Skocz do zawartości

link bulding - brak pomysłów

Rekomendowane odpowiedzi

Witam kolegów i koleżanki po fachu

Od 2 lat pozycjonuję własny sklep, efekty są zadowalające na ponad 100 fraz większość jest w top 10, te bardziej znaczące nawet top 5, zdarzają się takie frazy jak "meble" które wprowadziłem do top 10 , ale akurat na tej frazie bardzo mi nie zależy więc nie walczyłem o nią i wyleciała chyba na drugą stronę.

Borykam się z brakiem weny, kończą się miejsca gdzie można zdobywać linki :)

Do tej pory korzystałem ze standardowych "zabiegów":

- katalogi - z regóły pojedyncze, nie korzystałem z multikodowych grup

- precle - duże i małe grupy

- profile na większych i mniejszych społecznościówkach

- linki na forach - z wpisów i z sygnaturek

- skromna grupa własnych stron zapleczowych

- zaplecze na darmowych platformach blogowych

Może ktoś podpowie gdzie można jeszcze pozyskać linki ? - tylko proszę bez tekstów typu " kolejny samozwańczy pozycjoner który oczekuje podania na tacy przepisu na sukces" :)

PS.

Jeśli masz jakieś własne miejsca do zdobywania linków to pisz na PW - zapłacę - gwarantuję również dyskrecję oraz to, że lista zostanie w moich rękach - nie będzie rozpowszechniana i sprzedawana.

Jeśli świadczysz jakies nietypowe, skuteczne usługi seo to też pisz - jestem otwarty na wszelkie propozycje

Zależy z jakich katalogów korzystałeś, jeżeli to były typowe katalogi stron gdzie dodaje się tytuł, opis i słowa kluczowe to jest sporo serwisów branżowych gdzie tworzy się wizytówkę firmy i umieszcza link do strony. Dobra opcja do poprawienia profilu linków aby były bardziej "naturalne".

Kompleksowe usługi SEO Pozycjonusz.pl

logo.png

Z czego znaczna część już jest nieaktualna :D .

Miejsc z których można zdobyć linki są pierdyliardy gorzej z miejscówkami o dobrej jakości bo pozostają zamknięte grupy zaplecz tworzone w wąskim gronie do których ciężko się dostać ...

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

@Pozycjonusz - tak korzystałem również z katalogów branżowych, katalogów firm i sklepów itd - m.in. z twoich usług też ;)

@Xann - dzięki za linki, są mi znane, ale chwali się - tym bardziej, że prawdopodobnie pozycjonujecie jedną ze stron konkurencji

@Beerbant - lubię to twoje słowo "pierdyliardy" - stało się ono już kultowe na tym forum :)

Co do tych zamkniętych zaplecz to może ktoś mnie zaprosi do takowego, lub będę mógł "gościnnie" coś publikowac ;)

- katalogi - z regóły pojedyncze, nie korzystałem z multikodowych grup

- precle - duże i małe grupy

- profile na większych i mniejszych społecznościówkach

- linki na forach - z wpisów i z sygnaturek

- skromna grupa własnych stron zapleczowych

- zaplecze na darmowych platformach blogowych

- serwisy dziennikarstwa obywatelskiego - tylko ostrożnie z linkami w postaci słów kluczowych, bo szybką usuną :) Szukaj zarówno ogólnotematycznych, jak i z Twojej tematyki;

- artykuły tematyczne - jeśli branża pozwala Ci na to, aby przygotować jakieś wyniki badań, możesz je opublikować, bądź powołać się na nie w jakimś fajnym tekście. Może nawet uda Ci się podrzucić linka do wyników właścicielom innych stron z prośbą o napisanie paru słów na ten temat i o podlinkowanie źródła. Kolejna sprawa to szukanie serwisów tematycznych, które mają swoich redaktorów, ale udostępniają dział z artykułami użytkowników;

- ebooki albo pojedyncze artykuły w PDFach, które mają szansę rozejść się wirusowo;

- wpisy gościnne na blogach;

- płatne linki i te z wymiany - jeśli zdecydujesz się na giełdy linków to również bardzo spokojnie. Ale może uda się zagadać z blogerami i wtedy dostaniesz linki site-wide, albo z pojedynczych wpisów;

- zakup bannerów - nie wszyscy pilnują tego, aby do reklam wstawiać nofollow, chociaż to dotyczy raczej tych mniejszych serwisów.

Jak podasz tematykę to łatwiej będzie dostosować do niej pomysły.

Faktycznie, wspomniałeś o meblach już wcześniej.

A wzmacniasz wpisy? Chodzi mi głównie o artykuły w innych serwisach. No i kolejna sprawa, czy na stronie sklepu publikujesz artykuły? Jeśli tak, to opracowując teksty na temat tego, jak urządzić pokoik dla dziecka, ogród, czy salon z aneksem, możesz zgarnąć trochę ruchu z długiego ogona. Poza tym, internauci (nie będący Twoimi klientami) prędzej podlinkują artykuł, niż stronę główną sklepu.

Spróbuj je wzmocnić, bo część może się w ogóle nie indeksować. Jak masz gdzieś listę wszystkich artykułów to sprawdź sobie Google Index Checkerem, a te najważniejsze i niezaindeksowane podlinkuj. Możesz nawet na zapleczu wstawić sobie skrypcik z rotacyjnymi linkami do opublikowanych wpisów, albo komentować blogi z wtyczką CommentLuv, która zaciąga ostatni wpis ze strony (możesz w polu z adresem strony wstawić link do profilu tak, żeby na podstronie wyświetlały się tylko Twoje teksty).

Szukasz nowych pomysłów, ale w tej chwili nie wykorzystujesz potencjału starych.

@Lexy - dałaś mi sporo do myślenia, nigdy nie dopalałem wpisów ponieważ nie mam do tego odpowiednich narzędzi. Próbowałem kiedyś indeksować wpisy na forach za pomocą SB, ale niewiele to dało i odpuściłem.

A czym najlepiej indeksować i dopalać wpisy ?

Czy mogłabyś polecić mi kogoś kto może przefiltrować moje raporty pod względem indeksacji i ewentualnie wzmocnić wpisy ?

Może Ty się podejmiesz ? Jak coś to pisz na PW.

Pozdrawiam

skrypcik z rotacyjnymi linkami do opublikowanych wpisów

Jak nie przez pod%&@#ie to w ten sposób chcesz wszystko wykończyć?

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Oj, ja nie. Sama mam sporo tego typu roboty u siebie :)

Można się pobawić w linkowanie z jednego wpisu do kilku innych, ale jak masz ich większą ilość to będzie ciężko. Jak masz w zapleczu jakiegoś bloga z dużym site, wyświetl pod nim po kilka linków do wpisów, pobieranych z listy wszystkich wpisów do dopalenia. Z forów też można ich trochę podlinkować + wspomniane komentarze tam gdzie jest CommentLuv. W pierwszej kolejności spróbuj skrypt rotacyjny na zapleczu, bo to da się najszybciej zrobić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności