Skocz do zawartości

[startup] DirPress wtyczka WordPress katalog stron

Rekomendowane odpowiedzi

PageSEO jak i inni - dzięki za testy. A co do wyglądu. Tutaj jest ten plus, że można wykorzystać shortcode + widgety i można całkiem fajny katalog postawić - pełna dowolność, nie ma na sztywno kategorii itd., wszystko możemy konfigurować, wygląd, ilość, położenie :)

• Odpowiedzi 204
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Chyba znowu muszę się odezwać w tym temacie, b po kilku mailach i przesłaniu dostępu dalej lipa z wcześniejszym softem... Scenariusz powtórzył się po raz trzeci. To do ilu razy sztuka?

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Blake - przecież pojawiła się aktualizacja artpressa i wszystko działa jak należy. Błąd wynikał m.in dlatego, że limit miesięczny był przekroczony, ale oczywiście zostały wyzerowane no i poprawione, więc na przyszłość już tak nie będzie :)

Czy można użyć Twojego rozwiązania do już istniejącego katalogu na WP (nie WP-KAT), który ma już nieco wpisów w bazie (jako posty) ?

Niedrogie wpisy w płatnych, zadbanych, długowiecznych katalogach (hurtem taniej - pisać na PW):

Zależy to od tego jakie tam pola masz. Bo normalnie gdybyś sobie zainstalował moją wtyczkę na wp z wpisami, to będzie wszystko działało, tylko, że wpisy dodane przed instalacją nie będą miały kilku pól. No, ale do tego można napisać kilka linijek kodu i zmienić co się chce :)

Tak jak mówiłem, do skryptu jest też dostępna już dodawarka. W formie pluginu. Instalujemy jako wtyczkę (może być na 1 z katalogów, a może też być na oddzielnym Wordpressie), konfigurujemy, tworzymy kategorie, grupy oraz wymagania, następnie dodajemy adresy katalogów DirPress wraz z loginem i hasłem i gotowe.

Projekty-w-kolejce-%E2%80%B9-1024x437.png

Dodaj-projekt-%E2%80%B9.png

Testerzy zakończyli swoje działania, tym samym dzisiaj wieczorem będzie update z nowymi funkcjonalnościami i kilkoma dodatkami, ciekawymi.

Z informacji od testerów - zadowoleni. Prosty, inuticyjny i funkcjonalny katalog. DirPress właśnie z założenia taki miał być i będzie. Do tego dodawarka w postaci pluginu Wordpress. Co ważne, odpicować ładnie katalogi też można, czy to przez szablon, dodatkowe pluginy czy inne rzeczy. Z czasem na pewno będą pojawiać się nowe opcję, ale te funkcjonalne i te przydatne, jak i zupełnie nowe.

Przypominam, że aktualni cennik na www.dirpress24.pl - jest promocyjny, to też w planach jest, aby niebawem ceny się nieco zmieniły.

Na obecną chwilę, do każdych 25+ licencji - dodawarka jest gratis. W przypadku mniejszej ilości posiadanych licencji, można dokupić ten plugin za dodatkowe 30zł netto.

Zachęcam zatem do testowania (katalog.dirpress24.pl) jak i odwiedzenia dirpress24.pl. A osoby, które testowały DirPress, myślę, że też się wypowiedzą.

Co nowego?

• Shortcode [statystyki] - kody można stosować, także w widgetach.
  • Ikony PageRank, opcja kopiowania url do wpisu celem podlinkowania
  • Wyróżnione komunikaty błędów i pozytywnego dodawania strony
  • Lista shortcode

DirPress-%E2%80%93-katalog-stron-na-Wordpressie-2.png

DirPress-%E2%80%93-katalog-stron-na-Wordpressie-DirPress-%E2%80%93-Katalog-stron-www-na-WordPress-%E2%80%93-wtyczka-katalogu-WordPress.png

Dodaj-wpis-DirPress-%E2%80%93-Katalog-stron-www-na-WordPress-%E2%80%93-wtyczka-katalogu-WordPress.pngDodaj-wpis-DirPress-%E2%80%93-Katalog-strondf-www-na-WordPress-%E2%80%93-wtyczka-katalogu-WordPress.png

Osobom zainteresowanym mogę udostępnić kilkudniową wersję demo.

Automatyczne sprawdzanie unikalności wpisu a/ podczas dodawania (jeśli opis = nieunikalny -> wpis nie przejdzie)b/ ustalamy co jaki czas skrypt ma badać wpisy pod tym względem (jeśli opis = nieunikalny -> wpis zostaje usunięty)

Czy jest możliwość podpięcia tego rozwiązania pod seokatalog , zimplementowanie odzielnej wtyczki z tą opcją do niego , no krótko jakakolwiek możliwość abym mógł skorzystac z tego rozwiązania w seoku?

Na obecną chwilę funkcja jest tylko we wtyczce DirPress.

Działa tak jak wyżej opisane - wpis znajdujący się w Google nie przejdzie.

Na podstawie zdań. Rozdzielany jest dodany opis na zdania, zdania sprawdzane są w google, jeśli więcej niż 50% jest w wyszukiwarce to wpis nie przejdzie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności