Skocz do zawartości

Precle Kulfiego - (dlaczego) szybko dostają bana?

Odnowa

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 43
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Te Kulfiego miały być takie cudownie więc przyznam skusiłem się na próbę ale miałem je cały czas na oku i po dwóch miesiącach wszystkie z 50 wyglądają tak, tutaj jeden dla przykładu:

Ile za to zapłaciłeś??? :)

Tak dla przykładu, niedawno zamówiłem paczkę 50 precli postawionych specjalnie dla mnie na zamówionych domenach (przesłałem listę), w każdym 5-10 artykułów tematycznych z unikalną treścią. Całość kosztowała mnie 4000 USD + opłaty za hosting i domeny. Wszystko stoi na normalnych serwerach (np. OVH) a nie na jakichś hinduskich. Dodatkowo miesięcznie płacę 80 USD za administrację i 2 USD za każdy nowo dodany artykuł (po prostu robię listę i za kilka dni dostaję raport gdzie zostały umieszczone). Jak na razie prace trwają ale wygląda to naprawdę obiecująco.

Zastanawia mnie, jak to się ma do takich usług oferowanych w Polsce?

Zajrzyj na stronę xDEEP sprzęt nurkowy.

A może interesują Cię działki budowlane Kraków

Bogaty z Ciebie zleceniodawca :) w sensie trochę kasy roztrwoniłeś...aczkolwiek nie znam wszystkich szczegółów więc mogę się mylić.. :) no ale chociaż można popracować wtedy nad jakością a nie dłubać w "gównie" . Nie porównuj jednak preclowania w czyjejś bazie do stawiania dedykowanych precli (a raczej można to nazwać stronami zapleczowymi).

A więc ostrzegam przed usługami bo widziałem że wiekszość pracli na tych serwerach co moje też wygladała podobnie. A odpowiedż dostałęm taką:

"Reklamacja nie może zostać uwzględniona

Zajmujemy sie sprzedażą usług pozycjonerskich, a nie pozycjonowaniem, więc nie odpowiadamy za efekty działań

W pozycjonowaniu jest tak, że nie wiadomo nigdy czy jakas kampania zadziała czy też nie, jeżeli cos nie zadziałało to nalezy przeprowadzic kolejne kampanie"

Żenada, więc skreślam go z moich usługodawców i przestrzegam innych!!!!

Linkowanie z precli;i to tylko jedna z czynności, skąd Kufik ma wiedziec kto, jak, jakimi linkami, anchorami linkuje.

Ludzie myślą kupie kod coś tam dodam i będę mieć TOP, niema nic bardziej mylnego. Jak by tak to działało miejsca w TOPach by nie było.

ty no, ale on Ci dobrze odpowiedział, kto w dzisiejszym SEO gwarantuje wyniki ?

Nie chodzi o wyniki tylko o jakośc precli które są puste po 2 miesiącach, nie kupowałem pozycji tylko usługe która i tak jest niesprawna.

Powiedz mi, po co Ci odpisywać i coś tłumaczyć jak czytać nie potrafisz? (poszukaj mojej wcześniejszej odpowiedzi na Twoje żale).

@blendof

Prawdopodobnie dostajesz blad 403, pojawia sie on wtedy gdy zaczynasz przegladac blog network ;). Jest to takie 'zabezpiecznie' przed ciekawskimi. Oczywiscie roboty googla maja dostep nie ogarniczony, dlatego cache: w google dla tego arta jest caly czas. A wiec NIE KASUJE LINKOW. Zreszta kazdy kto weszedl na tego bloga widzial link do twojej strony ;). A co do odpowiedzi z supportu to nie mozemy gwarantowac wzrostu pozycji, przy zamowieniach nie analizujemy strony klienta, nie wiemy co sie z nia dzialo, czym byla linkowana i przez ile czasu, poza tym nie odpowiadamy za humory google. Jesli komus zalezy na tym to wtedy zamawia usluge pozycjonowania a nie link buildingu. Precle to tylko narzedzie a nie lek na cale zlo. Seo to nie tylko kupie precle, 5k weblinka, 10k seomatika, 3 blasty i bedzie siedziec. (fakt to czesto dziala, ale trzeba wiedziec kiedy czym walnac, w jakich ilosciach i jakimi anchorami).

Apropo strony ktora jest linkowana z tego wpisu ktory podales jako niedzialajacy, to jesli dobrze patrze widze duzo rotacji na anchory exact match, w tej chwili widze 16k bl, ogolnie widze same exact matche... , za to w ogole nie widze brandow. Powiedz mi prosze jakich efektow spodziewales sie po 50 linkach (bo tyle bylo w zamowieniu), dla domeny ktora ma 16 000 linkow i nie chce mi sie dokladnie sprawdzac ale nie ma jej w top40 na fraze z tego posta.

@zielonystefan

Cena dodania posta w networku wacha sie od : 0.8 pln netto do 1.3 pln netto (lacznie z przygotowaniem arta synonimizowanego), przy arcie pisanym recznie (1 post = 1 art, bez synonimizacji) cena wynosi 5pln netto. Nie ma rowniez oplaty startowej, minusem jest to ze w networku pojawiaja sie rozne posty a nie tylko twoje. Ostatnio przygotowywalem networki dla dwoch agencji (zakup domen z PR, hostowanie, przygotowanie itp) i widze ze podalem zdecydowanie za niska cene patrzac na to ile ty wydales :(.

Kontakt: email/gtalk:pawel@tykwinski.pl, gg:5154380, skype:clpik-

NAJLEPSZY tani hosting W SIECI! Jeszcze lepszy HOSTING SEO

428x60.gif

Również nie polecam tej usługi, wybrałem kilka miesięcy temu najmocniejszy pakiet, który nie przyniósł żadnych efektów (żadna fraza nawet się nie ruszyła, żaden blog nie przekazał żadnej wartości PR czy TR). Strony są słabej jakości, na większość w ogóle nie można wejść, bo pojawia się error, w korespondencji firma stosuje te same wymówki co były wymienione wyżej. Dobrze, że udało mi się to kupić za polowe ceny. Nie wiem jak można tak ździerać za nic nie wartą usługę. Oczywiście o zwrocie, chociaż częściowym, mogę sobie tylko pomarzyć. Linków wolę się zrzeć w obawie o filtr. Samą obsługę (pisanie na "ty", niedziałający kontakt) już pominę. Nie dajcie się nabrać na pozytywne opinie jakiegoś kółka adoracyjnego tej firmy.

@razor535

odezwij sie do mnie na priva i pokaz strone to zobaczymy o czym rozmawiamy. Bo tak to to wrozenie z fusow.

Swoja droga jesli zamowiles 1500 precli w jedna strone (nie wiem w ile anchorow i ile podstron, ale jesli jest tak jak sie obawiam ze w glowna tylko i ze 3-4 anchory), to jasne jest dla mnie ze masz blade pojecie o seo. Rownie dobrze moglbys kupic 500k weblinka i pacnac w domene, tez bys powiedzial ze nie dziala, zdzierstwo i oszustwo.

Strony to sa precle a nie portale, to chyba jasne. Nigdzie nie pisze ze sprzedaje linka na onecie, sprzedaje linki na preclach na domenach z page rankiem.

Jesli nie mozesz wejsc, to tak jak pisalem powyzej, pewnie wpadles w blokade przed przegladaniem precli przez konkurencje. Roboty google maja dostep nie ograniczony. Jesli sprawdzisz cache: dla swoich postow (z raportu) to zobaczysz ze pewnie conajmniej 80% jest w indexie.

O zwrocie oczywiste jest ze nie moze byc mowy, poniewaz nie sprzedajemy gwarancji pozycji, a linki. Linki zostaly dostarczone wiec czemu mamy cokolwiek zwracac?

A ze piszemy na 'ty' ? Jestesmy fajni, przyjacielscy i staramy sie nie wprowadzac nie potrzebnych udziwnien w kontaktach meilowych. Do pracy nie przychodzimy w garniturach, nie mamy kolka w du**e, staramy sie jak najlepiej mozemy.

Kontakt: email/gtalk:pawel@tykwinski.pl, gg:5154380, skype:clpik-

NAJLEPSZY tani hosting W SIECI! Jeszcze lepszy HOSTING SEO

428x60.gif

• 2 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności