Skocz do zawartości

domena 24.com, 24.pl problem

SEO_Rak

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie, od paru lat budowałem sobie markę posługując się domeną xxx.24.com. Wykupione domeny ze słowami kluczowymi, które mnie interesowały. Współpracowałem z pewną firmą będąc ich pośrednikiem. W październiku odłączyłem się z racji ich nierzetelności i uruchomiłem własną produkcję. W ramach podziękowania (dziwne że producent chce się posługiwać domeną pośrednika) wykupili xxx.24.pl. Ma to służyć wybitnemu podszywaniu się. Poszli po bandzie, w wynikach idą w górkę. Pytanie, bo prawnika mojego już pytałem. Można do oddać do sądu i są szanse. Ale wysypie się cała górka i szarpanie i udowadnianie paru lat współpracy. Czy istnieje opcja zadziałania odnośnie samych domen? Czy po prostu zlać i robić swoje? Kij ma dwa końce, bo dziś Klient się pomylił i zamówił u mnie zamiast u nich. Alee... ile można...

Nazwa domeny a firmy taka sama i jest zarejestrowana/ opatentowana? Jeżeli tak i jest na Ciebie zarejestrowana to masz szansę- jeżeli na domenie pl stoi serwis podobny do Twojego- ta sama branża.

Wiec tak, firma nie jest zarejestrowana akurat na tą domenę. Jest na inną ale całość na końcówki xxx.24.com i tak jest budowana marka. xxx24.com jest na mnie, podpadające jest to, że firma współpracująca nagle wykupuje pl (za 800-900 netto) i leci z identyczną branżą. Moja domena jest od 2010 r., Można coś zdziałać? czy sobie zlać :)

Budowana marka to kluczowe słowa. Jeżeli istnieje coś takiego jak "świadomość marki" to można spróbować powalczyć. Niestety nie znam się na tym kompletnie ale czytałem już o takich akcjach. Może @beer będzie wiedział bo to chyba jego posty czytałem.

seowyszbanner.gif

Napisz na priv nazwę tej domeny i firmy. Jeżeli zajmujesz się dyskami twardymi i ta domena to dyski-twarde.24.pl a 24.com.pl to nie zdziałasz nic. Ale napisz na priv

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności