Skocz do zawartości

Powiadomienie o wykryciu nienaturalnych linków

pawcio007

Rekomendowane odpowiedzi

Kursor - mylisz się.

Zgred - jaka tam ochrona, każdy kto ma trochę domen na obserwacji już powyciągał wnioski(dlatego część osób już nie pizse w tym temacie ;)

Ba, myślę że sam wiesz o co chodzi :D Ale zakładam, że teraz będzie jak ostatnio z wyciąganiem z filtrów brandowych, dlatego rozumiem to i nic więcej nie dodaje :D

SZUKASZ NAPRAWDĘ DOBRYCH I TANICH PROXY ?

Proxy w ilości 70 tys. wymieniane cyklicznie, stabilność anonimowość i nielimitowany transfer:

KLIKNIJ I KUP LUB PORÓWNAJ WSZYSTKIE RODZAJE PROXY

• Odpowiedzi 250
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Kursor jesteś w błędzie, ten update dotyczy miejscówek :)

edit: niestety, jak ktoś ma biznes oparty na grupach katalogów to będzie musiał zmienić model biznesowy, przykro mi, ale taka jest prawda

Investkredit.pl - gdy szukasz pośrednika finansowego lub Investto.pl - kredyty masz firmę i myślisz o leasingu albo Banki.co.pl - gdy akurat jesteś w Trójmieście.

edit: niestety, jak ktoś ma biznes oparty na grupach katalogów to będzie musiał zmienić model biznesowy, przykro mi, ale taka jest prawda

Niekoniecznie tak musi być, 99% zależy od admina tych katalogów... ;)

Proxy w ilości 70 tys. wymieniane cyklicznie, stabilność anonimowość i nielimitowany transfer:

Nie macie racji, ale to już Wasza sprawa.

Raczej to Ty nie masz racji niestety.

Niekoniecznie tak musi być, 99% zależy od admina tych katalogów... ;)

Uważam, że dobrze byłoby napisać kto do jakiej grupy dodał swoje wpisy bo to chyba nie tylko zależy od skryptu. Filtr nie musi być nałożony za każdą grupę do jakiej się dodało (czy to jest wp-kat czy seok). Niektórzy uważają, że to za dodatkowe wpisy w treści a nie każda grupa pozwala na takie dodatkowy link (jednak to wciąż są tylko domysły).

Więcej chyba jednak będzie można powiedzieć dopiero po odfiltrowaniu domen i napisaniu jakie działania się podjęło.

Moja jest tylko racja i to święta racja. Bo nawet jak jest twoja, to moja jest mojsza niż twojsza. Że właśnie moja racja jest racja najmojsza!

A tak na poważnie to ciekawe jak te osoby co piszą o grupach katalogów wytłumaczą powiadomeinia do stron, które mają zaledwie kilkanaście linków i to nie w katalogach :zeby:

@sting2005, odfitrowanie publiczne w ten sposób to narażenie się paru osobom, proponuję to zrobić, ale nie publicznie, tylko np. na jakimś spotkaniu - może jakieś SEO Party?

Investkredit.pl - gdy szukasz pośrednika finansowego lub Investto.pl - kredyty masz firmę i myślisz o leasingu albo Banki.co.pl - gdy akurat jesteś w Trójmieście.

A bocik siedzi i rozpatruje wnioski:

- czy dany link dalej siedzi w tym "spamowatym" miejscu ? Łączymy się ze spamowatym miejscem, oj siedzi, odpowiedź: negatywna.

- link usunięty ? OK, pozytyw, za 2 miesiące dam Ci topy :D

Ps. nie wycinajcie sobie wszystkich linków bo pomyślcie gdzie później będziecie linkować(i za ile... ;)

Jeżeli to ma działać tak jak piszecie to zgłaszajcie dalej disavow. Wkrótce cały internet zostanie zgłoszony i co wtedy?

Trzeba będzie napisać jakieś automaty do wyciągania linków z GWT i zgłaszania ich do disavow, bo każdy link będzie szkodliwy. A im szybciej zostanie zgłoszony tym mniej zaszkodzi ;)

@sting2005, odfitrowanie publiczne w ten sposób to narażenie się paru osobom, proponuję to zrobić, ale nie publicznie, tylko np. na jakimś spotkaniu - może jakieś SEO Party?

No co te osoby mi zrobią? Mogą co najwyżej mnie cmoknąć w.....

Ja tak naprawdę nie piszę, że to wina seoków czy wp-katów, ale je najszybciej chyba oflagować. Bo jak ktoś używa swla to zdejmuje linki i w sumie już. A skasować wpisy to nie zawsze jest tak łatwo więc idzie do maszynki. Sam żadnej strony nie zgłaszałem, ale zrobili to za mnie gimnazjaliści z PIO.

@D_S chyba dobrze to podsumował.

PS. Choć Blake nadal będzie twierdził, że jego grupa na pewno nie szkodzi tylko źle dodana strona :)

I ostatnia rzecz: skoro Radzio, który jeszcze dwa tygodnie temu pisał jakie to on narzędzia ma przed Pandami, Pingwinami itp, jakie to On cuda wianki wywija aby się uchronić a dzisiaj napisał, że tez parę stronek mu poleciało to znaczy, ze nikt nie jest bezpieczny.

To już było poruszane niejednokrotnie i nie trzeba być wybitnym umysłem żeby zrozumieć, że google zrobiło disavow nie po to żeby pomóc użytkownikom tylko po to żeby mieć darmowy "KAPOWNIK". Gdyby chcieli faktycznie pomagać webmasterom to już dawno WSKAZYWALIBY w powiadomieniach, które linki im nie odpowiadają.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności