Skocz do zawartości

Powiadomienie o wykryciu nienaturalnych linków

pawcio007

Rekomendowane odpowiedzi

Wyczytałem na Chińskim forum dla webmajstórw, że dopisanie odpowiednich komend do robots.txt chroni przed zwierzakami i powiadomieniami:

User-Agent: Panda
Disallow: /
User-Agent: Penguin
User-Agent: ManualPenalty

Testował ktoś?

Pozdrawiam ulopowo :)

Potwierdzam. Po wgraniu powyższego robots.txt wszystkie pozycjonowane strony wskoczyły do TOP 1, a po wejściu w GWT wyświetlił się filmik z gratulacjami od Matta, który osobiście usunął wszystkie nienaturalne linki prowadzące do stron.

• Odpowiedzi 250
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

1 domena z 5 wyciągnięta po powiadomieniu o nienaturalnych linkach (po 4 dniach). Jeszcze 4 :)

wiesz, patrząc na ten post i potem kolejne pod nim zastanawiam się: po co to napisałeś? Bo jeśli już piszesz o tym na forum to napisz co zrobiłeś, co zadziałało, podaj szczegóły. A jeśli nie masz zamiaru pisać to po co w ogóle o tym wspominasz?

Naprawdę jaki jest w tym sens i dalszych przepychankach? Ktoś na tym skorzysta?

1 domena z 5 wyciągnięta po powiadomieniu o nienaturalnych linkach (po 4 dniach). Jeszcze 4 :)

wiesz, patrząc na ten post i potem kolejne pod nim zastanawiam się: po co to napisałeś? Bo jeśli już piszesz o tym na forum to napisz co zrobiłeś, co zadziałało, podaj szczegóły. A jeśli nie masz zamiaru pisać to po co w ogóle o tym wspominasz?

Naprawdę jaki jest w tym sens i dalszych przepychankach? Ktoś na tym skorzysta?

Korzysta epenis :)

activist aka terrorist

@Anmato jeżeli pisze o mnie to normalnie nie chodzę w gajerku :D

Pozdrawiam wszystkich co dostali powiadomienia Z GWT - sam też dostałem kilka ;). Może teraz uwierzycie że wykrywanie zaplecza DZIAŁA.

Mi wychodzi że najczęściej dostają powiadomienia strony linkowane SWLami i katalogowaniem.

Radek.

logosc.png

Nowa odsłona systemu!!! --- Radek Kubera na G+.--- Mój blog: radek.kubera.org

Mi wychodzi

Przyjdź jutro do Bazyliszka - sprawdzimy co jeszcze Ci wyszło ;)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Może teraz uwierzycie że wykrywanie zaplecza DZIAŁA.

Nie działa! Działa jedynie wysyłanie info na temat zaplecza, które pokazali inni użytkownicy GWT.

Mi wychodzi że najczęściej dostają powiadomienia strony linkowane SWLami i katalogowaniem.

A mi wychodzi, że najczęściej umierają osoby posiadające 2 nogi. Czy amputacja jednej da nieśmiertelność?

A tak serio. Najczęściej powiadomienia dostają strony linkowane zapleczami do których maja dostęp wszyscy i które zostały zgłoszone "w dobrej wierze". Strony z prywatnymi zapleczami mają się bardzo dobrze. Nawet z zapleczami marnej jakości.

Mam pewne forum, bardzo popularne. Domena 8 letnia. Dodane może do 20-30 katalogów typu WP, interia, onet, dmoz. Zero mulitkodów, seokatów, wpkatów itp. 65-75% wszystkich linków, to takie naturalne linkowanie przez zwykłych użytkowników, reszta to eweb (120K pkt), gotlink (350k pkt), seomatik (80k pkt) + trochę prolinka. Zwierzaki zbytnio nie napaskudziły, zero powiadomień o nienaturalnych linkach, ba nawet notuje teraz rekordowe liczby odwiedzin, bo zaczyna coraz bardziej wchodzić długi ogon. Mam nadzieje, że nie zapeszę, ale niech wnioski wyciągnie sobie każdy sam.

reszta to eweb (120K pkt), gotlink (350k pkt), seomatik (80k pkt) + trochę prolinka.

Jak to się mówi: no risk no fun :)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Strony linkowane tylko z wp i seoków - siedzą w topach, żadnego info o nienaturalny.

Strony linkowane głównie z swl'i(rotacja, 80% reszta linków to jeszcze większy spam) - siedzą w topach, żadnego info o nienaturalnych.

Strony nie linkowane od 2-3 lat niczym, kiedyś tam dodane 10 linków na krzyż nawet nie pamiętam czym(ba, w GWT nie ma żadnego linka), cały czas grzały topy - dostały info o nienaturalnych i spadki o 20-60 pozycji.

Są również przypadki które świadczą o tym, że Ci co mówią "info o nienaturalnych wysyła człowiek" są... w błędzie :D

No, a wnioski niech każdy sam powyciąga ;)

SZUKASZ NAPRAWDĘ DOBRYCH I TANICH PROXY ?

Proxy w ilości 70 tys. wymieniane cyklicznie, stabilność anonimowość i nielimitowany transfer:

KLIKNIJ I KUP LUB PORÓWNAJ WSZYSTKIE RODZAJE PROXY

No, a wnioski niech każdy sam powyciąga ;)

Jesus saves You ;)

Te powiadomienia są związane z małym zróżnicowaniem anchorów i barakiem linków brandowych. Nie dotyczą miejsc, na których są linki.

Chyba, że to przypadek, że wszystkie prośby o usunięcie wpisów jakie dostałem dotyczyły wpisów z jednym lub dwoma anchorami.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności