Skocz do zawartości

Powiadomienie o wykryciu nienaturalnych linków

pawcio007

Rekomendowane odpowiedzi

Ale jesli zalezy Ci na tym aby miec jakas tam pozycje w wynikach i miec zaindeksowane strony z wysokim trustem polecam Ci wprowadzic autoryzacje wpisu porzez mail w domenie w jakiej byl zgloszony adres do twojego katalogu oraz wprowadzic wykrywanie duplikacji tresci.

A propo mailingu, czy możesz powiedzieć jak go uruchomić w seokatalogu bo nie mogę znaleźć takiej opcji ani info w necie

• Odpowiedzi 250
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 2 tygodnie później...

Chciałbym podczepić się pod temat.

Otrzymałem powiadomienie na moje zgłoszenie do Google co jest przyczyną że strona ma słabe wyniki. Dodam że chodzi o frazę hotel Kielce ponieważ na inną frazę pozycja pnie się systematycznie w górę.

Otrzymałem powiadomienie w WMT "We've reviewed your site and we still see links to your site that violate our quality guidelines."

Strona jest bardzo stara i linków tam jest mnustwo, jeszcze z poprzednich lat i które są z pewnością wartościowe.

W jaki sposób mogę wychwycić te linki które powinny zystać usunięte przez narzędzie disalov ??

Oczywiście chodzi o domenę: www.hotellamar.pl

Z góy dziękuję za pomoc

WEBTEC Agencja Interaktywna
Chętnych zapraszam do zapoznania się z ofertą naszej agencji na stronie: https://www.webtec.pl

Oficjalnie nie wiadomo, Google tego nie zdradziło, który link jest ok, a który nie, ale poczytaj teorie Lexy itp., oni pisali co tam dodają, być może jest to dobre myślenie.

Tyle, że często powiadomienia są wysyłane, a pozycje zostają, stawiam że jak dodasz linki w disavow to polecisz, ale każdy ma swoje zdanie.

No i to jest pytanie. Klient wiecznie nie będzie czekał na poprawę a to się ciągnie już kilka miesięcy. Były i linki z SWL ale zostały usunięte przynajmniej dwa miesiące temu. Pytanie czy Google zdążył już je wszystkie dostrzec. Coś muszę zrobić aby pozbyć się ręcznego filtra. Więc jakieś ryzyko muszę podjąć, ale chciałbym stracić jak najmniej linków. Głównie chodzi o te stare które są w 100% naturalne :)

WEBTEC Agencja Interaktywna
Chętnych zapraszam do zapoznania się z ofertą naszej agencji na stronie: https://www.webtec.pl

Oficjalnie nie wiadomo, Google tego nie zdradziło, który link jest ok, a który nie, ale poczytaj teorie Lexy itp., oni pisali co tam dodają, być może jest to dobre myślenie.

Tyle, że często powiadomienia są wysyłane, a pozycje zostają, stawiam że jak dodasz linki w disavow to polecisz, ale każdy ma swoje zdanie.

Dziś dostałem po drugiej prośbie o ponowne rozpatrzenie strony odpowiedz w jezyku angielskim z próbka linków, które zostały uznane przez google za nienaturalne ;)

Dziś dostałem po drugiej prośbie o ponowne rozpatrzenie strony odpowiedz w jezyku angielskim z próbka linków, które zostały uznane przez google za nienaturalne

To bardzo ciekawe, możesz pokazać taki link który jest przez Googla uznany za nienaturalny ?

Best military dog tags in the world.  :peace:

Dziś dostałem po drugiej prośbie o ponowne rozpatrzenie strony odpowiedz w jezyku angielskim z próbka linków, które zostały uznane przez google za nienaturalne ;)

o masz a ja im tą forumową regułkę beera wysyłam co chwilę i ciągle mnie olewają ;) może trzeba dodać coś od siebie ;)

Dziś dostałem po drugiej prośbie o ponowne rozpatrzenie strony odpowiedz w jezyku angielskim z próbka linków, które zostały uznane przez google za nienaturalne

To bardzo ciekawe, możesz pokazać taki link który jest przez Googla uznany za nienaturalny ?

Chyba zartujesz ;) link ze zwyklego precla publicznego.

Martwiącym aspektem jest to, ze w próbce był link do 301, a nie do strony docelowej (zgłaszanej i dodanej do gtw).

Jeżeli sami zgłaszacie (tak ogólnie pisze) linki jako złe, to ile trzeba czasu by dla naszej domeny wskazał linki przy założeniu, że link do nas znajduje się na wcześniej oflagowanej domenie dzięki zgłaszaniu jej przez to narzędzie?

To narzędzie to nie tylko udupienie samej domenki, ale i każdej strony która jest z niej linkowna. Może nie natychmiast, ale wystarczy przekroczyć ustawioną w algo jakąś wartość linków z takich pozgłaszanych domen i masz automatyczny liścik o wykryciu nienaturalnych BL i nawet przykłady i to bez ingerencji SQT.

Tak więc jeszcze więcej zgłaszajcie ;)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności