Skocz do zawartości

2w1 czy 1w2 sklepach ?

fibbia

Rekomendowane odpowiedzi

Mam prośbę o poradę i Wasze zdanie:

Ma powstać sklep na bazie OS. Powiedzmy z ciuchami. Ale zarówno nowymi (odzież) jak i używanymi (szmatex). Pytanie:

1. Czy wszystko ma być wsadzone w jeden sklep z dwoma jasno wydzielonymi kategoriami odzież i szmatex? - i pozycjonować na dwie, niby podobne ale w sumie różniące się frazy?

2. Czy też na głównej stronie zrobić odnośniki do dwóch subdomen odzież.xxx.pl i szmatex.xxx.pl ? - i olać wtedy pozycjonowanie domeny i zająć się pozycjonowaniem subdomen ?

:soczek:

Nie chodzi mi wyłącznie o samo zagadnienie pozycjonowania, ale również, logiki, użyteczności każdego z w/w rozwiązań. Każda opinia mile widziana.

1. Wersja przyjaźniejsza dla użytkowników, po rejestracji ma dostęp do wszystkiego.

2. W przypadku 2 adresów masz zawsze po 2 wpisy w katalogach, co ułatwi pozycjonowanie. Niestety użytkownicy będą musieli się rejestrować w każdym sklepie i robić osobne zakupy.

Musisz wybrać, co jest priorytetem.

Można jeszcze przerobić sklepy aby korzystały z jednej bazy użytkowników. Wtedy będzie 2w1 i 1w2 :brawa:

Nie znam się na pozycjonowaniu, ja tu tylko zużywam transfer i miejsce w sql.

Roman Kluska ujawnia: nadchodzi INFLACYJNY ARMAGEDON!

Wielki Elektronik

jak dla mnie to dwa powiązane ze sobą sklepy ze wspólną bazą klientów itp.

osobiście z nowymi dałbym na domenie głównej szmatex na subdomenie ale z łatwą nawigacją na przejście z jednego sklepu do drugiego.

ale jak to rozwiązać na osCommerce tego nie wiem

dymna.jpg

Przyjaźń psa na całe życie. ZAGINĄŁ DOM

Miałam dość długo (lumpex.pl, lumpeks.pl, itp.), w necie do du.. interes.

Zgodzę się: Klient nie kupi nowego ubrania sasiadującego z używanymi rzeczami.

Stop, ważna uwaga. Ale dotyczy ona konkretnie ciuchów, czy w ogóle branż gdzie nowe funkcjonują obok starych ?

Jakoś dealerzy aut (salony) sprzedaję używane. Czym w błędzie ?

Stop, ważna uwaga. Ale dotyczy ona konkretnie ciuchów, czy w ogóle branż gdzie nowe funkcjonują obok starych ?

Jakoś dealerzy aut (salony) sprzedaję używane. Czym w błędzie ?

Konkretnie ciuchów. Mamy (Rodzinka;) w realu hurtownie i kilka sklepów tej branży, czasem ktoś wprowadzi partie nowych ciuchów, ale muszą mieć ceny używanych. Złe sąsiedztwo nie nobilituje :) Zakup nowych tylko przy okazji odwiedzin lumpexu, nigdy w celu zakupu nowych.

A co do używanych w necie: fatalnie, katastrofa, żenada :) Tylko głupie uwagi o towarze, żadnego ruchu, trochę odwiedzin sklepu w realu. Ogólnie branża leży, choć ktoś ją w końcu zagospodaruje.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności