Skocz do zawartości

Co to w ogóle jest z AdSense?

manymars

Rekomendowane odpowiedzi

Wrzuciłem na serwer plik robots.txt, ale patrzę Google dalej wchodzi do kalendarza na forum, a które to zablokowałem, ale to nic mam taki kod:

gdzie np. jest newthread, newreply i jak biorę na forum nową odpowiedź albo nowy temat to nie wyświetlają mi się reklamy AdSense w miejscu, w którym normlanie cały czas się wyświetlają. O co chodzi czy ten plik spowodował, że AdSEnse przy odpowiadaniu, albo zakładaniu nowego tematu nie serwuje reklam? Wcześniej było OK, ale po jakichś paru dniach jak dodałem plik robots.txt coś dziwnego się dzieje z tymi reklamami.

User-Agent: *
Disallow: /forum/captcha.php
Disallow: /forum/editpost.php
Disallow: /forum/misc.php
Disallow: /forum/modcp.php
Disallow: /forum/moderation.php
Disallow: /forum/newreply.php
Disallow: /forum/newthread.php
Disallow: /forum/online.php
Disallow: /forum/printthread.php
Disallow: /forum/private.php
Disallow: /forum/ratethread.php
Disallow: /forum/report.php
Disallow: /forum/reputation.php
Disallow: /forum/search.php
Disallow: /forum/sendthread.php
Disallow: /forum/task.php
Disallow: /forum/usercp.php
Disallow: /forum/usercp2.php
Disallow: /forum/calendar.php
Disallow: /forum/*action=emailuser*
Disallow: /forum/*action=nextnewest*
Disallow: /forum/*action=nextoldest*
Disallow: /forum/*year=*
Disallow: /forum/*action=weekview*
Disallow: /forum/*action=nextnewest*
Disallow: /forum/*action=nextoldest*
Disallow: /forum/*sort=*
Disallow: /forum/*order=*
Disallow: /forum/*mode=*
Disallow: /forum/*datecut=*
Allow: /

Strona do zakładania nowego wątku powinna być wyłączona z wyświetlania AdSense, bo jest to strona bez treści.

Podobnie jak strona do udzielania odpowiedzi, chyba, że masz tam podgląd wątku (ale nie wczytany w ramce).

Silnik MyBB jest tak napisany, że kiedy zakładasz nowy temat, może nie ma tam treści, ale jak odpowiadasz masz niżej posty, które już zostały dopisane do tematu więc nie jest to strona bez treści. No ale dobra jak chce zablokować wyświetlanie reklam np. przy zakładaniu tematu to jak? W pliku robots.txt można to zrobić? Mam adserver więc inne reklamy wolę aby się wyświetlały np. z tradedoubler.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności