Skocz do zawartości

Jak to jest z tym katalogowaniem

hatrick

Rekomendowane odpowiedzi

Proszę wyjaśnijcie mi jak to jest z tym katalogowaniem.

Chodzi mi o opisy i słowa kluczowe.

1. Mam np. 100 katalogów do których chce dodać swoją stronę. Czy do wszystkich stron muszę podać inny opis, czy może być kopia? Jeżeli tak to z jaką częstotliwością trzeba opis zmieniać?

2. Podobnie pytanie mam do słów kluczowych które podajemy w katalogu. Czy mogą być wszędzie takie same czy trzeba zmieniać i również z jaką częstotliwością?

3. Ile katalogów dziennie dodajecie? Bo dla mnie jest to mocno czasochłonne i potwornie nudne Zastanawiam się jak to robicie pozycjonując kilka firm. Proszę o radę czy da się ten proces przyśpieszyć?

4. Czytając na forum znalazłem kilka razy informację że warto wykupić katalogowanie od clpik. Ze mocne katalogi i takie tam...

Na stronie ma dwie możliwości:

- multikod 100 zł

- pełne katalogowanie 140 zł

Którą z opcji wybrać bo rozumie że multikod polega na tym że dostaję kod do katalogów i robię sam, natomiast opcja pełna to że robią uzupełnianie za mnie. Zastanawia mnie sens tak małej różnicy 40 zł za całe dodawanie wpisów. Chyba że korzysta z jakiś automatów wtedy ma sens.

Proszę o radę co wy byście wybrali?

5. Doradźcie mi z jakich programów, automatów korzystacie które usprawniają Waszą pracę, a nie zaszkodzą mojej stronie?

Jestem początkującą osobą w tym temacie, dlatego proszę o w miarę proste odpowiedzi i wyrozumiałość. Też kiedyś zaczynaliście. :) Dużo staram się czytać, ale są to pytania na które nie znalazłem odpowiedz, bądz znalazłem ale jest mało zrozumiała.

Z góry dziękuję za informację.

Modne ubrania dla dzieci e-kaan.pl

Reklama na facebooku WhiteNet

1)

Do tego stosuje się opisy z synonimami

2)

jak wyżej

3)

1-500 i więcej

4)

multikod to jak napisałeś dodawanie na własną rękę, a za 140 zrobią to za Ciebie. Co wybrać? przecież to jasne... jak masz czas to multikod, jak go nie ma a masz pieniądze to usługę

5)

dodawarek jest dużo.. i służą do różnego rodzaju skryptów

Nie wierze, że na powyższe pytania nie znalazłeś bardziej wyczerpujących odpowiedzi skoro dużo starasz się czytać:) jest tu dział dla początkujących i dział narzędzia. W tych działach znajdziesz odpowiedzi na powyższe pytania. I to odpowiedzi bardzo różne:) Najpierw poczytaj, a później zadawaj pytania jeśli zabraknie Ci doprecyzowania jakiejś kwestii:)

1. Każdy katalog = unikalny opis.

2. Warto je chociaż wymiksować.

3. Pytanie spod znaku kwadratury koła. Kwestia co to za katalogi i czy moderowane, no i czy strona młoda.

5. Zaszkodzić/pomóc może każdy i żaden, kwestia czy umiesz korzystać z danego programu i przede wszystkim czy wiesz co robisz.

Okolice Krakowa - zdjęcia, opisy wycieczek po Małopolsce etc.

r0qqgk.gif

Piszecie że wpisy powinny być różne.A jak kontrolujecie dodawanie wpisów bo rozumie że przy 5 czy 10 to można jeszcze ogarnąć, ale przy 100 to już chyba jest problem aby zapamiętać gdzie co się napisało. Jak jest na to system?

Ile wpisów dziennie mogę dodac, aby nie zaszkodzić?

Modne ubrania dla dzieci e-kaan.pl

Reklama na facebooku WhiteNet

Dużo staram się czytać, ale są to pytania na które nie znalazłem odpowiedz

Wiarygodność każdego Twojego słowa po tym co napisałeś wyżej jest, jak mawiają matematycy, limes 0 :palacz:

Spróbuj 4, ale w soboty i niedziele po 2, bo google nie lubi jak się go prowokuje do indeksowania w dni wolne od pracy :nonono:

Jak wpadniesz na to gdzie to

site:forum.optymalizacja.com do ilu dziennie
wpisać, to posiądziesz całą wiedzę i niewiedzę z tego forum na ten temat.

5) masz cały dział na tym forum poświęcony narzędziom: https://www.forum.optymalizacja.com/forum/10-narzedzia/

Jednak wszystkie działania związane z pozycjonowaniem mogą zaszkodzić Twojej stronie, więc na podstawie opisu i opinii musisz wybrać odpowiedni, podjąć ryzyko i pozycjonować

Odnośnie tekstów używaj synonimów wtedy będziesz mógł wygenerować wiele wersji jednego tekstu, które na pierwszy rzut oka będą różne.

BlackPress.pl - Automatyczna dodawarka do precli [Najtańsza na rynku - wystawiamy FV]

BlackPress.pl na forum PiO

Darmowa mieszarka synonimów

Proponuję zacząć od półautomatu czyli np Seo Light. Nie jest to tak szybkie katalogowanie jak w pełni automatyczne ale idzie już o wiele sprawniej niż ręczne dłubanie.

Zrób sobie prostą stronkę, wybierz niezbyt wymagającą frazę (frazy) i zacznij katalogować. W międzyczasie poczytaj na forum w jaki jeszcze sposób można zdobywać linki do swojej strony. Pamiętaj, że ważne jest zróżnicowanie.

No i jak to mawiał Leo..."Little by little, krok po kroku". Nie rzucaj się od razu na głęboka wodę. Zacznij od podstaw. Mieć automat nie wystarczy, trzeba jeszcze umieć z niego właściwie korzystać... Niestety (albo stety) to nie jest tak, że wciśniesz START, program zacznie mielić katalogi a Ty będziesz tylko obserwował jak strona pnie się w górę:D

To jest w ch... nauki za przeproszeniem. I nie mówię tego jako żaden ekspert bo takim nie jestem. Pozycjonuję sobie amatorsko swoja stronkę/stronki i na nich powoli uczę się co i jak...

I Tobie też to doradzam...

A tam gdzie pisałem o zrobieniu stronki i rozpoczęciu katalogowania to trzeba jeszcze przed katalogowaniem optymalizację zrobić;)

Ale jeszcze wcześniej zdałoby się przeczytać co to?, jak to?, z czym to?

Dużo staram się czytać, ale są to pytania na które nie znalazłem odpowiedz

Wiarygodność każdego Twojego słowa po tym co napisałeś wyżej jest, jak mawiają matematycy, limes 0 :palacz:

Spróbuj 4, ale w soboty i niedziele po 2, bo google nie lubi jak się go prowokuje do indeksowania w dni wolne od pracy :nonono:

Jak wpadniesz na to gdzie to

site:forum.optymalizacja.com do ilu dziennie
wpisać, to posiądziesz całą wiedzę i niewiedzę z tego forum na ten temat.

O przepraszam!!! Niedziela to dzień Pański!!! Więc nawet 2 są zabronione!!! Pod groźbą BANA;)

Potrzebujesz teksty na stronę, bloga czy do sklepu online? Sprawdź moje portfolio na pawelgibek.pl. Specjalizuję się w tematyce motoryzacji i zdrowej żywności.

Dużo staram się czytać, ale są to pytania na które nie znalazłem odpowiedz, bądz znalazłem ale jest mało zrozumiała.

Tydzień na pio i wszelkie słówka typu "blast" czy "sb" będą jasne.

Na początek to kup nie 1 domenę, ale 10(kupujesz za grosze) i testuj, jedną traktuj delikatnie, na drugiej straj sie doprowadzić do filtra, na trzeciej do bana itd. To najlepsza nauka na początku :D

SZUKASZ NAPRAWDĘ DOBRYCH I TANICH PROXY ?

Proxy w ilości 70 tys. wymieniane cyklicznie, stabilność anonimowość i nielimitowany transfer:

KLIKNIJ I KUP LUB PORÓWNAJ WSZYSTKIE RODZAJE PROXY

3. Ile katalogów dziennie dodajecie? Bo dla mnie jest to mocno czasochłonne i potwornie nudne Zastanawiam się jak to robicie pozycjonując kilka firm. Proszę o radę czy da się ten proces przyśpieszyć?

Możesz też zakupić multikod do katalogów zlecić napisanie dobrego tekstu synonimizowanego lub samemu to zrobić i przez dodawarkę (soft lub zintegrowaną dodawarkę na stronie jak mają katalogi oparte na skrypcie wp-kat) dodać do całej grupy.

VPS już od 130 zł netto (rocznie) - Kliknij tutaj

A przy tych wszystkich informacjach nie zapomnij

o różnicowaniu metod pozycjonowania. Samymi

kataogami szybko zajedziesz pozycjonowaną stronę

internetową - nawet zawężając obszar działania do

kilku katalogów dziennie z ręcznym katalogowaniem

i unikalnymi opisami pozycjonowanej strony.

Kompleksowe usługi copywritingu na: https://awangardowycopywriter.pl.

Darmowy kurs copywritingu dla adeptów tej sztuki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności