Skocz do zawartości

Powiadomienie o wykryciu nienaturalnych linków

pawcio007

Rekomendowane odpowiedzi

poszukaj możliwych sztucznych lub nienaturalnych linków w swojej witrynie, które prowadzą do innych witryn i mogą mieć

wszystko jasne-spróbuj na początek zdjąć te "narzędzia skrawające".Jak to nie wystarczy im,to nic nie poradzisz-taki los katalogów a szczególnie "takich" jak Twój.

Gupie google niczego nie potrafi dobrze zrobic

• Odpowiedzi 250
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Odpowiedz zadając pytanie czy wyobrażają sobie spis stron bez aktywnych odnośników prowadzących do stron znajdujących się w spisie. Dodaj, że aktywne odnośniki służą internautom w celu ułatwienia im dotarcia do strony docelowej bo nie wyobrażasz sobie zmuszania użytkownika do ręcznego wklepywania adresu strony dodanej do Twojego katalogu. Powyższe stoi w zgodzie z ich zaleceniami dotyczącymi uzyteczności witryny i niech się odpierd****olą :)

Ja przynajmniej tak im bym odpisał jakbym taką wiadomość dostał ...

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Druga sprawa - jest to katalog to o co chodzi i jakimi pozycjami się przejmujesz?

Najwyższy czas aby G. zbanowało DMOZa, drugiego tak sztucznego katalogu "prawie" bez treści ze zmanipulowanymi i sztucznymi linkami nie znajdzie się nigdzie, no chyba że jego kopie :)

Tutaj będą zaj...iste trzy linki...

Z przypadków opisywanych na forach widzę, że jeśli takie powiadomienie dotyczy katalogu stron albo precla, to marne są szanse na zdjęcie filtra. Spróbuj od zdjęcia tego linka z side-bara, ale ja bym nie liczyła na to, że to wystarczy. Niektóre większe precelki odpuściły sobie dalsze próby odfiltrowania - u mnie Gugiel przyczepił się za dosłownie kilka linków wychodzących z podstron z artykułami, a co dopiero jeśli każda podstrona zawiera takie linki.

Nie wiem, czy ktokolwiek probował zastosować Twój pomysł na polemikę z G, bo ciekaw jestem ich odpowiedzi.

Ja tam mało mam okazji do korespondencji z robotem ale jak ostatnio im puściłem kilka podobnych odpowiedzi z prośbą aby albo podali konkretnie o co kaman albo a jak nie to niech się odpierd***lą bo nie mam zamiaru czytać informacji w stylu "jedna albo wiele" czy "niektóre" ale uj wie które ... No to się korespondencja urwała. :D

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Nic, jak sobie stały tak stoją :D jedna nawet wyszła z filtra :D

Myślę sobie, że gdyby większa ilość osób zaczeła prowadzić w ten sposób korespondencję to w końcu doprowadziło by takie działanie do zaprzestania wysyłania tych debilnych informacji bo było nie było skoro informują, że złe linki nie są brane pod uwagę to po uja wafla o nich informują ? Po to aby ciśnienie podwyższyć ?

Podobno w stanach można skutecznie zażądać odszkodowania za "stracone nerwy" i tak sobie gdybam, że może w końcu jakiś jankes wpadnie na pomysł oskarżenia google za utratę zdrowia i hetrzklekot po otrzymaniu tak niejasnej korespondencji :D

Przecież Gugle już wiele lat temu jasno się zadeklarowało, że będzie tępić katalogi stron, szczególnie te płatne, będzie też tępić strony z wychodzącymi linkami follow nie powiązanymi tematycznie, czyli najprawdopodobniej kupionymi.

Sorry, nie odpowiadam na PMy

Przecież Gugle już wiele lat temu jasno się zadeklarowało, że będzie tępić katalogi stron, szczególnie te płatne, będzie też tępić strony z wychodzącymi linkami follow nie powiązanymi tematycznie, czyli najprawdopodobniej kupionymi.

"jasno" :hahaha:

Z przypadków opisywanych na forach widzę, że jeśli takie powiadomienie dotyczy katalogu stron albo precla, to marne są szanse na zdjęcie filtra. Spróbuj od zdjęcia tego linka z side-bara, ale ja bym nie liczyła na to, że to wystarczy. Niektóre większe precelki odpuściły sobie dalsze próby odfiltrowania - u mnie Gugiel przyczepił się za dosłownie kilka linków wychodzących z podstron z artykułami, a co dopiero jeśli każda podstrona zawiera takie linki.

No dobra, ale mam jeszcze 3 takie katalogi które są tak samo podpięte do publikera i korzystały z tych samych katalogów a google się ich nie przyczepiło. A istnieje wiele katalogów, które są od dłuższego czasu w necie i mają bardzo dobrze, mimo że posiadają linki follow.

Chciałem się dowiedzieć na jakiej podstawie wszyscy wskazali na stronę jezusuzdrawia.pl, że jest z nią coś nie halo (nie biorąc pod uwagę tematyki tej strony)

a google się ich nie przyczepiło

Jeszcze :) W temacie pozycjonowania nie ma co patrzeć na to, że ktoś jeszcze nie oberwał.

Ty kilka dni temu też mogłeś powiedzieć, że masz kilka katalogów stron linkowanych publikerem i wszystkie się ładnie trzymają.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności