Skocz do zawartości

Powiadomienie o wykryciu nienaturalnych linków

pawcio007

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 250
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Czyli co zwijamy zabawki tak?

Na pewno nie będzie pozycjonowania za 9,99 zł z allegro.

Pozostanie w branży tylko wąska grupa specjalistów. Od razu przestrzegam przed dopasowaniem swojej osoby do słowa specjalista. :D

Teraz jest wysyp "specjalistów", niestety (lub stety) polegną oni przy najbliższych updatach.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Nie może być! Blake polegnie? To już nikt nie zostanie i nie będzie niczego.

Powiem tak, dla mnie te aktualizacje, powiadomienia, wasze żale i szukanie wszystkiego po omacku, bo może ktoś mi coś powie jest po prostu na rękę, bo co aktualizacja to same wzrosty przez to, że odpadają kolejni "poważni gracze". Nie twierdzę, że odpadnę ostatni, bo jest jeszcze w PL kilka osób, które myślą i które się utrzymają - jeżeli nie tak to inaczej, ale się utrzymają. Najśmieszniejsi są Ci, który po 1,5 roku od wprowadzenia pierwszego pingwina dalej twierdzą, że to random....

Czy zaplanowałeś już wczasy nad morzem?

Widzę, że Ty już poległeś...

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Czy zaplanowałeś już wczasy nad morzem?

Teraz trzeba prawie w ogóle nie korzystać z anchor tekstu frazy na której nam zależy. Przypuszczam że najlepiej jest w ogóle zrezygnować z anchor tekstów i linkować samymi URL'ami :P

Idealny katalog stron dla twojej witryny- dodaj swoją stronę bezpłatnie.
Polecam serwisy o zdrowiu i urodzie: pieknojestwtobie.com oraz twojmedyk.pl

Po czym Kolega wnosi?

Po analizie pozycji strony docelowej na linkowany anchor...

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

@mmarek Po tym, że Ci Seo Visibility (ilość fraz z w top 20) zmalało z 661 w styczniu 2013 do 32 w dniu 07.07.2013

Investkredit.pl - gdy szukasz pośrednika finansowego lub Investto.pl - kredyty masz firmę i myślisz o leasingu albo Banki.co.pl - gdy akurat jesteś w Trójmieście.

W mordę, faktycznie jestem udupiony. A miało być tak pięknie...

PS

Najśmieszniejsi są Ci, który po 1,5 roku od wprowadzenia pierwszego pingwina dalej twierdzą, że to random....

Może nie każdy miał szczęście załapać się na pierwsze wydania pingwinów, pand i innych?

Moze to i banalne pytanie, może nawet była juz gdzies na nie odpowiedź:

co się dzieje ze stronami bedącymi źrodłem nienaturalnych linków?

jak można poznać które strony są źródłem tych linków?

(oczywiście nie pytam z punktu widzenia normalnego człowieka tylko automatu Googla – czy strony z nienaturalnymi linkami nie są indeksowane / są usuwane z wyników wyszukiwania, nie mają PR itd itp czy po prostu dalej sobie radośnie egzystują)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności