Skocz do zawartości

Powiadomienie o wykryciu nienaturalnych linków

pawcio007

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 250
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Tak więc jeszcze więcej zgłaszajcie ;)

Zgłaszajcie, zgłaszajcie :) Dostałem parę dni temu info o nienaturalnych linkach dla 5 letniej domeny, która od 5 lat nie była linkowana :)

Dotrze do was co robicie za jakieś pół roku, jak 99% stron otrzyma info o nienaturalnych linkach i jedyne strony jakie będą w topach to te, które nie mają żadnych linków.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

• 4 tygodnie później...
Dotrze do was co robicie za jakieś pół roku, jak 99% stron otrzyma info o nienaturalnych linkach i jedyne strony jakie będą w topach to te, które nie mają żadnych linków.

Lepiej chyba tego nikt nie powiedział. :) Moja strona nie linkowana od roku dostala wczoraj powiadomienie o nienaturalnych linkach :) Dobrze że tylko na tej 1 mam GWT. :) na innych nie dostane takiego powiadomienia :P

Idealny katalog stron dla twojej witryny- dodaj swoją stronę bezpłatnie.
Polecam serwisy o zdrowiu i urodzie: pieknojestwtobie.com oraz twojmedyk.pl

No widzicie - pasowało by teraz powiedzieć A NIE MÓWIŁEM, tu nawet szklana kula nie jest potrzebna, wystarczy trochę pomyśleć co jest po co i do czego...

czytalem ze zgred zglaszal disavol *czy jak to go**o sie zwie, lexy zglaszala, a przeciez oni wiedza co robia ;)

Chyba sobie jaja robisz? Jeżeli wyznacznikiem "autorytetu" dla Ciebie jest data założenia konta na PiO no to sorry :D

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Ręczna moderacja nie jest problemem w skali globalnej. Problemem jest wskazanie automatowi, za bycie na jakich stronach (przy przekroczeniu jakiejś tam bariery) ma słać info o nienaturalnych linkach, po czym filtrować taka stronkę. A część osób sama wywala listy z linkami miejsc, które ich zdaniem są szkodliwe, a w wielu przypadkach wszystko co jest w GWT.

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

po 30 tyś razy były zgłaszane

Trzeba by było jakąś większą próbę zebrać do analizy tych powiadomień, ile było ręcznych a ile z automatu. Ja tam mam akurat ręczny i strona nie była nigdzie katalogowana ani linkowana od 2 lat, leżały tylko swle, które mogły być zgłaszane. A co do katalogów to do póki nie jest oflagowany i site rośnie to jak najbardziej jest to dobry katalog.

Te powiadomienia dotyczą głównie stron które były dopalane przez 301 lub linków ze stron z których robiony był 301 nawet jeśli to było w 2008 roku, wystarczy zdjąć przekierowania i ponowne rozpatrzenie bez disavow.

Investkredit.pl - gdy szukasz pośrednika finansowego lub Investto.pl - kredyty masz firmę i myślisz o leasingu albo Banki.co.pl - gdy akurat jesteś w Trójmieście.

No widzicie - pasowało by teraz powiedzieć A NIE MÓWIŁEM, tu nawet szklana kula nie jest potrzebna, wystarczy trochę pomyśleć co jest po co i do czego...

czytalem ze zgred zglaszal disavol *czy jak to go**o sie zwie, lexy zglaszala, a przeciez oni wiedza co robia ;)

Chyba sobie jaja robisz? Jeżeli wyznacznikiem "autorytetu" dla Ciebie jest data założenia konta na PiO no to sorry :D

sarkazm? ironia? pojecia obce, co? ;)

pozycjonowanie - interwencja

@harley7: +1 ;)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Te powiadomienia dotyczą głównie stron które były dopalane przez 301 lub linków ze stron z których robiony był 301 nawet jeśli to było w 2008 roku, wystarczy zdjąć przekierowania i ponowne rozpatrzenie bez disavow.

ee tak prosto to nie jest. Zdecydowanie bez 301 też są na liście.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności