Skocz do zawartości

"fraza" znacznie wyżej od "fraza+miasto"

pawlat

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Pozycjonuję stronę w mało konkurencyjnej branży i osiągnąłem takie wyniki:

- na słowo opisujące nazwę branży jestem już od 2 miesięcy w TOP3 ( moja strona, strona wikipedii z tym hasłem, strona dużego konkurenta z mojej branży ale z innego miasta )

- natomiast na fraza+miasto jestem od 2 miesięcy w przedziale 10-17. Faktem jest że całe TOP 10 dla tego wyszukania do strony które w adresie maja podane miasto www.FRAZAmiasto, www.miasto-fraza itp. - Czyżby miało to aż taką wagę dla Googla?

Z czego to wynika? przez cały czas katalogowania i przeróżnych linków na innych stronach kładłem nacisk na miasto.

Dzięki za odpowiedzi i sugestie. (pozycje pozyskałem z serp'ów i czystego komputera bez ciasteczek i świeżym ip.

Pozdrawiam ( i witam się na forum)

Witam,

Przydałoby się zrobić analizę linków. Podaj adres tu lub na priv to rzucę okiem i powiem gdzie może leżeć błąd

Zapraszam na stronę grupy pozycjonerzy24 gdzie realizujemy pozycjonowanie w wyszukiwarce Google

To może nie być błąd. Czasami frazy lokalne mają dużo większą konkurencję niż globalne.

Przykładowo szewc raczej będzie pozycjonował się lokalnie, bo świadczenie usług na odległość może przysparzać wiele problemów.

BlackPress.pl - Automatyczna dodawarka do precli [Najtańsza na rynku - wystawiamy FV]

BlackPress.pl na forum PiO

Darmowa mieszarka synonimów

Jest wiele fraz, które lokalnie są mocniejsze, ale mam jedno pytanie: na jakiej geolokalizacji sprawdzasz tę bardziej ogólną frazę. Bo jeśli na lokalnej, to możesz być wyżej niż w lokalizacji warszawskiej. To naturalne i nie ma w tym nic dziwnego. Google podtyka wyniki lokalne na frazy ogólne nawet bez dodatku "miasto".

Eksperyment Discover.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności