mnie z moim kolegą z pracy, ja mam na imię Robert. Czy ktoś tu coś zgłasza? Czy jesteś administratorem, aby zamykać normalny, w nikogo nie bijący temat?

Co złego, że ktoś wprowadzi nazwę weterynarz szczecin zamiast np Usługi weterynaryjne Wesoły Azor Jan Kowalski bo tak ma w WDG. Tego właśnie ludzie szukają i takie hasła wpisują.

Ale za to nazwa typu: Weterynarz szczecin, weterynarze szczecin, psy i koty szczecin - już wygląda negatywnie i na pewno grozi filtrem.

Co złego, że ktoś wprowadzi nazwę weterynarz szczecin zamiast np Usługi weterynaryjne Wesoły Azor Jan Kowalski bo tak ma w WDG

Moim zdaniem to złego, że nazwa firmy w usługach google to zwyczajnie nazwa firmy zarejestrowanej, albo ją zmieniamy do własnych potrzeb nie legalnie, albo idziemy do urzędu.

Mam też inne pytanko, załóżmy, że prowadzę firmę w Katowicach (wg działalności gospodarczej) a chcę się reklamować poprzez mapy/wizytówki google w Krakowie, wystarczy, że tam mieszkam czy muszę mieć to wbite to ewidencji?

Mój znajomy zbiera tylko opinie na stronie g+ i dla jednej(kluczowej i popuarnej) frazy, którą dodał do nazwy firmy jest w top 3. Do strony bl jak na lekarstwo a efekty są. Swoją drogą, odpowie mi ktoś czemu niektóre frazy/słowa kluczowe oblegane są prze wizytówki, a niektóre nie?

Kup mocne linki i zwiększ autorytet swojej strony.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności