podkarpaciak Opublikowano 16 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2013 Mam pytanie może naiwne, ale zapytam (laikowi trzeba wybaczyć) Chodzi o to czy na jednym hostingu można utrzymywać np. dwie strony??? Czy takie rozwiązanie się sprawdza i jakoś nie koliduje??? Ogłoszenia Rzeszów Ogłoszenia Przemyśl Ogłoszenia Brzozów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawus Opublikowano 16 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2013 nie, chyba że to bardzo wielkie dwie strony na malutkim koncie hostingowym Najlepszy Tani hosting na Twoją www.Bierz co potrzebujesz Hosting skrojony na miarę. Ponad 500 adresów IP do wyboru do koloru konta www od 19zł. brutto rocznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
podkarpaciak Opublikowano 16 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2013 Dzięki za szybką odpowiedź Ogłoszenia Rzeszów Ogłoszenia Przemyśl Ogłoszenia Brzozów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziki_rysio_997 Opublikowano 16 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2013 Jeśli zamierzasz postawić tam zapleczówki (lub zapleczówkę i stronę docelową) to uważaj na jeszcze jedną kwestię: Wspólny hosting może oznaczać ten sam adres IP (lub tę samą klasę C). Do tego, o ile sam o to nie zadbasz, pewnie będziesz miał takie same DNSy. W ten sposób narażasz się na niełaskę ze strony google - jeśli masz więcej takich stron powiązanych powyższymi parametrami (tym bardziej jak jeszcze zarejestrujesz domeny tego samego dnia u tego samego rejestratora) to zwiększasz ryzyko "wyłożenia na tacy" zaplecza. Co do mocy linkowania (i tego, czy jest zmniejszona z "pokrewnych" co do lokalizacji stron) - najlepiej poprzeglądaj testy. Jeśli strony nie mają ze sobą wiele wspólnego, powyższe zastrzeżenia raczej Cię nie zabolą. Naturalnie, więcej podobnych stron to większe ryzyko, pewnie będą tacy, którzy powiedzą, że przy dwóch nie ma się o co martwić (może z dokładnością do realnej mocy linków). Damian • NeuronWriter • CONTADU Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
podkarpaciak Opublikowano 16 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2013 Nie chodzi mi o budowanie zaplecza, ale dwie strony byłyby prawie identyczne. Co prawda myślałem o tym żeby je wzajemnie podlinkować. Chodzi o hosting w NAZWA nie wiem jak tam jest z IP? Jeśli zamierzasz postawić tam zapleczówki (lub zapleczówkę i stronę docelową) to uważaj na jeszcze jedną kwestię: Wspólny hosting może oznaczać ten sam adres IP (lub tę samą klasę C). Do tego, o ile sam o to nie zadbasz, pewnie będziesz miał takie same DNSy. W ten sposób narażasz się na niełaskę ze strony google - jeśli masz więcej takich stron powiązanych powyższymi parametrami (tym bardziej jak jeszcze zarejestrujesz domeny tego samego dnia u tego samego rejestratora) to zwiększasz ryzyko "wyłożenia na tacy" zaplecza. Co do mocy linkowania (i tego, czy jest zmniejszona z "pokrewnych" co do lokalizacji stron) - najlepiej poprzeglądaj testy. Jeśli strony nie mają ze sobą wiele wspólnego, powyższe zastrzeżenia raczej Cię nie zabolą. Naturalnie, więcej podobnych stron to większe ryzyko, pewnie będą tacy, którzy powiedzą, że przy dwóch nie ma się o co martwić (może z dokładnością do realnej mocy linków). A czym dokładnie grożą te konsekwencje od google??? ban?? spadek pozycji?? Ogłoszenia Rzeszów Ogłoszenia Przemyśl Ogłoszenia Brzozów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziki_rysio_997 Opublikowano 16 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2013 Bana za samo wzajemne linkowanie nie dostaniesz, bany są raczej za czynniki onsite, chodziło mi o to, że jeśli Google na jednej ze stron znajdzie coś "godnego" bana (czyli w teorii wystarczająco mocno naruszającego wytyczne) to jest większe ryzyko, że skojarzą inne Twoje strony i im też się oberwie. Im więcej strony mają ze sobą wspólnego tym prawdopodobieństwo większe. Filtr (bo jak rozumiem to miałeś na myśli pisząc o spadku pozycji) - raczej samo wzajemne podlinkownie dwóch stron to za mało na filtr algorytmiczny. Ręczny - tylko jeśli się jakoś "narazisz" - patrz powyższe. Co do mocy płynącej z wzajemnego podlinkowania stron na jednym IP - ja nie zajmuję jednoznacznego stanowiska (bo nie robiłem takiego testu, jestem tylko ostrożny, może nadmiernie), natomiast polecam zapoznać się z opinią innych (po prostu są tacy, którzy uważają, że takie linkowanie ma mniejszą moc). Damian • NeuronWriter • CONTADU Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
podkarpaciak Opublikowano 17 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2013 Dzięki dziki_rysio_997 Czy ktoś jeszcze się wypowie w temacie??? Mam też pytanie o linkowanie tej samej strony tylko pod różnymi anchorami tzn. tak jak w mojej stopce. Czy kilka linków tej samej strony na innej stronie ma jakieś nieporządane skutki??? Ogłoszenia Rzeszów Ogłoszenia Przemyśl Ogłoszenia Brzozów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mion Opublikowano 18 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2013 Chodzi o to czy na jednym hostingu można utrzymywać np. dwie strony??? Mozesz utrzymywać nawet 10 + n "stron". Czy takie rozwiązanie się sprawdza i jakoś nie koliduje???Tak sprawdza się i nie koliduje. HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
podkarpaciak Opublikowano 20 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2013 Mam też pytanie o linkowanie tej samej strony tylko pod różnymi anchorami tzn. tak jak w mojej stopce. Czy kilka linków tej samej strony na innej stronie ma jakieś nieporządane skutki??? Ogłoszenia Rzeszów Ogłoszenia Przemyśl Ogłoszenia Brzozów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mcmagik Opublikowano 20 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2013 @podkarpaciak temat Twojego pytania (First link counts) wałkowany był z milionpiencetdwadziewiencet razy na forum. Użyj wyszukiwarki i nie zawracaj gitary. Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że grzeszę pychą.. Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m112 Opublikowano 24 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2013 Mam pytanie może naiwne, ale zapytam (laikowi trzeba wybaczyć) Chodzi o to czy na jednym hostingu można utrzymywać np. dwie strony??? Czy takie rozwiązanie się sprawdza i jakoś nie koliduje??? to zalezy czy hosting czy na to pozwoli i czy strony nie beda przekraczaly dozwolonego zuzycia procesora itp ale jak male stronki to pachaj ile sie da Projektowanie stron dla małych firm w UK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xavi1984 Opublikowano 7 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2013 Na koncie w Hekko, jakoś za 150 zeta, mam postawionych 10 serwisów i jest ok. Wszystko zależy od tego jakiej pojemności potrzebujesz, no i jak mocno serwer obciążają serwisy. Bo serwisów z dużą oglądalnością w ten sposób na małym koncie na pewno nie umieścisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.