Skocz do zawartości

Pozycjonowanie w google.pl

anomus

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Założyłem ten temat tylko dla potwierdzenia słuszności mojej tezy

Czy aby pozycjonować polskie strony w google.pl, powinienem dodawać linki głównie (min80%) na polskich stronach ?

Nie używać zagranicznych programów typu magic submitter, sick, senuke itp ?

Proszę o podpowiedź użytkowników chcących pomóc. Jeżeli chcesz napisać aroganckiego posta, daj sobie spokój,

Dzięki

napiszę aroganckiego posta.

zaczarowanyolowek.jpg

tu się wpisuje i się naciska - palcami tak normalnie.

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

Nie ma przepisu na pozycjonowanie, że 80% to ma być tego a 10% czegoś innego. Generalna zasada jest taka, że pozycjonowanie powinno symulować proces "naturalny" (czymkolwiek on jest :) ) Z tej zasady wynika wniosek, że nie linkujesz jednym sposobem, z jednego źródła, z jednym anchorem itd. Wcielasz się w użytkowników Twojej strony i robisz to co oni powinni zrobić tylko z niewiadomych przyczyn tego nie robią. I dlatego Ty, jako pozycjoner odwalasz za nich tę brudną robotę. Powodzenia :)

mcmagik, szukałem nie zanlazłem

outomatrix, dzięki za wypowiedź. Powiedz mi jeszcze 1 w takim razie, przykładowo pozycjonują frazę "Pozycjonowanie i optymalizacja" Powienienem mieszać tą frazę np tak:

1.Pozycjonowanie

2.Optymalizacja

3.Pozycjonowanie stron

4.Pozycjowanie stron www

5.Optymalizacja stron www

itp ?

Dzięki

Zależy w jakim celu planujesz mieszać. Jeśli chodzi o podbicie tej jednej frazy to niewiele to daje, ale jeśli chciałbyś zgarnąć ruch z innych fraz lub zróżnicować anchory (żeby nie złapać filtra) to jak najbardziej jest to dobre rozwiązanie.

BlackPress.pl - Automatyczna dodawarka do precli [Najtańsza na rynku - wystawiamy FV]

BlackPress.pl na forum PiO

Darmowa mieszarka synonimów

blackpress, dzięki za wypowiedź.

Wracając do wypowiedzi outomatrix o symulacje procesu naturalnego, wydaje mi się, że jeżeli strona jest Polska z językiem polskim, to najlepszym rozwiązaniem jest umieszczenie linków na stonach polskich, wygląda to naturalnie.

A nie np na anglojęzycznych powiedzmy przykładowo z bazy, Magic Submitter czy też GSA SER.

Choć sam nie wiem, używam również DLA, gdzie używam ogólnodostępnych baz i efektów na żadnej stronie nie widać.

Masz np. produkt/sklep motoryzacyjny .

Szukasz wszystkich miejsc, fora, blogi, social media, inne strony na których jest ten temat opisywany lub podobny a na social i forach udzielasz się dodatkowo i tyle. To jest najlepszy mi znany sposób na reklamowanie się w sieci.

Wole dwa linki z forum niż 100 ze stron z PR10 upraszczając temat :)

@anomus, jak pozycjonujesz polskie strony używasz polskich programów, tak samo jak masz polski samochód to na CPNie lejesz polską benzynę, jak zagraniczny to zagraniczną, chyba to oczywiste.

Zajmuję się optymalizację oraz pozycjonowaniem stron internetowych, wystawiam F.Vat. Proszę śmiało pisać, dzwonić, chętnie odpowiem na wszelkie pytania, wycenię frazy, doradzę.

https://websy.pl/ kontakt@websy.pl, tel: 697715522, NIP: 716-254-81-05, REGON: 060330653

oj chyba ktoś tu nie wyczuł sarkazmu..

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

Aby zachować naturalność ja bym jeszcze proponował zdobywać linki do domen regionalnych, tylko i wyłącznie z domen np. jesli działasz w Warszawie i taką stronę pozycjonujesz to tylko waw, tylko ze stron o takiej końcówce pozyskujemy linki.

A dla tych co nie wiedzą, żart.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności