Skocz do zawartości

Powiadomienie o wykryciu nienaturalnych linków

pawcio007

Rekomendowane odpowiedzi

Te powiadomienia dotyczą głównie stron które były dopalane przez 301 lub linków ze stron z których robiony był 301 nawet jeśli to było w 2008 roku, wystarczy zdjąć przekierowania i ponowne rozpatrzenie bez disavow.

1 się zgadza, było 301 2 lata temu, jedna się nie zgadza, żadnego 301.

• Odpowiedzi 250
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Źle mnie zrozumieliście, miałem na myśli, że nawet jeżeli główna domena jest "czysta", a prowadzi do niej 301 robione spamem, to główna dostaje powiadomienie z winy tej 301.

@Tomaan nie zgadza się, bo spam poszedł bezpośrednio na główną ;)

Investkredit.pl - gdy szukasz pośrednika finansowego lub Investto.pl - kredyty masz firmę i myślisz o leasingu albo Banki.co.pl - gdy akurat jesteś w Trójmieście.

Nie wchodziłem kilka dni... Dzisiaj jestem i same tematy o dostaniu powiadomienia o nienaturalnych linkach... :D A wystarczy nie dodawać stron do GWT... :)

CPM Leader - Najlepsze Reklamy CPM w internecie...

AdFreestyle - Najlepsze Reklamy CPC w internecie...

CPM Fun - Najlepiej płatne Reklamy CPM w internecie...

Ni ebędzie 5 razy... obecnie są chyba 3 równoległe tematy - wiecej administracja PIO nie zdzierży :P

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Kolejna fala powiadomień o filtrach poszła ;-) I to m.in. na domeny zapleczowe pod SWL dopalane SWL dla backlinków w e-webie, które żadnych za********h pozycji nie miały, czyli ewentualne podpierdolenie spam raportem odpada. Mimo, że z paru domen ciężko wyciągać wnioski to mi się nasuwa - disavol tool i śledzenie profilu linków.

Tekst z formularza prośby o ponowne rozpatrzenie strony mnie delikatnie mówiąc rozp......lił...

Cytuję:

Podaj więcej szczegółów: jakie działania mogły doprowadzić do zastosowania jakichkolwiek sankcji i jakie działania naprawcze zostały podjęte. - czyli ukaraliśmy Cię tak "pro forma", na pałę, a Ty nam się teraz przyznaj co przeskrobałeś, bo przecież coś przeskrobałeś prawda??? :) W razie korzystania z usług firmy zajmującej się optymalizacją witryn internetowych pod kątem wyszukiwarek (SEO) należy nas o tym poinformować. Opisanie firmy SEO i jej działań świadczy o dobrej wierze i może pomóc w ocenie prośby o ponowne rozpatrzenie zgłoszenia. - to już mi śmierdzi małym pokoikiem ze stolikiem i dwoma krzesłami i mocną lampą wymierzoną w moje oczy: "Przecież wiesz, że jesteśmy Twoimi przyjaciółmi, chcemy Ci pomóc. Musisz nam tylko zaufać" :D Jeśli sądzisz, że niedawno nabyta przez Ciebie domena mogła wcześniej naruszać nasze wskazówki, poinformuj nas o tym poniżej. Witryny, których celem jest jak największa liczba odwiedzin (SEO, programy partnerskie itd.) zazwyczaj muszą dostarczyć więcej dowodów działania w dobrej wierze, ubiegając się o ponowne rozpatrzenie zgłoszenia. Bla, bla, bla...

A wszystkiemu przyświeca szlachetne hasło: "W DOBREJ WIERZE!"

Potrzebujesz teksty na stronę, bloga czy do sklepu online? Sprawdź moje portfolio na pawelgibek.pl. Specjalizuję się w tematyce motoryzacji i zdrowej żywności.

"W DOBREJ WIERZE!"

Przecież wszyscy pozycjonują w "dobrej wierze" ;):P

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

tak naprawdę jeśli pozycjonują witrynę tematycznie zgodną z zapytaniem to paranoją jest jakiekolwiek "karanie". Ale skoro jedne cwaniaczki ślą listy to czemu ich nie wykorzystać, powywalać trochę stron i tylko patrzeć jak $ z AdWords rośnie. I fajnie jest :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności