Skocz do zawartości

Powiadomienie o wykryciu nienaturalnych linków

pawcio007

Rekomendowane odpowiedzi

Google teraz ma narzędzie (nie wiem jak ono się nazywa i gdzie można je znaleźć, mam jej w du*ie) a więc postanowili sobie odpuścić walkę z pozycjonerami, teraz algorytmy i sami pozycjonerzy będą się wyniszczać, wzajemnie wprowadzać w filtr swoje strony...

Chyba trzeba powoli szukać nowego fachu....

• Odpowiedzi 250
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Wcześniej SQT pewnie nie mogło legalnie wejść sobie do systemu kupić kilka milionów punktów i ustawić "flagę" na domenach. Teraz ludzie robią to za nich i jest git majonez... No nic trochę jest nie ciekawa pora ale trzeba będzie zainwestować w jakieś zaplecze z wizytówek firm-widmo bo do takich już się nikt nie przyczepi :D Przypomniało mi się też to jedno zaplecze co ktoś kiedyś pokazywał w formie strony hostingu.

W dniu 6.07.2013 o 16:21, krzysiekp napisał(a):

No nic trochę jest nie ciekawa pora ale trzeba będzie zainwestować w jakieś zaplecze z wizytówek firm-widmo bo do takich już się nikt nie przyczepi :D

Niestety nie jest tak kolorowo, nie doszedłem jeszcze jak wykrywają takie strony ale ręczne bany lecą ;)

SZUKASZ NAPRAWDĘ DOBRYCH I TANICH PROXY ?

Proxy w ilości 70 tys. wymieniane cyklicznie, stabilność anonimowość i nielimitowany transfer:

KLIKNIJ I KUP LUB PORÓWNAJ WSZYSTKIE RODZAJE PROXY

W dniu 6.07.2013 o 19:00, straseusz napisał(a):

nie doszedłem jeszcze jak wykrywają takie strony...

Po prostu nie mogą się do takiej firmy dobić, żeby zaproponować Adwords, więc dają bana

Investkredit.pl - gdy szukasz pośrednika finansowego lub Leasingmarket.pl - gdy masz firmę i myślisz o leasingu albo Banki.co.pl - gdy akurat jesteś w Trójmieście.

... i mnie właśnie poczęstowali takim powiadomieniem z GWT - Panowie (i Panie), gubię się już w tych wątkach - stronka pod interesującymi mnie frazami jak stała tak stoi w TOPach - olać komunikat, czy na chybił trafił zgłaszać "podejrzane" linki?

[edit] Może trzecia opcja? Zagrać "głupa", zapytać, coś tam z tego co czytam z wątku podeślą, usunąć podesłane linki i spokój?

W dniu 7.07.2013 o 17:16, Anmato napisał(a):

Dostałeś dzisiaj? Do 2 dni będziesz miał spadki. Ten czas nie jest jak piszą niektóre łosie na forum, że Google daje Ci czas na jakąkolwiek naprawę, poprostu serwery przetwarzają dane.

Może tak być - sądzać po profilu linków mam nadzieję, że chodzi o frazę, na którą mam - jeszcze z zamierzchłych czasów prehistorycznych - 25k linków site-wide z jednej domeny (gdzie druga fraza z największą ilością to 2,5k linków) która i tak dostała filtra około 2 lat temu. OK, ale zgłaszać, olać, czy pytać Google "o co kaman"?

Usuwaj, "nofolluj", zgłaszaj i działaj, rozwiązania są w wątkach na PiO i na blogach zagranicznych, nie sugeruj się tylko artem Zgreda, bo jak zawsze bzdury wypisał.

Jeśli temat side-wide się potwierdzi to zgodzi się to z moją teorią na temat ostatnich spadków pozycji powiązanych z powiadomieniami od Google.

To GWT to można sobię w d... wsadzić. Przeglądam miejsca, gdzie są według GWT linki i... nigdzie na wskazywanych stronach nie ma linków do mojej strony... WTF?

[edit] OK, już chyba jasna sprawa - ktoś napierd... mi stronę rotacyjnym SWLem, nieładnie :nonono: - dlatego po wejściu na wskazywaną stronę co odświeżenie inne linki site-wide.

W dniu 7.07.2013 o 17:41, michumasz napisał(a):

dlatego po wejściu na wskazywaną stronę co odświeżenie inne linki site-wide

:hahaha:

Cytat miesiąca póki co.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

W dniu 7.07.2013 o 17:25, Anmato napisał(a):

Usuwaj, "nofolluj", zgłaszaj i działaj, rozwiązania są w wątkach na PiO i na blogach zagranicznych, nie sugeruj się tylko artem Zgreda, bo jak zawsze bzdury wypisał.

Dokładnie - traktuj to jako jedną ze wskazówek aczkolwiek idtiotów się nie czyta bo inny ma rację :D

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności