Skocz do zawartości

Precle Kulfiego - skąd ich skuteczność

Tomaan

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

zamierzam zainwestować kilka tysięcy zł w nową, ukrytą i porządną grupę precli, do których wszyscy będą mogli dodawać wpisy za kilka groszy. W planie jest PR minimum = 1 dla każdej domeny w grupie.

Chciałem Was zapytać, bo sam z nich korzystam, na czym polega moc i skuteczność precli Kulfiego? Sprawdzałem PR i dużo jest z PR=0, linków wychodzących masa a podlinkowanie domen precli jest trochę syfiaste wg mnie (sprawdzane Majestic'iem i Ahrefsem). Precle kopią lepiej niż katalogi Clpika.

Możecie poradzić, co należy zrobić aby utworzyć silną grupę precli?

ja Ci nie odpowiem na główne pytanie wątku, ale

"zamierzam zainwestować kilka tysięcy zł w nową, ukrytą i porządną grupę precli, do których wszyscy będą mogli dodawać wpisy za kilka groszy. W planie jest PR minimum = 1 dla każdej domeny w grupie."

pachnie szybkim końcem. No chyba, że chcesz działać na zasadzie wolontariatu, bo jak każda inwestycja tak i ta musi się zwrócić, a jak wyłapiesz jednego, drugiego bana na część precli to okaże się, że nie zarobiłeś na jej odnowienie. To zła droga.

Tzn. nie mam zamiaru tworzenia 1000 precli, nie nie, 100-200 więc spoko. Dodanie za np. 40 gr jest okej, Clpik wiadomo musi mieć większą cenę bo ma dobrą grupę.

Ale ciekawy jestem dlaczego one tak kopią skoro są podlinkowane syfem, dużo BL ale słabe, kurde sprawdźcie sobie sami jaki tam linki prowadzą do pierwszego lepszego precla z grupy. Czy w takim razie precel ma moc sam w sobie bo ma więcej tekstu niż katalog?

@Tomaan nie zrozumiałeś @Moskita. On ma na myśli pewnie, że jak wszyscy będą mogli dodawać, do tego tak tanio, jak proponujesz, to szybko sobie te precle zaśmiecisz i moc będą mieć niewielką.

@Tomaan nie zrozumiałeś @Moskita. On ma na myśli pewnie, że jak wszyscy będą mogli dodawać, do tego tak tanio, jak proponujesz, to szybko sobie te precle zaśmiecisz i moc będą mieć niewielką.

A to Wam chodzi. No tak, wszystkie nie można przyjmować wiadomo. Myślicie, że w tym tkwi sekret precli Kulfiego? Że tylko sami dodają i przez to moderują przy okazji bardzo dobrze wszystko co wrzucają?

Raczej nic nie moderują :) A cena jest wysoka bo nie nadążają z wymianą domen. Raz zamówiłem projekt, dzienna liczba dodań X, zanim dodano do wszystkich precli to większość dostała bana. Grupę przeniesiono na nowe domeny, zaproponowano mi dodanie za 50% ceny - no i powtórka z rozrywki. Także opłacalność takiej "inwestycji" dla dodającego jest żadna.

Lepiej poszukać mniejszych prywatnych grup i dodawać do nich wpisy. Jak jakaś grupa poleci to będzie to np 30 - 40 domen, a nie 300 - 400 - takie jest moje zdanie.

Raczej nic nie moderują :) A cena jest wysoka bo nie nadążają z wymianą domen. Raz zamówiłem projekt, dzienna liczba dodań X, zanim dodano do wszystkich precli to większość dostała bana. Grupę przeniesiono na nowe domeny, zaproponowano mi dodanie za 50% ceny - no i powtórka z rozrywki. Także opłacalność takiej "inwestycji" dla dodającego jest żadna.

Lepiej poszukać mniejszych prywatnych grup i dodawać do nich wpisy. Jak jakaś grupa poleci to będzie to np 30 - 40 domen, a nie 300 - 400 - takie jest moje zdanie.

Hmm, to chyba jakieś stare czasy, cokolwiek tam dodam pozycje kopią jak szalone. Dzięki tym preclom wyciągnąłem też 2 domeny z filtra algorytmicznego gdy brakowało mi jakościowych linków. Ale.. zamawiam tylko 100 najlepszych z ich grupy. Hm....

to w końcu skąd ich skuteczność może być? ;)

Fajna kryptoreklama, Tomann ale niestety bardziej przekonuje mnie to, co napisał Karol_seq

Tak, wszystko kryptoreklama, zapytam o swoją starą na forum PiO to też kryptoreklama, gościu proszę Cię :)

No okej, Karol ma rację, ale Kulfi jest w cholerę skuteczny, przynajmniej 100 jego najlepszych precli, dalej nie testowałem jeszcze.

Czyli nie dowiem się skąd ich power, być może z samej liczby BL poprostu do domen precli.

Szkoda tylko, że u Niego nie można sobie wybierać precli...

no zgadza się, ale jak płacisz za 100 to dodają do tych z najwyższym PR najpierw. Poza tym to logiczne, bo wtedy jest najlepsza skuteczność i kupujesz kolejne a po kolejnych już nie wiadomo jak jest - nie testowałem.

Z tego co wiem, a źródła mam dobre to dodaje losowo, a nie do 100 najlepszych także Tomaan proponuję żebyś najpierw się dobrze zorientował w temacie, a nie wprowadzasz userów w błąd.

a masz lepsze źródło niż M a r c i n M a j c h r z a k z domeny clpik-studio.com? :D to spoko, napij się kawy ziom.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności