Skocz do zawartości

Kilka pytań od początkującego (Metatagi, synonimy, opis do katalogu)

MichałK

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

W ostatnim czasie zainteresowałem się pozycjonowaniem swojej strony i szukaniem informacji na temat pozycjonowania. Mimo tego, że już całkiem sporo kwestii przeczytałem i już nie czuję się, aż tak zdezorientowany czytając co piszecie, pojawiło mi się kilka pytań.

Pierwsze pytanie dotyczy metadescription i meta keywords. Prowadzę forum oparte na silniku MyBB z zainstalowanym dodatkiem Google Seo. Do pewnego momentu, nie miałem metadescription wklepanego, jednak widząc jakie opisy indeksowało google (np. opisy działów, czy wyrwane z kontekstu zdania) stwierdziłem, że warto dodać ten opis. Czy dobrze zrobiłem? Opis na wszystkich podstronach jest taki sam.

Meta keywords nie mam czy to dobrze? Czy może jednak powinienem dodać? Czytałem, że nie mają już one znaczenia. Jednak teraz znów zetknąłem się z opinią, że jeżeli nie są na każdej stronie takie same to są dobre, jednak czy na forum da się tak to zrobić? Bo o ile w stronie zwykłej htmlowskiej jest to łatwe do zrobienia, o tyle na forum chyba wymagałoby jakieś modyfikacji?

Oraz ostatnia sprawa, przy dodawaniu do katalogów spotkałem się z tym, że ma się wstawiać synonimy. Te synonimy mają być dla słów pozycjonowanych czy dla wszystkich?

Zdaję sobie sprawę z tego, ze ktoś może mi zarzucić, że już padły na takie pytania odpowiedzi. Jednak starałem się szukać, ale wyniki które uzyskiwałem nie usatysfakcjonowały mnie. Może za słabo szukam ;).

Z góry dziękuje za każdą pomoc.

Pozdrawiam,

MichałK

Uzupełnij meta tagi - może nie mają już znaczenia, ale przecież nic Ci się nie stanie jak je uzupełnisz (a może coś dadzą? Kto wie).

Co od synonimów - widzę, że nie jesteś w temacie. Synonimy musisz stosować do całego opisu, ja stosuję nawet dla słów kluczowych oraz tytułów.

Kocham Polskę

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności