Skocz do zawartości

Precle Kulfiego - (dlaczego) szybko dostają bana?

Odnowa

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 43
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 4 tygodnie później...

Mnie też ostatnio dopadł ban na kilkunastu domenach z PR3 itd. Chyba zbliża się koniec wielotematycznych precli z samymi linkami do-flow. Google coraz skuteczniej je wychwytuje i banuje. Po dodaniu każdej strony do Google Webmaster tools (naturalnie już po banie) wychodzi komunikat:

nienaturalne linki wychodzące

Wykryliśmy w tej witrynie wzorzec sztucznych lub nienaturalnych linków.Sprzedawanie linków i uczestniczenie w systemach ich wymiany w celu manipulowania rankingiem PageRank stanowi naruszenie wskazówek Google dla webmasterów.

Z uwagi na wykrycie nienaturalnych linków w Twojej witrynie Google podjęło ręczne działania antyspamowe w odniesieniu do elementu XXXXXXXXXXX Google może podjąć kolejne działania w odniesieniu do Twojej witryny lub jej części.

Ciekawe jak szybko przywrócą mi domeny po zgłoszeniu skruchy ...

Dwa razy powtórzone podoba się ...
Polecam: angielski Szczecin, tlumaczenia

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...

Multikody powszechnie dostępne są objęte filtrem od dawna. Za kulfika teraz mamy info o złych linkach. Swoją drogą to zwykle placebo - multikody nie generują nam wartosciowych linków. Może uda się wypozycjonnować fraze "suche gacie w Azerbejdżanie" ale to i bez tego się da. Kto myśli, ten nie używa.

Zastanawiam się czy komuś po multi podskoczyły frazy - osobiście nie znam nikogo komu by się to udało w ostatnich miesiącach.

Jeśli już precle i katy to tylko zamknięte prywatne zaplecza - te zadbane

Nie cierpię spamerów!

Multikody powszechnie dostępne są objęte filtrem od dawna. Za kulfika teraz mamy info o złych linkach. Swoją drogą to zwykle placebo - multikody nie generują nam wartosciowych linków. Może uda się wypozycjonnować fraze "suche gacie w Azerbejdżanie" ale to i bez tego się da. Kto myśli, ten nie używa.

Zastanawiam się czy komuś po multi podskoczyły frazy - osobiście nie znam nikogo komu by się to udało w ostatnich miesiącach.

Jeśli już precle i katy to tylko zamknięte prywatne zaplecza - te zadbane

Co? :D Każdemu skaczą pozycje, żadnych filtrów za Kulfika nie ma. Coś facet chyba grupy pomyliłeś.

Wszystko z grupą jest OKEJ.

Paru klientów po dodaniu linków od Kulfika otrzymało zaraz info o złych linkach - ale to się zbiegło w czasie z pojawieniem Pandy 2.0. Od zaufanych pozycjoneró z którymi współpracuję mam również negatywne info o Kulfiku i innych grupach, ale chyba czas zrobić testy na tych grupach i maksymalnie zdywersyfikować anchory.

Poza ty to, że frazy skaczą jest naturalne - kwestia taka że po pewnym czasie zaczynają spadać. Może utrzymają się jedynie te proste słowa na ktore nikt się nie pozycjonuje

Nie cierpię spamerów!

Poczytaj obszerny wątek o filtrach, jaki grzmiał kilka tygodni temu. Tam są wypowiedzi pozycjonerów.

z których kompletnie nic nie wynika...

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

• 6 miesięcy temu...

Te Kulfiego miały być takie cudownie więc przyznam skusiłem się na próbę ale miałem je cały czas na oku i po dwóch miesiącach wszystkie z 50 wyglądają tak, tutaj jeden dla przykładu:

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

nadal zindeksowane ale sorry gdzie ta treść no chyba się ciasteczko spiekło lekka parodia.

Ale naszczęście sprawdzałem nie tylko to czy strona jest zaindeksowana ale też czy zawiera zdefiniowane linki. Odradzam kupować precle jeśli sprzedawca kasuje je po 2 miesiącach, bo mija się to z celem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności