Skocz do zawartości

Problem z PKD

Rekomendowane odpowiedzi

Wszystko uzyskasz w Ministerstwie Gospodarki - Departament Gospodarki Elektronicznej

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

chyba nie, bo do giodo zgłaszasz fakt bazy z rekordami, natomiast tej bazy bez prowadzenia DG nie masz prawa mieć a bez PKD nie możesz prowadzić takiej działalności.

/edyta - literówka+poprawki skrótów myślowych/

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

• 4 miesiące temu...

Ktoś wie coś więcej na temat tego zezwolenia? Jak ma się w ogóle to zezwolenie do świadczenia usług hostingu? Temat jest chyba stosunkowo nowy, prawda? Od kiedy trzeba się o takie zezwolenie starać?

Gdzie można znaleźć informację o warunkach wydania pozwolenia (Akt prawny, oficjalna informacja)? Do jakiego działu KNF należy się zgłosić?

Na to PKD nie potrzebne jest zezwolenie.

Zajmuję się optymalizację oraz pozycjonowaniem stron internetowych, wystawiam F.Vat. Proszę śmiało pisać, dzwonić, chętnie odpowiem na wszelkie pytania, wycenię frazy, doradzę.

https://websy.pl/ kontakt@websy.pl, tel: 697715522, NIP: 716-254-81-05, REGON: 060330653

Ja zetknąłem się z opinią, że ten PKD może (ale wcale nie musi) wymagać zezwolenia.

cyt. "Wykonywanie części z wybranych rodzajów działalności gospodarczej może wiązać się z koniecznością posiadania odpowiednich uprawnień (koncesji, zezwoleń). Sprawdź na poniższej liście czy posiadasz niezbędne uprawnienia."

6311Z Uprawnienie 6311Z.0001.P.0001 Zezwolenie na przetwarzanie danych informatycznych za granicą przez instytucję pieniądza elektronicznego i oddział zagraniczny instytucji pieniądza elektronicznego

forumprawne.org/prawo-gospodarcze/413137-zezwolenie-gdzie-uzyskac-63-11-z-przetwarzanie-danych.html

Przeczytaj sobie ten temat na forum. Jeżeli masz wątpliwości zadzwoń na infolinie podaną na CEIDG.

Jak zakładasz dg, polecam tobie założenie profilu zaufanego na epuap.pl, większość papierkowej roboty będziesz mógł załatwiać elektronicznie.

Filmy animowane typu explainer video. Najlepszy serwis AGD Gdańsk, jak zepsuje się lodówka, pralka lub inne urządzenie AGD. Organizujemy bezpieczny import z Azji do krajów Unii Europejskiej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności